Enes96
Paylaşımcı Üye
Ufak ufak yiyormuş hocam evet. Bildiğim kadarıyla yapmışlar yapmamışlarsa hatırlayacağım.Yem yiyordur muhtemelen. Mantar ilacının sabahki dozunu yapmışlar mı ?
Ufak ufak yiyormuş hocam evet. Bildiğim kadarıyla yapmışlar yapmamışlarsa hatırlayacağım.Yem yiyordur muhtemelen. Mantar ilacının sabahki dozunu yapmışlar mı ?
Kursak mantarı mide kanamalarına sebep olabilir. İleri vaka olduğundan kanama görülmesi şaşırtıcı değil aslında.Hocam kusarken ağzında kan görmüşler. Yapabileceğim bir şey var mı şuan? @Selçuk YÜKSEL
Yapmam gereken veya yapabileceğim bir şey var mı ekstra?Kursak mantarı mide kanamalarına sebep olabilir. İleri vaka olduğundan kanama görülmesi şaşırtıcı değil aslında.
Mantardan kaynaklı bir tahriş ise yapabileceğiniz bir şey yok tedaviyi uygulamaktan başka. Mantarı vücuttan atmak öyle kolay değil,tahribat yapıyor. Kanama varsa bezlimideyi etkilemiş ve baskı yaparak kan damarının patlamasına neden olmuş olabilir.Yapmam gereken veya yapabileceğim bir şey var mı ekstra?
Suyundaki antibiyotik yüzünden yine çok kötü olmuş. Temiz su verelim mi dediler hayır dedim hocam.Siz her gün,biz buraya foto atın şunu yazın diye yazmasak bile kuşun güncel videosunu, dışkılarını,son durumunu paylaşın. Günlük rapor verin. Belki ilaç dozajında değişim gerekebilir.
Antibiyotik zararlı bakterilerle beraber yararlı bakterileri de öldürür. Probiyotikli su içirin 3 gün art arda. Antibiyotiği de hemen kesmemek gerekiyor bazı durumlarda. İlacı kesin kesmeyin diyemem ,Selçuk bey girince o yazar size.Suyundaki antibiyotik yüzünden yine çok kötü olmuş. Temiz su verelim mi dediler hayır dedim hocam.
Hocam elimde tarihi geçmiş probiyotikle idare etmeye çalışıyorum. Yenisi yolda maalesef kargo biraz gecikti.Antibiyotik zararlı bakterilerle beraber yararlı bakterileri de öldürür. Probiyotikli su içirin 3 gün art arda. Antibiyotiği de hemen kesmemek gerekiyor bazı durumlarda. İlacı kesin kesmeyin diyemem ,Selçuk bey girince o yazar size.
Dışkılar hâlen kötü ama ilk dışkılara göre yeşil leke azalmış gibi.Zaten toparlanma uzun olur.
Aslında ürün bozuk değilse kullanabilirsiniz. Formu,kokusu hâlâ sağlam ise,nem alıp özelliğini kaybetmedi ise kullanabilirsiniz.Hocam elimde tarihi geçmiş probiyotikle idare etmeye çalışıyorum. Yenisi yolda maalesef kargo biraz gecikti.
Yanında ısıtıcı açıyorlar devam etsinler mi ? Evde henüz kombi çalışmadığı için elektrikli ısıtıcı yanında tutuyorlar.Bu arada şunu da yazayım,evinizin içi çok nemli ise nemi azaltın %40-%60 arası olmalı.
Her gün kuşun odasını havalandırın kuşu cereyana soğuya maruz bırakmadan. Odaya temiz hava gelsin, temiz hava önemli. Odanın havalandırılması önemli. Kuştaki mantar odadaki havayı da etkiler,candida mantarı gaz üretir çünkü. Temiz hava alsın kuş. Odadaki hava mutlaka temiz olsun,günlük 4-5 kere havalandırın.
Isıtıcının çok yakınında olmasın. Oda sıcaklığı 20 derecenin üstünde olsa yeter.Yanında ısıtıcı açıyorlar devam etsinler mi ? Evde henüz kombi çalışmadığı için elektrikli ısıtıcı yanında tutuyorlar.
Yerken zorlanıyor ve az yiyor ama yiyor hocam ara ara.Isıtıcının çok yakınında olmasın. Oda sıcaklığı 20 derecenin üstünde olsa yeter.
İlacı kesmek doğru olmaz. Zaten ara ara kestiniz ilacı. Aslında onu kusturan antibiyotik değil. Mantar çok ileri seviyede olduğu için mantarlar öldükçe toksin salgılıyorlar buda kuşun midesinin bulanmasına ve kusmasına sebep oluyor. Kanamanın sebebi de büyük ihtimalle mantar. Yem yiyorsa kurtulma ihtimali var. Maalesef geç kalındığı için bu kadar zorlu geçiyor. Daha erken tedavi başlanmış olsa daha rahat olurdu tedavi.
Yerken zorlanması mantarın boğazı tamamen sarmış olmasından kaynaklanıyor. Yarını da atlatırsa ümidim artar kurtulması konusunda. Ama mantar ilacını aksatmasınlar. Sabah akşam 1'er damla mutlaka içmeli. Suyuna da katın tabi. Yutmayıp atabilir ağzından. Ama bu kadar kötüleşmesi ilacın etki ettiğini gösteriyor.Yerken zorlanıyor ve az yiyor ama yiyor hocam ara ara.
Suyuna antobiyotik ile beraber katıyorum hala devam ediyoruz. Probiyotik de var suyunda yarın geldiğinde Multi vitamin de ekleyeceğim.Yerken zorlanması mantarın boğazı tamamen sarmış olmasından kaynaklanıyor. Yarını da atlatırsa ümidim artar kurtulması konusunda. Ama mantar ilacını aksatmasınlar. Sabah akşam 1'er damla mutlaka içmeli. Suyuna da katın tabi. Yutmayıp atabilir ağzından. Ama bu kadar kötüleşmesi ilacın etki ettiğini gösteriyor.
Antibiyotiğin kaçıncı günü ?Suyuna antobiyotik ile beraber katıyorum hala devam ediyoruz. Probiyotik de var suyunda yarın geldiğinde Multi vitamin de ekleyeceğim.
4 oldu hocam. Dün 5'e tamamlayalım demiştiniz.Antibiyotiğin kaçıncı günü ?
Evet 5 tam gün antibiyotik içmeli. İlk dozu akşam vermişseniz o günü saymayın. Su içiyor ama değil mi ? İçtiğini görüyorlar mı. ?4 oldu hocam. Dün 5'e tamamlayalım demiştiniz.