Muhabbet kuşum hasta kanatları ve kuyruğu titriyor

Triflucanı bırakmıyoruz ama aynı doz devam her gün durumunu yazın ona göre tedavi süresine karar veririz. Probiyotiğe devam evet.
Selçuk bey kuşum bugün düne kıyasla daha iyiydi. Çok hareketli değildi ama çok hareketsizde sayılmazdı. Diğer kuşun ötmesine karşılık faln verdi .hatta bugün her zmankinden daha uzun mesafede uçtu. Kafesin içinde de bi iki kere kanat çırptı . Yem yemiyor ama şöyle yemeye çalışıyor ama kıramıyor sanırım ya da tekrar düşürüyor yemleri. birde şunu fark ettim gagasını ve ordaki tüylerini tüneğe sürüyor bunu 3 4 defa yaptı. Birde kanadının birini sadece yukarı doğru kaldırıyor ilk zamanlarda uçarken çarpmaları olmuştu acaba zarar görmüş olabilir mi ?

Eczaneden flagyle alıp başlamanızı öneririm. Yarım suluğa 6 damla. Triflucan ile birlikte kullanın.

Eczaneden flagyle alıp başlamanızı öneririm. Yarım suluğa 6 damla. Triflucan ile birlikte kullanın.
Tamamdır . Yarın sabah temin ederim .şuan kuşun hastalığı ne tam olarak ?solunum yolu enfeksiyonu var demiştiniz .herhangi bir iyileşme olmamış mı? durumu nasıl şuan ?

Solunum yolunda mantar enfeksiyonu vardı o geçti. Ama teicomonas da varmış kuşta son yazdığınız belirtiler onu gösteriyor.

Selçuk bey bugün triflucanın 12. Günü sabah akşam 1 damla olarak vermeye devam ediyorum. Bugün flagyl şurup aldım yarım suluğa altı damla olarak ekledim ve 2 3 damla şırınga ile içirdim . İçtikten sonra dışkısı biraz farklı oldu fotoğrafını ekleyeceğim ve biraz durgunlaştı ilk içtiğinde . Birde ara ara ayakları daha çok morarıyor sonra morarması azalıyor gibi geldi bana ama tam olarak emin olamadım da .Bugün daha çok ötmeye başladı ve daha çok uçuyor ve sürekli bir şeyleri gagalamak istiyor sürekli tüneğe gagasını sürtüyor .yem yeme durumu hala aynı az yiyor veya yemek istediğinde yiyemiyor . Flagyl ilacı kaç gün kullanacağım ve çok ilaç içtiğinden dolayı zarar görmemesi için başka takviyeler almam gerekiyor mu ? Şuan ayakları her zmankinden daha mor ve tek ayağını kaldırıp uyuyor.

Ayakları daha çok morardı güncel fotoğrafını ekliyorum

Önce böyleydi:

İlacı içmeden önceki dışkısı:

İçtikten sonraki hali

2-3 damla içirmeseydiniz keşke suya katmak yeterli. Bugün sade probiyotikli su yarın ilaca devam. 1 damla içirseydiniz keşke.
4 veya 5. Gün daha da iyi olacak büyük ihtimalle.

Bir de şunu eklemek isterim Ankara da olan ve kuşunda aynı hastalığı olupta ilaç konusunda sıkıntı yaşayan olursa yardımcı olmaya çalışabilirim sonuçta elimde bir şişe şurup var boşa gitmesindense ihtiyacı olanlara yardım etmek isterim yeterki minik kuşlarımız iyi olsun🌸

Daha önce kuşlarım için hiç bir takviye kullanmadım. Şimdi onlar için (hasta kuşumun tedavisi bittikten sonra) rutin bir takviye düzeni yapmak istiyorum fakat forumları araştırdım biraz ve hangi ürün almam gerektiği konusunda kafam çok karıştı ve takviyeler hakkında pek bi bilgi sahibi değilim sizce hangi ürünü almalıyım nasıl bir rutin oluşturmalıyım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Elimde şuan Petshopun önerisiyle bir ürün almıştım pharmax aminosol adında .gervit w birde entrobac probiyotik mevcut .

Şuan gerwit ve enterobac ile devam edin. Bitmeye yakın kanatlıoil prozim plus ve vitabol alırsınız. Daha geniş içerikli ürünlerdir.

Selçuk bey bugün triflucanın 13. Günü flagly de dediğiniz gibi yaptım dün akşam sadece probiyotikli su verip ilaç vermedim sabah tekrar verdim. Bugün kuşu gözlemlediğim kadarıyla daha hareketliydi gün içinde uyuması daha da azaldı daha çok ötmeye başladı . Değişiklik olarak bugün uzun zaman sonra tekrardan kafese asılı durdu ama öyle çok değil bi iki kere gördüm birde boynunu uzatarak duruyordu tünekte onu da çok fazla yapmadı ama öyle durunca videosunu çekmiştim onu da eklerim . Birde yem yediği sırada çok az bi kaç yem kustu ama sanırım sindiremediği için kustu sonra yem yemeye devam etti. Yem yemesi daha iyi daha fazla yem yemeye başladı .

Son düzenleme:
Geri