Muhabbet Kuşu Hastalık

hocam megabakterinn ne olduğunu araştırınca kuruma hastalığı olduğunu öğrendim ilk başta yazdığımda da demiştim cereyanda kalmıştı kuş bununla birlikte aşırı zayıflama aylarca yem yememesi oldu yani dediğiniz kuruma da vardı bununla birlikte hiç yem yemiyordu maalesef😔 iki ay önce veteriner kursaktan besleme+ilaç vitamin takviyesi artı antibiyotik takviyesi yaptı yem yemeye öyle başladı sürekli her şeyi kusuyordu ölecekti neredeyse birkaç hafta sürdü düzelmesi şu anda yem yiyor bir sıkıntı yok ama dediğiniz gibi olabilir galiba düzelmeyecek.. bir iki gün iyi bir iki gün kötü kuş düzeltemiyoruz umarım kurtarırız😢

Kuruma hastalığı diye bir şey yok. Kuruma aşırı kilo kaybı demektir. Bunun sebepleri farklı farklı olabilir. Örneğin kursak mantarı da tedavi edilmezse kuşun iştahını keser yemek yemesini engeller ve kuş kurumaya yani zayıflamaya başlar. Veya bakteriyel hastalıklar da kuşu aşırı kilo kaybına itebilir..
Megabakteri büyük bakteridir dışkı analizinde görülür. Bakteri uzun uzundur..
Dışkı ve kursaktan kültür aldırıp tahlili yaptırma imkanınız var mı?

Başka ne şekilde belli eder kendini hocam tahlil yaptıramayız muhtemelen

bir de bizim kuş yumurtaya bayılıyor hocam. kabuğunu çok seviyor haşlayıp verince bir süredir vermiyoruz versek sorun olur mu?

Yaşadığım yerde kanatlı uzmanı veteriner maalesef yok

İlla kanatlı uzmanı olmasına gerek yok aslında tahlil için. Dışkısından örnek alacak bakacak. Kursağından da sürüntü alacak bakacak. Egzotik hayvan kliniği de olur 👍🏻
Dışkı ve kursak tahlili yaptırırsanız belki sorunun kaynağını bilebiliriz.

daha önce gittiğimiz veterinerlerden birine mesaj attım umarım yapıyorlardır

İyi değil maalesef
evet şu an uyuyor hocam ilaçları ilk verdiğimizde hem dışkısı hem görünüşü düzeldi bir iki gün lakin sonra yine eski haline geri döndü sürekli tekrarlayan bir hastalığı var ve ilaçlar da işe yaramıyor artık galiba ne yapacağımı bilmiyorum. şu an kullandığımız triflucan ve flagyl’e devam edecek miyiz peki

hocam demeyecektim ama diyeyim ona göre yol izleyelim biz daha önce veterinere bir iki kez gittik ve çok uçuk paralar aldı bizden 4 binden daha fazla ödedik asla parasında değilim ailem de değil fakat ben öğrenciyim tekrar gitsek iki üç bin liraları ödeyecek maddi gücüm yok maalesef.. babam de geç geliyor ne der nasıl götürebiliriz bilmiyorum elimden de bir şey gelmiyor

bir de bizim kuş yumurtaya bayılıyor hocam. kabuğunu çok seviyor haşlayıp verince bir süredir vermiyoruz versek sorun olur mu?
Yumurta vermeyin birkaç gün. Trifuculan dozunu arttırın biraz. Yarım suluğa 8-10 damla kadar katın. Bende megabacter den şüphelenndim umarım değildir. Trifuculan düşük ihtimalle megabacter'e de iyi gelebiliyor.
Megabacter de bir mantar hastalığıdır ve en etkili ilacı amphoterisin B dir. Ama bu ilaç çok pahalıdır ve bulmak da zordur. Siz trifuculan'ın dozunu arttırarak devam edin. Şöyle bir yöntem de denenebilir. Mikostatin alınıp trifuculan ile birlikte kullanılabilir. Her birinden 6 damla. Siz akşam bir videosunu paylaşın ona göre yol çizelim.

