Muhabbet kuşum hasta kanatları ve kuyruğu titriyor

Daldarı yiyor sadece kızıl daldarı vermemde sorun olur mu
Eczanelerde de olur ama reçete isterler. Tanıdık eczane varsa reçetesiz alırsınız. Tetradox olabilir mesela. Veya tetrasiklin etken maddeli bir ilaç da olur. Şurup olsa daha iyi ama yoksa kapsül olsun bari tablet olmasın.

Eczanelerde de olur ama reçete isterler. Tanıdık eczane varsa reçetesiz alırsınız. Tetradox olabilir mesela. Veya tetrasiklin etken maddeli bir ilaç da olur. Şurup olsa daha iyi ama yoksa kapsül olsun bari tablet olmasın.
Sabah ilk fırsatta temin etmeye çalışcağım

Dün reçeteden dolayı ilaçları temin edemedim .bugün aldım tetradox aldım kapsül şeklinde nasıl kullanmam gerekiyor bu ilaçları .

Yarım suluğa bir kapsülün 1/10'unu katın.

Yarım suluğa bir kapsülün 1/10'unu katın.
Gerçekten size çok teşekkür ederim.ilaç tedavimizin bugün 2. Günü olmasına rağmen kuşumda gerçekten güzel gelişmeler var. Kuşumda solunum yolu enfeksiyonu ve mantar vardı . Sabah akşam tetradox 100 mg kapsülün 1/10 unu yarım suluğa koyuyorum ve sabah akşam triflucanı da ağzına bir damla olarak damlatıyorum. Yem yemeyi bırakmıştı şimdi tekrardan az da olsa yem yemeye başladı .eskisi kadar kabarık durmuyor.hatta ötmeye bile başladı. Boynunu uzatarak durmayı ve kafese asılmayı bıraktı .Az da olsa uçmak için çabalıyor .ama hala yerden destek alarak yürüyor. Son zamanlar da kalamara olan ilgisi oldukça arttı acaba bunu vitamin eksikliğinden dolayı mı yapıyor ? ve sürekli gagasını tüneğe sürüyor. çok fazla soru sorarak rahatsız ediyorum sizi de kusura bakmayın lütfen. Kuşum suyu çok az içiyor hatta ben içirmediğim müddetçe hiç içmiyor .Tetradox ilaçlı su yaptıktan sonra bi iki damla ağzına damlatıyorum sonrasında ise kendisi hiç içmiyor. Bu miktar onun için yeterli mi yoksa arttırmalı mıyım? Triflucanı sadece ağzına damlatıyorum suyuna da eklemem gerekiyor mu? Az da olsa dal darı ve yem yiyor yemediği zamanlarda elle besleme maması yediriyordum fakat kendisi yediğini görünce mamayı bıraktım ama az yiyor mama ile destek olmalımıyım bu süreçte. Kuşumun güncel halini de sizinle paylaşmak isterim. Tedavi de umarım yanlış yaptığım bir şey yoktur . Gerçekten size çok teşekkür ederim. Çevremde sorduğum tüm kuşcular çok yaşamaz ölür deyip tedaviye bile başlamamışlardı .

Tetradokslu sudan ara ara birkaç damla içirin. Triflucan sabah akşam ağzına birer damla şeklinde devam edin. Kendisi yem yerse mamadan daha iyi. Eğer az da olsa yiyorsa mamayı kesin kendiliğinden yesin. Çünkü mama yedikçe ilaçlı sudan içmeyecektir. Sindirim konusunda sıkıntı yaşadığı için kalamarı fazla tüketiyor.

Tetradokslu sudan ara ara birkaç damla içirin. Triflucan sabah akşam ağzına birer damla şeklinde devam edin. Kendisi yem yerse mamadan daha iyi. Eğer az da olsa yiyorsa mamayı kesin kendiliğinden yesin. Çünkü mama yedikçe ilaçlı sudan içmeyecektir. Sindirim konusunda sıkıntı yaşadığı için kalamarı fazla tüketiyor.
Mama ilaçlı suyla hazırlandığında sorun olur mu Selçuk bey?

Tamamdır.🌸 size bir şey daha danışmak istiyorum.Benim bir tane daha kuşum var . Herhangi bir hastalık belirtisi yok.Gayet canlı uçuyor ötüyor falan ama son 2 gündür dışkısında değişiklik var size danışmak istedim acaba ona da mı bulaştı diye korkmuyor değilim. Hasta olduğunu anladığım an zaten ayırmıştım kuşları aynı oda da bulunuyorlar ama farklı yerlerde ve temas etmemeleri için oldukça çabalıyorum.

