Kuşum yem yemiyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dost
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet. Ama ceviz ve ballı kraker yemesinin iyi bi şey olduğunu sanıyordum. Bir de evdekiler de ısrarla (hâlâ) kuşun hasta olmadığını söylüyorlardı. Ondan kendimi hasta olmadığına inandırmış olabilirim. Allah'tan durumunun gerçekten de kötü olduğunu görüp, tedaviye başlama kararı aldık. Bundan sonra da ceviz ve ballı kraker vermem. Tekrardan Allah sizden razı olsun, siz de katlandınız.

Forumu takip ederseniz bakım hakkında çok bilgiye ulaşırsınız.

Forumu takip ederseniz bakım hakkında çok bilgiye ulaşırsınız.

Teşekkürler, takipteyim👍

Kuş çok asabi. Yakınına geldiğimizde bile gagalayacakmış gibi yapıyor. Sebebi nedir acaba? Bir de, yemi tabağa koyuyordum, öyle yiyordu. Artık yemliğinde yemeye başlasın diye tabağa koymuyorum. Böyle yapınca da yemliğinden sadece az bi şey yemiş. Yuvasına kapattım, azıcık yiyip kapıya dayandı. Akşamüstü de yemliği önüne götürdüm, yemeye başladı ama o an alıp yemliği normal yerine koydum görüp gidip yesin diye. Yine de yediğine şahit olmadım. Az önce de yemliği yine götürdüm önüne, o kadar asabi ki yemliğe de gagasıyla vurdu. Halbuki bi şey de yapmadık. Yine eskisi gibi sevgi gösteriyorum.

Kendi haline bırakın aç kalmaz merak etmeyin. Acıksa ortalığı yıkar. Ondan insanlar gibi tepki beklemeyin. O sizin ona iyilik yaptığınızın farkına varmaz. Yemliği yaklaştırmanızı tehdit gibi algılıyor.

Hocam kuşun kafesinin dışında dalları var. Onları nasıl dezenfekte edebilirim? Genelde orada duruyor. Ama dalları değiştiremem. Çünkü tam onun sevdiği şekilde ve dallar birbiriyle uyumlu. Bir de bu işlemin sebebi nedir?

Hocam kuşun kafesinin dışında dalları var. Onları nasıl dezenfekte edebilirim? Genelde orada duruyor. Ama dalları değiştiremem. Çünkü tam onun sevdiği şekilde ve dallar birbiriyle uyumlu. Bir de bu işlemin sebebi nedir?

Virkon s,zefiran forte gibi ürünler alabilirsiniz.

Virkon s,zefiran forte gibi ürünler alabilirsiniz.
İlacı pazartesi günü kullanmaya başladık, bugün de cuma. Yani 6. Gün cumartesiye geliyor. Dediğiniz dezenfektanı sipariş versem de gelmez. Dediğiniz ürün petshoplarda satılıyor mu? Satılmıyorsa da Yaygın olarak satılan başka bir ürün biliyor musunuz?

İlacı pazartesi günü kullanmaya başladık, bugün de cuma. Yani 6. Gün cumartesiye geliyor. Dediğiniz dezenfektanı sipariş versem de gelmez. Dediğiniz ürün petshoplarda satılıyor mu? Satılmıyorsa da Yaygın olarak satılan başka bir ürün biliyor musunuz?

Petşopçuların birçoğu kalitesi düşük mal satar. Virkon s ithal üründür Alman malı. Petşoplarda kolay bulabileceğinizi sanmıyorum.

Elinizdeki mikostatini kullanabilirsiniz diye düşünüyorum sulu çözelti hazırlayarak. Kafes ve ekipmanları temizlemek için. Fakat etkili ölçü için ne kadar suya ne kadar katılır bilmiyorum. @Selçuk YÜKSEL

Petşopçuların birçoğu kalitesi düşük mal satar. Virkon s ithal üründür Alman malı. Petşoplarda kolay bulabileceğinizi sanmıyorum.

Elinizdeki mikostatini kullanabilirsiniz diye düşünüyorum sulu çözelti hazırlayarak. Kafes ve ekipmanları temizlemek için. Fakat etkili ölçü için ne kadar suya ne kadar katılır bilmiyorum. @Selçuk YÜKSEL
Hayır hocam mikostatin dezenfektan olarak kullanılmaz. Öyle olsa mantarlı ayağa da mikostatin sürülürdü ki o yöntem kısmen işe yarasa bile mantarı bitirmez. Mümkün olan parçaları kaynar suda bekletin 30 sn kadar. Mümkün olmayanları domestosla falan yıkar veya güzelce silersiniz 👍

