Muhabbet kuşum hasta kanatları ve kuyruğu titriyor

Elimde şuan röhnfriedin gerwit w ve entrobac probiyotik var birde ilk hastalandığında petshopa gitmiştim aminosol vermişti o var fotoğrafını ekleyim
Vitaminler ve takviyeler hakkında pek bi fikrim yok . petshopa ne almam gerektiğini sorduğumda bana vitamin kullanmak iyi değil demişti bende hiç kuşa vermemiştim .keşke araştırsaydım ve aslında kullanılması gerektiğini öğrenseydim😟 neyse ki sizin sayenizde biraz biraz bişeyler öğreniyorum
Gervit katın suyuna 2 gün 4-5 damla katın

Gerçekten size çok teşekkür ederim.ilaç tedavimizin bugün 2. Günü olmasına rağmen kuşumda gerçekten güzel gelişmeler var. Kuşumda solunum yolu enfeksiyonu ve mantar vardı . Sabah akşam tetradox 100 mg kapsülün 1/10 unu yarım suluğa koyuyorum ve sabah akşam triflucanı da ağzına bir damla olarak damlatıyorum. Yem yemeyi bırakmıştı şimdi tekrardan az da olsa yem yemeye başladı .eskisi kadar kabarık durmuyor.hatta ötmeye bile başladı. Boynunu uzatarak durmayı ve kafese asılmayı bıraktı .Az da olsa uçmak için çabalıyor .ama hala yerden destek alarak yürüyor. Son zamanlar da kalamara olan ilgisi oldukça arttı acaba bunu vitamin eksikliğinden dolayı mı yapıyor ? ve sürekli gagasını tüneğe sürüyor. çok fazla soru sorarak rahatsız ediyorum sizi de kusura bakmayın lütfen. Kuşum suyu çok az içiyor hatta ben içirmediğim müddetçe hiç içmiyor .Tetradox ilaçlı su yaptıktan sonra bi iki damla ağzına damlatıyorum sonrasında ise kendisi hiç içmiyor. Bu miktar onun için yeterli mi yoksa arttırmalı mıyım? Triflucanı sadece ağzına damlatıyorum suyuna da eklemem gerekiyor mu? Az da olsa dal darı ve yem yiyor yemediği zamanlarda elle besleme maması yediriyordum fakat kendisi yediğini görünce mamayı bıraktım ama az yiyor mama ile destek olmalımıyım bu süreçte. Kuşumun güncel halini de sizinle paylaşmak isterim. Tedavi de umarım yanlış yaptığım bir şey yoktur . Gerçekten size çok teşekkür ederim. Çevremde sorduğum tüm kuşcular çok yaşamaz ölür deyip tedaviye bile başlamamışlardı .

@Selçuk YÜKSEL bey Tetradox kullanırken kalamar tüketimi ilaç etkinliğini azaltır mı?(Aynı sorum mikostatin ve triflucan içinde geçerli)Rica etsem bizleri bilgilendirebilir misiniz?
Minikkuşun tedavisini takip ettiğim için dikkatimi çekti.Geçmiş olsun

@Selçuk YÜKSEL bey Tetradox kullanırken kalamar tüketimi ilaç etkinliğini azaltır mı?(Aynı sorum mikostatin ve triflucan içinde geçerli)Rica etsem bizleri bilgilendirebilir misiniz?
Minikkuşun tedavisini takip ettiğim için dikkatimi çekti.Geçmiş olsun
Sağolun .Bende sizin tedavi sürecinizi takip ediyordum. Size de geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda iyileşirler.🌸

Evet olmasa daha iyi. Sık tüketmezler ama yine de her ihtimale karşı olmasa daha iyi.
Selçuk bey tekrardan rahatsız ediyorum sizi kusura bakmayın. Solunum yolu enfeksiyonu ve mantar için kullandığımız tetradox ve triflucanın 10.günü (tetradoxu ayakları morardığı için 5 gün daha devam edin demiştiniz. Ve ayakları morardığı için 2 gün suya gervit kattım) kuşum son iki gündür çok iyiydi hareketli öten bir kuştu. yem yemesi herşey normaldi iyileşmiş gibiydi .Fakat bugün kuşum halsiz sürekli uyuyor ve hiç yem yememiş yemeye çalışıyor aslında ama ağzından geri düşürüyor ve yaklaşık beş dakika önce iki defa kustu ilkinde sadece yem kabuğu, 2.seferde ise yem kustu ve şimdi değişik bir ses çıkarıyor videosunu ekleyeceğim .tam olarak nerde hata yapıyorum bilmiyorum .çünkü nerdeyse düzelmişti 2 gündür uyuması faln oldukça azalmıştı ama bugün tekrar aynı oldu. Şimdi neden böyle oldu peki yardımınız için teşekkür ederim .

Güncel dışkısı :

Ayakları :

Tetramezhatine kesin. Triflucan devam edelim. 4 gün sonra eğer kusma vs devam ederse başka bir ilaç daha öneririm. Ama şunu söyleyim ölüm döieğindeki kuş bu hale geldi. Yaşamaz diye düşünüyorduk. Çok iyi gelişme kaydetti. İlk videosunda hiç mecali kalmamıştı öyle hatırlıyorum başka kuşla karıştırmadıysam eğer.

Evet doğru hatırlıyorsunuz forumdan önce çevremdeki bir çok kuşcuya petshopa danıştım hiç biri tedaviye başlamadı ve hepsi ölür bu kuşu sadece sıcak tutmaya çalışın demişlerdi. Siz tedaviye başladınız kuş 2 .günde iyileşmeye başlamıştı ve son 2 gündür tamamen iyileşmiş gibiydi sayenizde umarım en kısa sürede tamamen iyileşir . O sesi çıkarmasının sebebi ne sizce ? Şimdiye kadar hiç kusmamıştı veya o şekilde ses çıkarmamıştı.Birde yem yemeye çalışıyor ama kıramıyor geri çıkarıyor bugün hiç yem yemediği için elle besleme maması yedirmeli miyim ?

Hayır müdahale etmeyin. Stres yaşamasın. O halden bu hale geleme kadar yiyen kuş bundan sonra da yer. Mantar çok ilerlemişti kuşta. Kurtulması zor olacaktır tabiki. Tedavi süresini 10 daha uzatabiliriz belki. Her gün gelişmeleri yazın.

Mantarlar öldükçe midesini bulandırıyor. Kusma ve iştahsızlık bu sebeple. Eğer kursak besleme yapabiliyorsanız 1 ml suya 1 damla vitamin katıp kursağa basın. Eğer yapamıyorsanız kendi haline bırakın. Stres yapmasın.

Mantarlar öldükçe midesini bulandırıyor. Kusma ve iştahsızlık bu sebeple. Eğer kursak besleme yapabiliyorsanız 1 ml suya 1 damla vitamin katıp kursağa basın. Eğer yapamıyorsanız kendi haline bırakın. Stres yapmasın.
Kursak besleme yapamıyorum .şırınga ile ağzına damlatabilirim ama

Geri