Muhabbet kuşum hasta kanatları ve kuyruğu titriyor

Yarın son dozu verin. Flagyle devam edin. 5 günde kusmanın geçmesi gerekir. Geçmezse veya olağan üstü birşeyler olursa yazın..

Yarın son dozu verin. Flagyle devam edin. 5 günde kusmanın geçmesi gerekir. Geçmezse veya olağan üstü birşeyler olursa yazın..
Selçuk bey diğer kuşum sarı olan yaklaşık 1 haftadır tüydeydi tüy döküm sırasında dışkıda değişiklik vardı ama daha önceki tüy döküm sırasında da dışkı rengi değiştiği için tüydendir diye düşündüm son zmanlarda hareketlerinde azalma kabarma olduğunu fark ettim ve dışkı değişikliği yaklaşık bir haftadır var tüy dökümü bitti ama hala dışkısı farklı o yüzden size danışmak istedim tüyde olduğu için mi böyle yoksa hastalandı mı emin olamadım dışkı ve kabarık durma haricinde başka bir hastalık belirtisi yok.

Güncel dışkısı bu şekilde :

Tüy dökerken bu şekildeydi

Selçuk bey diğer kuşum sarı olan yaklaşık 1 haftadır tüydeydi tüy döküm sırasında dışkıda değişiklik vardı ama daha önceki tüy döküm sırasında da dışkı rengi değiştiği için tüydendir diye düşündüm son zmanlarda hareketlerinde azalma kabarma olduğunu fark ettim ve dışkı değişikliği yaklaşık bir haftadır var tüy dökümü bitti ama hala dışkısı farklı o yüzden size danışmak istedim tüyde olduğu için mi böyle yoksa hastalandı mı emin olamadım dışkı ve kabarık durma haricinde başka bir hastalık belirtisi yok.

Güncel dışkısı bu şekilde :

Tüy dökerken bu şekildeydi
Ciddi bir sıkıntı görmedim. Biraz keyifsiz ama tüyde olmasıyla alakalı olabilir. Enzim içerikli bir probiyorikle destekleyin onu.
Bu arada diğer kuşta gelişmeler ne ?

Karaciğer koruyucu almış mıydınız? Almadıysanız temin edin. Sedochol olabilir. 30 ml alın.

Ciddi bir sıkıntı görmedim. Biraz keyifsiz ama tüyde olmasıyla alakalı olabilir. Enzim içerikli bir probiyorikle destekleyin onu.
Bu arada diğer kuşta gelişmeler ne ?
O kuşu anlamakta biraz zorluk çekiyorum doğrusu. Sürekli gözetliyorum bi gün çok iyi çok hareketli oluyor bi gün ise çok durgun .sabah akşam flagly yarım suluğa 6 damla ve dediğiniz gibi probiyotik kullanıyorum. Dışkı da bir değişme olmadı. Tekrardan kusma gibi bir durumda olmadı sadece ayakları daha çok morardı. bazı anlar çok mor oluyor bazı anlar azalıyor . Yem yemesi faln gayet düzeldi. yürümesi de düzeldi bu arada. ara ara uçuyor eskiden uçamıyordu .kanat titremesi oldukça azalmıştı ama sanki bugün tekrardan titremeye başladı gibi .hala 30 gram umarım en kısa zmanda iyileşir

O kuşu anlamakta biraz zorluk çekiyorum doğrusu. Sürekli gözetliyorum bi gün çok iyi çok hareketli oluyor bi gün ise çok durgun .sabah akşam flagly yarım suluğa 6 damla ve dediğiniz gibi probiyotik kullanıyorum. Dışkı da bir değişme olmadı. Tekrardan kusma gibi bir durumda olmadı sadece ayakları daha çok morardı. bazı anlar çok mor oluyor bazı anlar azalıyor . Yem yemesi faln gayet düzeldi. yürümesi de düzeldi bu arada. ara ara uçuyor eskiden uçamıyordu .kanat titremesi oldukça azalmıştı ama sanki bugün tekrardan titremeye başladı gibi .hala 30 gram umarım en kısa zmanda iyileşir

Birde bişey sormak istiyorum eklediğim fotoğraflarda dilinin öyle olması normal mi diğer kuşumla kıyaslandığımda sanki üst kısımları biraz şiş gibi geldi

Dışkılar kuru kabızlık dışkısı gibi geldi bana öyle mi gerçekten ? Siz çıplak gözle daha iyi anlarsınız

Flagyle öncesi ve sonrasında kuştaki değişimleri yazar mısınız ve kaçıncı gün bugün ?

Flagyle öncesi ve sonrasında kuştaki değişimleri yazar mısınız ve kaçıncı gün bugün ?
Flagly bugün 4. Günüydü .ilaçtan önce destek olarak yürüyordu şimdi normal yürüyor. Yürümesi ve uçması düzeldi .uçma konusunda da hala çok yüksek ve çok uzun mesafe uçamıyor ama daha fazla uçmaya çalışıyor daha hareketli oldu ilaçtan sonra .sabahları ötüyor veya diğer kuşlar ötünce bu kuşta ötmeye başlıyor . Kusması zaten ilaç öncesinde de çok yoktu 2 kere faln kusmuştu ilacı içtikten sonra da kustu bir kere çok az yem şeklinde sonra kusma olmadı flagyle başladığım zaman 1 gün boyunca boyun uzatarak durdu sonrasında böyle bir duruşu olmadı. Ayakları ilaçtan önce soğuktu veya normalden sıcaktı şuan normal sadce ara ara ilk elime aldığımda normal olup sonrasında daha sıcak oluyor . Ayaklarındaki morluk şaşırtıcı bi şekilde oluyor bi bakıyorum ayakları çok mor bazen bakıyorum azalmış. İlaçtan önce yem yemesi oldukça azalmıştı yemleri kıramıyordu şuan yem yemesi düzeldi.ilaçtan önce sürekli tüneğe gagasını yüzünü sürüyordu bir şeyler gagalıyordu sürekli şuan bu da azaldı . Kanat titremesi de azalmıştı ama bugün tekrardan eskisi gibi olmaya başladı birde bugün minik minik çok değil ama hapşurduğunu fark ettim

İlaç işe yaramış demekki devam edelim 7 gün. 6 ve 7. Günlerde 3 damla flagyle katın. Yarı doz uygulayalım. Yarın multi vitaminde katıp ayak rengine vitamin öncesi ve sonrası dikkatlice kontrol edin. A vitamini eksikliği de ayakta morarmaya neden olur çünkü.

İlaç işe yaramış demekki devam edelim 7 gün. 6 ve 7. Günlerde 3 damla flagyle katın. Yarı doz uygulayalım. Yarın multi vitaminde katıp ayak rengine vitamin öncesi ve sonrası dikkatlice kontrol edin. A vitamini eksikliği de ayakta morarmaya neden olur çünkü.
Multivitamini ne kadar katmam lazım ? Birde kabızlık için bir şey yapmam gerekiyor mu ?

Multivitamini ne kadar katmam lazım ? Birde kabızlık için bir şey yapmam gerekiyor mu ?
Hangi vitamin elinizdeki kabızlık için tedavi sürecince birşey yapamayız. 2 gün üstüste hem ilaç hem probiyotik hem multi vitamin katın suyuna

Geri