Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Tamam sorun değil. Almayı gerektirecek kadar önemli değilMaalesef evde yokmuş![]()

Tamam sorun değil. Almayı gerektirecek kadar önemli değilMaalesef evde yokmuş![]()
Bugün sarı kuş düne kıyasla daha iyi. kabarıp uyuması düne kıyasla daha azdı ama hala çok hareketsiz sürekli öten hiç kafeste durmayan kuşum şimdi hiç ötmüyor kafesten çıkmıyorHocam hasta olup olmadığına bende tam emin olamadım. Dışkılar kötü değil ama kuş kabarık. Tüyde olmasa hasta olduğuna kanaat getirirdim ama tüyde olduğu için birşey diyemiyorum.
Kuşlarınızın günlük uykusaatleri sabit mi ? Günde 10 saat civarı kesintisiz uyuyorlar mı ?
Colombine ürrününü bütün kuşlara verin. Her gün bir videosunu paylaşın sarı kuşun..
Kontrol ettim yumurta yok gibi karnının üstünde bi şişlik var ama yumuşak orası da videolarda da belli oluyor şişlik. Yumurta olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?Hocam kuş yumurtlayacak olabilir. Karın kısmını kontrol edin.
Karnına dokunduğumda her hangi bir sertlik yumurta tarzında bişey hissetmiyorum hissetmeme rağmen yine de yumurta olabilir mi pekiKuşlarda Yumurta SıkışmasıKuşlarda yumurta sıkışması sık görülen ve acil müdahale gerektiren bir durumdur. Kuşunuz çiftleştikten sonra, ortalama bir yumurtlama süresi olur. Bu süreçte kuşunuzu gözlemleyerek yumurta kontrolü yapmanız önemlidir. Örneğin muhabbet kuşlarında yumurtanın gelme süreci 1 ila 2 hafta arasındadır fakat 10 günü geçen her gün sıkışma ihtimali de artar.
![]()
Not: "Benim kuşumun eşi yok, bu yüzden yumurtlamaz ve yumurta sıkışması da...
- BeautiBird
- acil yumurta sıkışması kuşlarda yumurta sıkışması kuşlarda yumurta sıkışmasına evde çözüm kuşum yumurtlayamıyor yumurta sıkışması
- Cevaplar: 4
- Forum: Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
Kuşun kanatları düşük mü? Kuyruk aşağıya inik mi?Karnına dokunduğumda her hangi bir sertlik yumurta tarzında bişey hissetmiyorum hissetmeme rağmen yine de yumurta olabilir mi peki
Anlayamıyorum ki öyle mi kuyruk aşağıya inik değil sanırım birde hafif bir şekilde kuyruk titremesi varKuşun kanatları düşük mü? Kuyruk aşağıya inik mi?
Çok da inik durmuyorAnlayamıyorum ki öyle mi kuyruk aşağıya inik değil sanırım birde hafif bir şekilde kuyruk titremesi var
![]()
Tüy döneminin etkisi olabilir mi bu hali çünkü dışkısında büyük olmanın haricinde bi sorun yok gibi gözüküyor kusma vs gibi bi belirti de yok sadece kabarık ve halsiz diğer kuş eşi de öyle o da kabarık ve sürekli uyuyor ama o tüy döneminde değil oÇok da inik durmuyor
Eğer ikisi de kabarıksa bir sorun var demektir. Her ihtimale karşı onlara da triflucan ve flagyle başlayın diğeriyle aynı dozda. Her kullanımda çalkalayın şişeleriTüy döneminin etkisi olabilir mi bu hali çünkü dışkısında büyük olmanın haricinde bi sorun yok gibi gözüküyor kusma vs gibi bi belirti de yok sadece kabarık ve halsiz diğer kuş eşi de öyle o da kabarık ve sürekli uyuyor ama o tüy döneminde değil o
Tamamdır triflucanı diğer kuşta sabah akşam ağzına 1 damla damlatıyordum fakat bu kuşlar elimizden çok korkuyor ağzına damlatırsam çok stres yaşarlar gibi suluğa ne kadar koymalıyım triflucanıEğer ikisi de kabarıksa bir sorun var demektir. Her ihtimale karşı onlara da triflucan ve flagyle başlayın diğeriyle aynı dozda. Her kullanımda çalkalayın şişeleri
Teşekkür ederimYarım suluğa her birinden 6 şar damla damlatın. İlaçlı suya probiyotik de katın
Selçuk bey hasta kuşa bugün ne vermem gerekiyor dün ingiliz tuzu probiyotik ve aminosol kullanmıştık aminosolun bugün 3. Günü ingiliz tuzunu dün verdim sadeceYarım suluğa her birinden 6 şar damla damlatın. İlaçlı suya probiyotik de katın.
İngiliz tuzunun dozunu yarı oranda azaltarak probşyotikle birlikte birkaç gün verin. Baklım kalp ritim bozukluğunu düzeltecek miSelçuk bey hasta kuşa bugün ne vermem gerekiyor dün ingiliz tuzu probiyotik ve aminosol kullanmıştık aminosolun bugün 3. Günü ingiliz tuzunu dün verdim sadece
Tamamdır aminosol kullanmayı bırakıyorum sanırım. sadece ingiliz tuzu ve probiyotikle devam ediyorum. umarım düzelir azaldı gibi geldi bana inşallah öyledir.İngiliz tuzunun dozunu yarı oranda azaltarak birkaç gün verin. Baklım kalp ritim bozukluğunu düzeltecek mi
Azalma ihtimali var çünkü magnezyum eksikliği çarpıntı yapar.Tamamdır aminosol kullanmayı bırakıyorum sanırım. sadece ingiliz tuzu ve probiyotikle devam ediyorum. umarım düzelir azaldı gibi geldi bana inşallah öyledir.
Diğer kuşlara ilaçlı su hazırladım ama 4 5 saat susuz kalmalarına rağmen hiç içmediler yem yemeleri de oldukça az .elden çok korkuyorlar ama kendileri de içmiyorlar şırınga ile içirsem çok stres olurlar mı ?Azalma ihtimali var çünkü magnezyum eksikliği çarpıntı yapar.
Sabredin içsinler kendiliklerindenDiğer kuşlara ilaçlı su hazırladım ama 4 5 saat susuz kalmalarına rağmen hiç içmediler yem yemeleri de oldukça az .elden çok korkuyorlar ama kendileri de içmiyorlar şırınga ile içirsem çok stres olurlar mı ?