Kuşum yem yemiyor.

Hocam 50 ml suya 6 damla mikostatin mercimek tanesi kadar da tetramezatine koyun. Hızlı olun ama . Şimdiye çoktan ilaca başlamış olmalıydınız..

Hocam 50 ml suya 6 damla mikostatin mercimek tanesi kadar da tetramezatine koyun. Hızlı olun ama . Şimdiye çoktan ilaca başlamış olmalıydınız..
Tetramezatine maalesef alamadık ama mikostatini kullandım. Dışkılarında yem yok artık elhamdulillah. Yem de güzel yedi, ayrıca ev yapımı krakerden yaptım, ondan da yedi. Probiyotik de vermeye devam ediyorum. Ama şöyle bi şey dikkatimi çekti; gagasının yanını ve boynunu dalının ucunda kaşıyıp duruyor. Bunu önceden de yapıyordu ama şimdi daha çok yapıyor. Bir de sanki ağzının içinde esnerken bi şey gördüm. 4-5 gün önce de bi şeyler yedikten sonra görmüştüm ama yemek kalıntısı olduğunu düşünmüştüm. Bir de su içmiyor. Suyunu içmedikten sonra mikostatinin nasıl bir yararı olur ki? Bir tatlı kaşığında sulandırıp mesela, içine bir damla kadar koyup şırınga ile vereyim mi? Teşekkürler vaktinizi ayırdığınız için.

4-5 damla suya 1 damla ilaç katıp içirin ama içtiğinden emin olun. Eğer bir kısmını dökerse tekrar hazırlayıp verin. Sabah akşam 1'er damla ilaç içmiş olmalı nasıl kolay içirirseniz artık.

Tamamdır, teşekkürler.
Ağzında ve boğazında gördüğünüz şeyler yüksek ihtimalle mantar ( pamukçuk yani ) ondan yem yutamıyor hayvan. Bir ihtimal de tricomonas olabilir. Gelişmelere göre tedavi yöntemini değişebiliriz. Yada garanti olması adına eczaneden flagyle alıp ona da başlayabilirsiniz. Ama reçetesiz vermiyor bazı eczabeler yazdırmanız gerekir.

Ağzında ve boğazında gördüğünüz şeyler yüksek ihtimalle mantar ( pamukçuk yani ) ondan yem yutamıyor hayvan. Bir ihtimal de tricomonas olabilir. Gelişmelere göre tedavi yöntemini değişebiliriz. Yada garanti olması adına eczaneden flagyle alıp ona da başlayabilirsiniz. Ama reçetesiz vermiyor bazı eczabeler yazdırmanız gerekir.
O iş biraz zor. Hele birkaç gün geçsin.

En başta yazdığınızda ağızdaki lezyondan bahsetmiş olsaydınız iki ilacı birlikte önerirdim size. Ama siz hasta değil diye direttiniz.
Hocam dedim ya, çok ikilemde bırakıyordu. Bir de ağzındakinden emin olamadım, hâlâ daha emin değilim çünkü ağzının içindeki yapıyı tam olarak bilmiyorum ama olması yüksek ihtimal.

Çevremdekiler kuşun normal olduğunu söylüyorlar. "Hafif" bir rahatsızlık geçiriyor onlara göre. Diğer kafa karıştıran etken de bu oldu. Ama haklısınız.

Çevremdekiler kuşun normal olduğunu söylüyorlar. "Hafif" bir rahatsızlık geçiriyor onlara göre. Diğer kafa karıştıran etken de bu oldu. Ama haklısınız.

Kuş ölürse normal olmadığını anlarlar herhalde

Selçuk bey, mikostatine ne kadar süre devam etmek gerekiyor? Kuş normal yemini yiyor. Yaptığım krakerden de çokça yedi bugün. Önüne su verince suyu da içiyor.

Selçuk bey, mikostatine ne kadar süre devam etmek gerekiyor? Kuş normal yemini yiyor. Yaptığım krakerden de çokça yedi bugün. Önüne su verince suyu da içiyor.

10 gün kullanın

Yemini yiyorsa kraker vermeyin. Sonra da mantarı nerden kaptı diye sorarsınız. Şeker içerikli şeyler asla verilmemeli.
Tedavi en az 10 gün sürecek gelişmeleri sık sık yazın ki tedavi süresini belirleyebileyim.

Geri