Muhabbet Kuşu Hastalık

Tedavinin 4. Günü aynı suya probiyotik de katmaya başlayın. 3 ilaç aynı suya yani. 5. Gün falagyle kesilip trifuculan devam edeceğiz 15 gün veya daha uzun sürebilir. Veterinerin verdiği ilaç hangisiydi ?

Selamlar öncelikle geçmiş olsun.
- Ense damlasını sadece bit için değil iç parazite önlem amaçlı da kullanmalısınız
- Eczaneden trifuculan ve flagyle almalısınız. Flagyle reçeletmeniz gerekir. Tanıdık eczane varsa reçetesiz alırsınız belki.
Bu akşam suluğu alın susamalı yarın ilaçlar gelene kadar. Suluğu yarın doldurup her bir ilaçtan 6 damla karıştırarak verin.
teşekkür ederiz veteriner kendisi antibiyotik vermişti selçuk bey adını bilmiyorum şırıngadaydı ama o ilaçlar bittikten sonra avi drop multi vitamin kullandık ilaçları alırım neyi var kuşun sizce?

Selamlar öncelikle geçmiş olsun.
- Ense damlasını sadece bit için değil iç parazite önlem amaçlı da kullanmalısınız
- Eczaneden trifuculan ve flagyle almalısınız. Flagyle reçeletmeniz gerekir. Tanıdık eczane varsa reçetesiz alırsınız belki.
Bu akşam suluğu alın susamalı yarın ilaçlar gelene kadar. Suluğu yarın doldurup her bir ilaçtan 6 damla karıştırarak verin.
https://streamable.com/d8yjtw şu an bu şekilde yem yiyor bir sorun var mı sizce yeni yaptığı dışkı fotoğrafını da paylaşacağım

Hocam kuşun bu kadar zayıflaması, güdüzleri kabarması normal değil. Siz hasta değil dememizi bekşiyorsunuz rahatlayacaksınız ama maalesef kuş %99 hasta. Yarın ilaçlara başlamanızı öneririm.

Tedaviye başlayın veyahut kanatlı uzmanı bulup muayeneye götürün,kuşunuz hasta.

ilaçları yarın alacağız flagyl evde hap şeklinde varmış ezip suyuna katsak da olur mu? yoksa şurup halini mi almalıyız

ilaçları yarın alacağız flagyl evde hap şeklinde varmış ezip suyuna katsak da olur mu? yoksa şurup halini mi almalıyız
Hap da olabilir. Ama hap suda homojen dağılmaz dibe çöker. Hapı iyice toz hale getirin. Tozun 1/30 unu 3-4 damla suyla karıştırıp ağzında damlatarak içirin. ( sabah akşam ) yada şurup alırsınız tercih sizin.

günaydın ilaçları aldım uyguladım
Hap da olabilir. Ama hap suda homojen dağılmaz dibe çöker. Hapı iyice toz hale getirin. Tozun 1/30 unu 3-4 damla suyla karıştırıp ağzında damlatarak içirin. ( sabah akşam ) yada şurup alırsınız tercih sizin.
günaydın ilaçları aldım dediğiniz gibi uyguladım süreci sizinle paylaşacağım

Hocam bu ilaçlar etkisini ne kadar sürede gösterir bir de su çok içmiyor gibi ne yapmalıyız
Her akşam suluğunu alın. Sabah 10 da ilaçlı su hazırlayıp verin. Saat 14 de tekrar suyu alıp 17 de tekrar ilaçlı su hazırlayın. Hep içtiğini görürsünüz hem de ilaçlı sular taze kalmış olur 👍

Her akşam suluğunu alın. Sabah 10 da ilaçlı su hazırlayıp verin. Saat 14 de tekrar suyu alıp 17 de tekrar ilaçlı su hazırlayın. Hep içtiğini görürsünüz hem de ilaçlı sular taze kalmış olur 👍
hocam bugün sabah ilaçları koydum gün içinde çok canlıydı neredeyse hiç kabarmadı ötmesi de durmadı belki ilk defa bu kadar öttü diyebilirim inşallah bir günlük değildir de ilaçların az da olsa etkisi olmuştur

[url=https://hizliresim.com/rshqc9q][/URL] merhaba tekrardan ilaçları dediğiniz ölçüde iki gündür kullanıyoruz son dışkısı bu şekilde tüy kabartmıyor iki gündür ama gündüz yine uyudu normal mi acaba bir de sanki ağzında bir şey varmış gibi açıp kapatıyor sanki bir şey çiğniyor gibi bunu normalde de yapıyordu ama sormayı unutmuşum neden yapar

[url=https://hizliresim.com/rshqc9q][/URL] merhaba tekrardan ilaçları dediğiniz ölçüde iki gündür kullanıyoruz son dışkısı bu şekilde tüy kabartmıyor iki gündür ama gündüz yine uyudu normal mi acaba bir de sanki ağzında bir şey varmış gibi açıp kapatıyor sanki bir şey çiğniyor gibi bunu normalde de yapıyordu ama sormayı unutmuşum neden yapar
Genelde mantar enfeksiyonunda geviş getirmeye benzer ağız hareketleri yaparlar. Dışkılarda düzelme var. Gün içinde bir süre uyurlar zaten. Normal yani süreklilik arzetmiyorsa.

Önemli olan ilaç öncesi ve sonrasında nasıl gelişmelerin olduğu ? Gözlemleriniz neler ?

Genelde mantar enfeksiyonunda geviş getirmeye benzer ağız hareketleri yaparlar. Dışkılarda düzelme var. Gün içinde bir süre uyurlar zaten. Normal yani süreklilik arzetmiyorsa.
Önemli olan ilaç öncesi ve sonrasında nasıl gelişmelerin olduğu ? Gözlemleriniz neler ?
Hocam şu an uyanık çok kafesten çıkarıp yormamaya çalışıyoruz ama uçuşu falan çok normal şükür ilaçtan önce tüm gün sabahtan akşama kadar uyur kabarırdı ama şimdi ötüyor kabarmıyor normal duruyor kafeste sadece o geviş getirme hareketini yapıyor ve kuyruğu biraz düşük duruyor onun haricinde gelişme var

Geri