Yumurta vermeyin birkaç gün. Trifuculan dozunu arttırın biraz. Yarım suluğa 8-10 damla kadar katın. Bende megabacter den şüphelenndim umarım değildir. Trifuculan düşük ihtimalle megabacter'e de iyi gelebiliyor.
Megabacter de bir mantar hastalığıdır ve en etkili ilacı amphoterisin B dir. Ama bu ilaç çok pahalıdır ve bulmak da zordur. Siz trifuculan'ın dozunu arttırarak devam edin. Şöyle bir yöntem de denenebilir. Mikostatin alınıp trifuculan ile birlikte kullanılabilir. Her birinden 6 damla. Siz akşam bir videosunu paylaşın ona göre yol çizelim.
sağ olun hocam mikastatin almıştık daha önce kuş için veteriner vermişti akşam atacağım size flagyl devam mı

sağ olun hocam mikastatin almıştık daha önce kuş için veteriner vermişti akşam atacağım size flagyl devam mı
Flagyle 5 tam gün tamamlayın. Mikostatin kaç gün ve hangi dozda kullandınız ve tedaviyi ne zaman sonlandırdınız ?

Son düzenleme:
Sabah akşam ağza bir damla kullandık 3-4 gün kadar aralık ayında kullandık.
bugün flagyl altıncı gün oldu.
eğer daha etkili olur derseniz triflucan direkt agızdan verebiliriz
Eğer rahat damlatabiliyor ve yuttuğundan emin oluyorsanız sabah akşam 1 damla damlatın ağzına suyuna da 3 damla kadar yarım suluğa. Ve probiyotik de katmalısınız suyuna.

Çevrenizde bir araştırın finguzone isimli ilacı bulabilecek misiniz bakalım.

Çevrenizde bir araştırın finguzone isimli ilacı bulabilecek misiniz bakalım.
sorduracağım birkaç yere hocam bir de bu megabacter kuşu kaç günde götürür.. bizim kuşumuz gerçekten belki beş aydır belki daha fazla böyle düzelme gösteremedi. test yaptıramıyoruz belki zamanlamadan anlarsınız megabacter olup olmadığını. dediklerinizi uygulayacağız teşekkürler

https://streamable.com/lzkds1 buyrun videosu şu an uyanık olunca çektim akşam isterseniz yine çekerim

sorduracağım birkaç yere hocam bir de bu megabacter kuşu kaç günde götürür.. bizim kuşumuz gerçekten belki beş aydır belki daha fazla böyle düzelme gösteremedi. test yaptıramıyoruz belki zamanlamadan anlarsınız megabacter olup olmadığını. dediklerinizi uygulayacağız teşekkürler
Hocam belli bir süre vermek doğru olmaz ama megabacter olup ilaç kullanmadan yada hastalık baskılanmadan 5 yıl yaşaması nerdeyse imkansızdır.
Ama şu var ki mantar hastalıkları tıpkı kanser gibi sinsidir. Uzun süre kendini belli etmez. Hatta kendisinin yaşayabilmesi için konakçısının yaşamasının gerektiğini bilir içgüdüsel olarak. Dolayısıyla da konakçısının yediklerinden beslenerek mutlu mesut yaşar uzun süre. Normalde kontrollü ürerler ama sorun ; bir sebeple fazla çoğaldıklarında başlar. O zaman belirtiler başlar konakçıda.
Kuşunuzda bir hastalık olduğu kesin. Ama megabacter veya başka mantar türleri mi var bu kesin değil. Test sonucu kesinleşir ancak.
Hatta türünü geötim mantar olduğu da kesin değil aslına bakarsanız. Semptomlar benziyor sadece. Kuşta diyabet de olabilir mesela. Karaciğer de problem de olabilir. Böbrek hastalığı vs de. Çoğu zaman 2 hatta daha fazla hastalık aynı anda seyredebiliyor. Atıyorum mantar bağışıklığı düşürüp bacterilerin çoğalmasına da neden olabiliyor. Vs vs yani derin konular bunlar sanıldığı kadar basit değil.
Şuan elimizden gelen ihtimali yüksek olan hastalıkları eleyerek devam etmek. Başka da çare yok maalesef. Umarım anlatabilmişimdir..

Geri