Bu arada aynı odada bir sultan papağanım var. Kursak mantarı bulaşıcı bir hastalık bildiğim kadarıyla. Eğer mantar ihtimali varsa birbirlerinden uzağa koyacağım.
Evdekilerden bilgi alıp ileteyim size hocam. En son akşama doğru bilgi aldım.Temas etmesinler aralarında uzun boşluk olsun
Kuşun son durumu nedir? Kusma var mı salyalı köpüklü kokulu? Dışkılarda son durum nedir?
Hocam kusmuğunda yem yokmuş pek genelde salya şeklinde yapış yapış oluyormuş. Köpük yok diyorlar. Bir de ilacı verince sürekli kusup sirkeleniyormuş uzun süre de bir şey yemiyormuş. Her ilaçlı su içtiğinde de kusuyormuş. Bugün de çok az yemiş. Saat 5'te ilaç vermişler en son hala kusuyormuş ara ara. İlacı vermeye çekinir olmuşlar. İlacı her aldığında kustuğu için kusmaktan yorulmuş artık ilaç verdikçe kustukça daha da halsizleşiyor dediler. Kusmuk kokusuz, sarımsı ve yapış yapışmış.Güncel dışkı fotoğrafı paylaşıyorum imkanım olursa kusmuk fotoğrafı da paylaşacağım. Hocam sizin de bakma imkanınız var mıdır ? @Selçuk YÜKSELTemas etmesinler aralarında uzun boşluk olsun
Kuşun son durumu nedir? Kusma var mı salyalı köpüklü kokulu? Dışkılarda son durum nedir?
Mantar ilacı aldınız mı ?Pek belli olmasa da kusmuğu bu şekilde: https://hizliresim.com/t07va13
Evet hocam aldım ama henüz kullanmadım net değil dediğiniz için.Mantar ilacı aldınız mı ?
Wmd doxy kullanıyorum hocam onunla birlikte kullanmaya devam mı etsinler ? Suyunu tazelediler çok kustuğu için biraz rahatlaması için. İlaçlı su içtikçe kusuyormuş çok yorulmuş ve yemek yiyemiyormuş ilaçtan sonra. Bir de iki ilaç + probiyotiği suyuna ayni anda mı koyayım ?Hayır hayır ağzına damlatsınlar hemen. Suyuna da çeyrek suluğa 6 damla kadar katsınlar
Wmd doxy kullanıyorum hocam onunla birlikte kullanmaya devam mı etsinler ? Suyunu tazelediler çok kustuğu için biraz rahatlaması için. İlaçlı su içtikçe kusuyormuş çok yorulmuş ve yemek yiyemiyormuş ilaçtan sonra. Bir de iki ilaç + probiyotiği suyuna ayni anda mı koyayım ?
Evet öyle yapsınlar. Mantar o kadar ilerlemişki. Hayvanın solunum yolunu tıkamış. Dantibiyotiğin kaçıncı günüWmd doxy kullanıyorum hocam onunla birlikte kullanmaya devam mı etsinler ? Suyunu tazelediler çok kustuğu için biraz rahatlaması için. İlaçlı su içtikçe kusuyormuş çok yorulmuş ve yemek yiyemiyormuş ilaçtan sonra. Bir de iki ilaç + probiyotiği suyuna ayni anda mı koyayım ?
3 olacak hocam.Evet öyle yapsınlar. Mantar o kadar ilerlemişki. Hayvanın solunum yolunu tıkamış. Dantibiyotiğin kaçıncı günü
5 güne tamamlayalım. Mantar ilacını 10 gün kadar kullanacaz ama. Kustu diye değişmesinler suyu bir an önce tedavi olmalı o sesi çıkarması hastalığın çok ilerlediğini gösteriyor.3 olacak hocam.
Hem ağzına damlatıp hem suyunda mı bırakayım iki ilacı da ? Ayrıca mantar ilacını aldılar diye biliyordum ancak almamışlar en geç yarına kadar temin etmeye çalışacaklar. El ile beslemeyi nasıl yapacakları hakkında hiçbir fikrim yok deneyimli değiller o konuda hocam beslemek için mamayı bulmaya çalışacaklar çevreden.5 güne tamamlayalım. Mantar ilacını 10 gün kadar kullanacaz ama. Kustu diye değişmesinler suyu bir an önce tedavi olmalı o sesi çıkarması hastalığın çok ilerlediğini gösteriyor.
Versele Laga elle besleme maması var ondan alabilirsiniz ve aparat lazım ondan alınacak demir uçlu. Ve şırınga lazım iğnesiz. Yaşadığınız yerde kuş üreticisi satıcısı var ise ve besleme yapmayı biliyor ise ondan destek almanızı öneririm ailenizin.Hem ağzına damlatıp hem suyunda mı bırakayım iki ilacı da ? Ayrıca mantar ilacını aldılar diye biliyordum ancak almamışlar en geç yarına kadar temin etmeye çalışacaklar. El ile beslemeyi nasıl yapacakları hakkında hiçbir fikrim yok deneyimli değiller o konuda hocam beslemek için mamayı bulmaya çalışacaklar çevreden.
Antibiyotiği sadece suyuna katın. Mantar ilacını ağzına ve suyuna damlatın. Çünkü yeterince su içmiyordur yemaz yediği için.Hem ağzına damlatıp hem suyunda mı bırakayım iki ilacı da ? Ayrıca mantar ilacını aldılar diye biliyordum ancak almamışlar en geç yarına kadar temin etmeye çalışacaklar. El ile beslemeyi nasıl yapacakları hakkında hiçbir fikrim yok deneyimli değiller o konuda hocam beslemek için mamayı bulmaya çalışacaklar çevreden.
Yem yememeye başlarsa bunu yapın. Su içtikten sonra kusarsa suyu değişmesinler. Bu önemli biliyorum üzülüyorlar ama.hastalığı atlatmalı. Mantar ilacını ağzına damlattıktan sonraki kuşun tepkisini yazın.Eğer mama bulamaz iseniz veya acil durum olursa evde yapabileceğiniz mama tarifi şudur.
1 adet yumurtayı suya koyun kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar pişirin. Sonra kabuklarını soyup sarı kısmını bir tabağa alıp ezin,içine mısır nişastası/unu ekleyin,sıcak su ekleyin ve homojen olacak şekilde karıştırın,mama katı olmayacak hafif cıvık olacak.Mama ılıdığı zaman şırıngaya çekin şırıngada hava boşluğu kalmasın. Kuşa bu mama da verilebilir.
Öyle yapacağım hocam. Şuan mamayı sipariş edip beklemek gibi bir şansım yok oldukları yere kargo 3-4 günde ancak ulaşır.Versele Laga elle besleme maması var ondan alabilirsiniz ve aparat lazım ondan alınacak demir uçlu. Ve şırınga lazım iğnesiz. Yaşadığınız yerde kuş üreticisi satıcısı var ise ve besleme yapmayı biliyor ise ondan destek almanızı öneririm ailenizin.