Muhabbet kuşum hasta kanatları ve kuyruğu titriyor

Güzel haber iyileşiyor demekki. Entrobac'ı mercimek tanesi kadar katın. Yemine %10 keten %10 kenevir ekleyin toparlar onu.
Birde diğer kuşumda çok bir halsizlik yok gün içinde bi kaç kere uyuduğunu gördüm ve eskisi kadar hareketli değil ama öyle kabarma gibi bir durumda yok .dışkıda değişiklikler var birde kafesin içi hep kalamar kemiği olmuş size danışmak istedim.

Destek alarak yürümesi yeni mi başladı. Tedavi öncesi ve şimdiki durumu arasındaki tüm farkları yazın.
Yok hayır .ben bu kuşu yeni aldım 2 3 hafta oluyor. ilk aldığımda da o şekilde yürüyordu. stresten dediler. daha sonra düzelmişti .sonra hasta oldu yani kabarık duruyordu. sordum üşütmüş dediler .sıcak tuttum 2 3 gün sonra kabarıklığı geçmişti .daha sonra 4 5 gün sonra daha da çok hasta oldu . Kanatları yukarı doğru kaldırıp kanatlarını ve kuyruğunu titretiyordu. sadece yatıyordu ve hiç uçamıyordu .aynı şklde yürüyemiyordu da. Ayakları kimi zaman soğuk kimi zaman da çok sıcak oluyordu. ara ara çok duyulmayacak şekilde ses çıkarıyordu ve dışkısı ilk zamanlarda koyu yeşil daha sonra açık yeşil ve beyaz şeklindeydi. hiç yem yemiyordu . boynunu öne doğru uzatıyor veya kafese asılarak uyuyordu şimdi öyle uyumuyor.sizin önerdiğiniz ilaçları kullandım 2. Gün de etkisini görmeye başladık. artık kanatları ve kuyruğu o kadar titremiyor .dışkısı daha düzgün .yem yiyor sürekli kabarık durmuyor eskisi kadar. diğer kuşun ötme sesine karşılık veriyor. kısa mesafe uçuyor .daha hareketli hatta bi kaç gündür kabarmıyordu bile sadece bugün kabarak uyumaya başladı tekrardan. Ama göğüs kemiği daha belli artık ve zayıflamış gibi

Son düzenleme:
2 gün daha devam edelim ilaçlara 7. Günün akşamı gelişmeleri yazın tabi durumu kötüleşirse arada yazın yine. Anlattıklarınıza göre tedavi işe yarıyor ama belki yetersiz kalıyordur daha güçlü bir antibiyotik gerekebilir. Umarım gerekmez de kurtulur hayvan.

2 gün daha devam edelim ilaçlara 7. Günün akşamı gelişmeleri yazın tabi durumu kötüleşirse arada yazın yine. Anlattıklarınıza göre tedavi işe yarıyor ama belki yetersiz kalıyordur daha güçlü bir antibiyotik gerekebilir. Umarım gerekmez de kurtulur hayvan.
Tamamdır. Diğer kuşumun durumu nasıl ona tedaviye başlamamız gerekiyor mu

Onda bir sıkıntı yok gibi. Gündüz arada şekerleme yapmaları normaldir. Başka bir belirti yoksa endişelenmeyin
Yani biraz zayıflamış gibi geldi.Dışkıda da yeşil renk olunca biraz da hareketleri azaldı o yüzden şüphelendim biraz ama kuşun genel durumu hareketli öten bir kuş iyi gözüküyor.

Yani biraz zayıflamış gibi geldi.Dışkıda da yeşil renk olunca biraz da hareketleri azaldı o yüzden şüphelendim biraz ama kuşun genel durumu hareketli öten bir kuş iyi gözüküyor.
Video paylaşın.

Hasta görünmüyor ama kilolu gibi. Kaç gram ağırlığında?
Kaç gram olduğunu bilmiyorum ele alışkın bir kuş değil o yüzden ağırlığını ölçemedim hep uçuyor. Önce daha da tombik bir kuştu. Biraz zayıfladığı için korkmuştum aslında 😅

Selçuk bey bugün hasta olan kuşumun ayağı biraz morarmış gibi geldi .eskiden böyle değildi sanki tam emin olamadım ama . Birazda soğuk ayakları.

Doksisiklinin kaçıncı günü ? Dozu az mı geldi acaba çok su da içmiyordu sanki öyle hatırlıyorum.

Doksisiklinin kaçıncı günü ? Dozu az mı geldi acaba çok su da içmiyordu sanki öyle hatırlıyorum.
6.gün Tetradox 100 mg yarım suluk 1/10 şeklinde sabah akşam kendisi hiç içmediği için ben ağzına her ilaçlı su hazırladığımda toplam 3 4 damla olacak şekilde ara ara damlatıyordum. Triflucanında 6. Günü onu da sabah akşam 1 damla şeklinde damlatıyordum 4. Günden itibaren probiyotik de ekledik suya

6.gün Tetradox 100 mg yarım suluk 1/10 şeklinde sabah akşam kendisi hiç içmediği için ben ağzına her ilaçlı su hazırladığımda toplam 3 4 damla olacak şekilde ara ara damlatıyordum. Triflucanında 6. Günü onu da sabah akşam 1 damla şeklinde damlatıyordum 4. Günden itibaren probiyotik de ekledik suya
Doz yetersiz gelmiş demekki. Normalde kattığınız dozu iki katına çıkarın 5 gün öyle devam edelim. Diğer şeyler aynı devam edecek.
Ayaktaki morarma için a vitamini takvşyesi gerekir.

Doz yetersiz gelmiş demekki. Normalde kattığınız dozu iki katına çıkarın 5 gün öyle devam edelim. Diğer şeyler aynı devam edecek.
Ayaktaki morarma için a vitamini takvşyesi gerekir.
Tamamdır a vitamini takviyesi olarak ne yapmalıyım ne önerirsiniz

Multi vitamin varmı elinizde ?
Elimde şuan röhnfriedin gerwit w ve entrobac probiyotik var birde ilk hastalandığında petshopa gitmiştim aminosol vermişti o var fotoğrafını ekleyim
Vitaminler ve takviyeler hakkında pek bi fikrim yok . petshopa ne almam gerektiğini sorduğumda bana vitamin kullanmak iyi değil demişti bende hiç kuşa vermemiştim .keşke araştırsaydım ve aslında kullanılması gerektiğini öğrenseydim😟 neyse ki sizin sayenizde biraz biraz bişeyler öğreniyorum

Geri