Tamamdır.🌸 size bir şey daha danışmak istiyorum.Benim bir tane daha kuşum var . Herhangi bir hastalık belirtisi yok.Gayet canlı uçuyor ötüyor falan ama son 2 gündür dışkısında değişiklik var size danışmak istedim acaba ona da mı bulaştı diye korkmuyor değilim. Hasta olduğunu anladığım an zaten ayırmıştım kuşları aynı oda da bulunuyorlar ama farklı yerlerde ve temas etmemeleri için oldukça çabalıyorum.

Şimdilik ona ilaç başlamayın. Evet dışkıda bir miktar renk boyası var ama bu tedaviye başlamayı gerektirmiyor şuan. Halsizlik kabarma vs olursa yazın.

Şimdilik ona ilaç başlamayın. Evet dışkıda bir miktar renk boyası var ama bu tedaviye başlamayı gerektirmiyor şuan. Halsizlik kabarma vs olursa yazın.
Selçuk bey tekrardan rahatsız ediyorum sizi kusura bakmayın .Solunum yolu enfeksiyonu ve mantar için tetradox 100 mg ilacın 1/10 unu yarım suluğa ekliyorum ve bi kaç damla damlatıyorum ağzına bugün 3. Gün. Triflucanı da sabah akşam 1 damla damlatıyorum onun da 3. Günü. 4. Günde probiyotik de eklemem gerektiğini söylemiştiniz entrobac probiyotiği mevcut şuan elimde onu nasıl kullanmalıyım ? Kuşumun durumu gittikçe güzelleşiyor bugün uzun zaman sonra çok güzel bir şekilde yem yedi lakin düne göre daha durgun ve hareketsizdi. Birde bugün ayakları biraz sıcaktı .Bugün kuşumun ağırlığını ölçtüm 28 gram sanırım en az 30 gram olması gerekiyormuş. Bunun içinde bir şey yapmam gerekiyor mu ekstradan ? Elimde gerwit w var onu da versem nasıl olur veya başka bir takviye kullanmalı mıyım? güncel fotoğraflarını da eklemek istedim . Durumu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum .Tekrardan teşekkür ederim .

Tüyleri ilaç içerken biraz ıslandı sonrasında suyla temizlemedim tekrar hasta olmasın diye

Son düzenleme:
Güzel haber iyileşiyor demekki. Entrobac'ı mercimek tanesi kadar katın. Yemine %10 keten %10 kenevir ekleyin toparlar onu.

Son düzenleme:
Güzel haber iyileşiyor demekki. Entrobac'ı mercimek tanesi kadar katın. Yemine %10 keten %10 kenevir ekleyin toparlar onu.
selçuk bey bugün ilaçların 5. Günü kuşun durumu daha iyi az da olsa hareketliliği arttı kısa mesafeli uçabiliyor fakat yürürken destek alarak yürüyor ağzıyla tutunarak yürüyor acaba ayaklarında her hangi bir sorun olabilir mi? Gün içinde sürekli uyuması normal mi ?birde göğüs kemiği gün geçtikçe daha da sivrileşiyor bu durum tehlikeli mi? Kusura bakmayın sürekli soru soruyorum rahatsız ediyorum ama kuşum için biraz endişeliyim . Güncel hali :
Gün içinde hep bu şkilde uyumaya başladı bugün

selçuk bey bugün ilaçların 5. Günü kuşun durumu daha iyi az da olsa hareketliliği arttı kısa mesafeli uçabiliyor fakat yürürken destek alarak yürüyor ağzıyla tutunarak yürüyor acaba ayaklarında her hangi bir sorun olabilir mi? Gün içinde sürekli uyuması normal mi ?birde göğüs kemiği gün geçtikçe daha da sivrileşiyor bu durum tehlikeli mi? Kusura bakmayın sürekli soru soruyorum rahatsız ediyorum ama kuşum için biraz endişeliyim . Güncel hali :
Gün içinde hep bu şkilde uyumaya başladı bugün
Destek alarak yürümesi yeni mi başladı. Tedavi öncesi ve şimdiki durumu arasındaki tüm farkları yazın.

Geri