Kuşum yem yemiyor.

Yem değişikliği yapmadan evvel yememe sorunu var mıydı?

Ben bunca yıldır kuş besledim. Yüzlerce kuşun hastalığıyla bir şekilde uğraştım. Bir kuşun yeme alışkanlığını yitirmesine hayatımda hiç rastlamadım. Eğer kuş hasta değil bundan eminim diyorsanız normal yemi dışında birşey vermeyin yiyecektir en geç 6 saat sonra. Yemeye başlarsa haklısınız. Başlamazsa kuş hasta demektir. Ceviz çok vermeyin toksik etki yapar buda ek bilgi. Belkide çok ceviz vermeniz kuşta dengesizliğe neden olmuş olabilir. Tekrar bir video paylaşır mısınız tünekteyken görelim kuşu
6 saat boyunca aç durmasının normal olup olmadığını bilmediğim için hiç denememiştim ama yarın deneyeceğim.

hayır yoktu, farklı bir yem almıştık ekstra. zaten bu da kafama takılmıştı, ondan eski yemini de verdim ama onu da yemedi. krakeri parçalıyor, normal yemini parçalamıyor
Kraker falan da vermeyin. Bunlar da risklidir kuşta mantara neden olabilir bu tarz şeyler.

Ben bunca yıldır kuş besledim. Yüzlerce kuşun hastalığıyla bir şekilde uğraştım. Bir kuşun yeme alışkanlığını yitirmesine hayatımda hiç rastlamadım. Eğer kuş hasta değil bundan eminim diyorsanız normal yemi dışında birşey vermeyin yiyecektir en geç 6 saat sonra. Yemeye başlarsa haklısınız. Başlamazsa kuş hasta demektir. Ceviz çok vermeyin toksik etki yapar buda ek bilgi. Belkide çok ceviz vermeniz kuşta dengesizliğe neden olmuş olabilir. Tekrar bir video paylaşır mısınız tünekteyken görelim kuşu
geceleri ısıyı korusun diye streç filmle sardım yuvayı, çeksem de pek görünmez.şimdi video çektim, yüklüyorum

Şunu çok merak ettim ; diyelimki biz yanıldık kuşunuz hasta değil, ilaç kullanmakta ne gibi bir sakınca görüyorsunuz ? ( ki ben ilaç kullanmayı son çare olarak gören biriyim ) ama sizin bakış açınızı merak ettim.
ilacın nasıl bir ilaç olduğuna bağlı. mesela kendim için parol almada bir sıkıntı görmüyorum ama tutup da 24 saatte bir alınması önerilen bir ağrı kesiciyi alırken iki kere düşünürüm, bunun gibi düşünün. size ilacın içeriğini, neye yaradığını vs. sordum yukarıda ama sanırım görmemişsiniz

Şunu çok merak ettim ; diyelimki biz yanıldık kuşunuz hasta değil, ilaç kullanmakta ne gibi bir sakınca görüyorsunuz ? ( ki ben ilaç kullanmayı son çare olarak gören biriyim ) ama sizin bakış açınızı merak ettim.
mikostatin dediğiniz ilaç tam olarak neye yarıyor, içeriği nedir, detay verebilir misiniz?;
şeklinde sordum. yan etkisi olmayan hafif bir şey ise kullanırım

ilacın nasıl bir ilaç olduğuna bağlı. mesela kendim için parol almada bir sıkıntı görmüyorum ama tutup da 24 saatte bir alınması önerilen bir ağrı kesiciyi alırken iki kere düşünürüm, bunun gibi düşünün. size ilacın içeriğini, neye yaradığını vs. sordum yukarıda ama sanırım görmemişsiniz

Mikostatin mantar ilacıdır. Eğer tahmine dayalı iş yapmak istemiyor iseniz daha önce de dediğim gibi analiz yapan kanatlı kliniğine muayene ettirin onlar net sonuç verir siz de ona göre hareket edersiniz. Ama kuşunuz normal görünmüyor.

Mikostatin mantar ilacıdır. Eğer tahmine dayalı iş yapmak istemiyor iseniz daha önce de dediğim gibi analiz yapan kanatlı kliniğine muayene ettirin onlar net sonuç verir siz de ona göre hareket edersiniz. Ama kuşunuz normal görünmüyor.
"diretiyor gibi görünmemim sebebi veterinere götür(t)mek istesem kimse götürmez. bu sebeple"
Şeklinde yazdım yukarıda. Size belki garip gelir ama veterinere götürmek istesem götüremem, kuşu taşıması, veterinerin nerede olduğu vs.
Götürtmek istesem de götürtemem. Hem çok meşguller hem de çok hayvan baktık, hastalandıkları zaman da hiçbir zaman veterinere götürmediler. Veteriner seçeneği yok yani, bir sıkıntısı varsa kendi çapımda çözmeye çalışıyorum. Sizlere de teşekkür ederim. Yem yememe durumunda alternatif olarak hangi gıdaları önerirsiniz?

Bir de bakınız lütfen yukarıda ilk mesajda yazdım aslında. Kuş yemi parçalayamayacak kadar rahatsız değil; parçalıyor ama yemi ve kabuğu dışarı atıyor. Çok azını normal şekilde yiyor
Bu yazdıklarınız kuşun yemek yemek istediğini ama yiyemediğini gösteriyor zaten. Kuşta mantar mega bacter veya cocsidioz hastalığı var. Israrcı olmamın tek sebebi kuşa üzülmem. Mantar ilaçları fazla yan etkisi olan ilaçlar değildir korkmayın. Ayrıca ne kadar erken başlarsanız tedaviye o kadar iyi olur. Yanlış tedavi bile olsa en azından mantar ihtimalini elemiş oluruz. Daha garanti yol istiyorsanız ayrıca Tetramezhatine alıp ikili tedavi uygulayabilirsiniz.

"diretiyor gibi görünmemim sebebi veterinere götür(t)mek istesem kimse götürmez. bu sebeple"
Şeklinde yazdım yukarıda. Size belki garip gelir ama veterinere götürmek istesem götüremem, kuşu taşıması, veterinerin nerede olduğu vs.
Götürtmek istesem de götürtemem. Hem çok meşguller hem de çok hayvan baktık, hastalandıkları zaman da hiçbir zaman veterinere götürmediler. Veteriner seçeneği yok yani, bir sıkıntısı varsa kendi çapımda çözmeye çalışıyorum. Sizlere de teşekkür ederim. Yem yememe durumunda alternatif olarak hangi gıdaları önerirsiniz?
Karadenizli misiniz merak ettim. Dünyada sizin kadar kafasının dikine giden az sayıda kişi vardır eminim. Alternatif yiyecek aramayın kuşun yemesinin düzelmesini sağlayın nokta. Kuşa üzülmesem size cevap yazmazdım yemin ederim.

saygı çerçevesinde konuştum fakat sınırları siz aşıyorsunuz. bu cümleleri düşmanca algılamayın. yalnızca detay vermiş olduğum halde, görmezden geliniyor, ben de tekrar tekrar açıklıyorum. vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler. 1 hafta-10 gün içinde sürecin geldiği noktayı aktarırım.

Geri