Hayır hocam mikostatin dezenfektan olarak kullanılmaz. Öyle olsa mantarlı ayağa da mikostatin sürülürdü ki o yöntem kısmen işe yarasa bile mantarı bitirmez. Mümkün olan parçaları kaynar suda bekletin 30 sn kadar. Mümkün olmayanları domestosla falan yıkar veya güzelce silersiniz 👍

Solüsyon hazırlanıp organda yıkama yapılabiliyormuş. Ben de mantık yürüttüm 😅
En garanti yol elbette antifungal dezenfektan kullanmak. Çamaşır suyu antifungal değil diye de yazmışlar ondan çamaşır suyu kullanın demedim.
Ayrıca çamaşır suyu kokusu kolayca gitmiyor. Önermem. Karbonatlı su okeyse onu kullansın en azından

Solüsyon hazırlanıp organda yıkama yapılabiliyormuş. Ben de mantık yürüttüm 😅
En garanti yol elbette antifungal dezenfektan kullanmak. Çamaşır suyu antifungal değil diye de yazmışlar ondan çamaşır suyu kullanın demedim.
Ayrıca çamaşır suyu kokusu kolayca gitmiyor. Önermem. Karbonatlı su okeyse onu kullansın en azından
Valla ben hiç yapmadığım gibi yapanı da duymadım. Araştırmak gerek. Çamaşır suyu antifungal değildir diyene benim selamımı söyleyin 😀 evet kokusu var ama en fazla 1 gün kokar sonra geçer kokusu. Karbonat değil de beyaz sirke de olabilir ama tam etki yapmaz diye düşünüyorum. Amacım sadece mantarlar değil bacterileri de yok olmalı çünkü kuşun bağışıklığı zayıflamıştır kuvvetle muhtemel.

Hocam kuş şu an banyo bile yapıyor kendiliğinden. İlaca devam etmeye gerek var mı... Yanlış anlamazsanız, devam etme sebebimiz hâlâ mantar olması mıdır? Dışkısı, vücut ısısı, yemesi, hareketleri, enerjisi vs her şey normale döndü. Zaten nasıl olduysa ilacını kaybetmişim, artık nereye koyduysam. O yüzden damlatamadım.

Hocam kuş şu an banyo bile yapıyor kendiliğinden. İlaca devam etmeye gerek var mı... Yanlış anlamazsanız, devam etme sebebimiz hâlâ mantar olması mıdır? Dışkısı, vücut ısısı, yemesi, hareketleri, enerjisi vs her şey normale döndü. Zaten nasıl olduysa ilacını kaybetmişim, artık nereye koyduysam. O yüzden damlatamadım.
Hocam size kızmamak için kendimi zor tutuyorum gerçekten. Bakın biz kuşunuzun düşmanı değiliz. Gerekmese önermeyiz. Neden 20 gün değil de 10 gün diyoruz size ? Eğer hastalık tekrarlarsa ki ihtimal yiksek. Bu defa ilaç etki etmez direnç kazanır nokta. Siz bilirsiniz artık. Kuşunuzun ilaç içmesi bize zevk vermiyor emin olun..

yeni yapmış
hocam hakikaten bıkkınlık geldi artık. az önce gagasını oynatarak nefesinden enteresan bir ses geldi bikaç kere, şimdi de böyle dışkılamış. tüyleri kabarık değil, yem yemesi gayet iyi, vücut sıcaklığı da güzel. banyo yaptığı için üşütmüş olabilir mi? halbuki banyo yaptıktan sonra üşümesin diye sarıp sarmaladım, sonra da esintisi ona gelmeyecek şekilde klimayı açıp odayı ısıttım.

İşte ilacı keameyin dememin sebebi buydu. İyileşti sanıp rahavete kapılmayın. Umarım başka bir hastalık da gelişmemiştir. Mantarla beraber.

yeni yapmış
hocam hakikaten bıkkınlık geldi artık. az önce gagasını oynatarak nefesinden enteresan bir ses geldi bikaç kere, şimdi de böyle dışkılamış. tüyleri kabarık değil, yem yemesi gayet iyi, vücut sıcaklığı da güzel. banyo yaptığı için üşütmüş olabilir mi? halbuki banyo yaptıktan sonra üşümesin diye sarıp sarmaladım, sonra da esintisi ona gelmeyecek şekilde klimayı açıp odayı ısıttım.

Dışkı normal değil. Koku var mı dışkıda?
Ayrıca ilacı nasıl kaybettiniz size inanmak zor.

Kaybettim, buldum. Dün de verdim ilacı, bugün de. O dışkıdan koku alamadım. Yeni dışkıları normal. Dün iki kere banyo yaptı, fazla gelmiş olabilir mi

Geri