Kuşum yem yemiyor.

"diretiyor gibi görünmemim sebebi veterinere götür(t)mek istesem kimse götürmez. bu sebeple"
Şeklinde yazdım yukarıda. Size belki garip gelir ama veterinere götürmek istesem götüremem, kuşu taşıması, veterinerin nerede olduğu vs.
Götürtmek istesem de götürtemem. Hem çok meşguller hem de çok hayvan baktık, hastalandıkları zaman da hiçbir zaman veterinere götürmediler. Veteriner seçeneği yok yani, bir sıkıntısı varsa kendi çapımda çözmeye çalışıyorum. Sizlere de teşekkür ederim. Yem yememe durumunda alternatif olarak hangi gıdaları önerirsiniz?

Kimden bahsediyorsunuz,kuş kimin?
Ofiste falan ortak bakılan bir kuş mu bu?
Alternatif yiyecek diye bir şeyi kafanızdan çıkarın. Kuşlar genelde yem yerler. Tohumlu gıdaları tüketirler. Kuşunuza alternatif yiyecek sorusunu sormayın,hastalığı var mı onu öğrenmeliyiz önce ki bize göre hasta bu kuş.
Bu arada kendiniz hasta olduğunuz zaman doktora gitmiyor musunuz?

saygı çerçevesinde konuştum fakat sınırları siz aşıyorsunuz. bu cümleleri düşmanca algılamayın. yalnızca detay vermiş olduğum halde, görmezden geliniyor, ben de tekrar tekrar açıklıyorum. vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler. 1 hafta-10 gün içinde sürecin geldiği noktayı aktarırım.
Mutlaka 10 gün sonra kuşun videosunu görmek isterim. Sınırları aşığım falan yok. Sadece eleştirdim sizi. Eleştiriye açık değilseniz onu bilemem. Ben kuş için üzüldüğüm için bu kadar yırtınıyorum. Yoksa beni ilgilendiren bir durum olmadığını daha önce de söyledim.

Eğer kuşun dışkıları genel olarak açlık dışkısı ise çok fazla vakti yok birkaç güne açlıktan ölür fazla dayanamaz. Hızla kilo verir sonrası ölüm zaten.

Eğer kuşun dışkıları genel olarak açlık dışkısı ise çok fazla vakti yok birkaç güne açlıktan ölür fazla dayanamaz. Hızla kilo verir sonrası ölüm zaten.
Sizin açlık dışkısı demeniz de ona dayanak oldu biraz. Kuş sağlıklı sadece aç demeye getiriyor. İkinci videoyu da paylaşmadı zaten.

Sizin açlık dışkısı demeniz de ona dayanak oldu biraz. Kuş sağlıklı sadece aç demeye getiriyor. İkinci videoyu da paylaşmadı zaten.
Ben videoları paylaştım selçuk bey fakat siz diğer mesajlarınızda olduğu gibi ya görmezden gelmişsiniz ya da görmemişsiniz. Bakın, buna rağmen size sizin gibi tepki vermiyorum.

Kuşun sağlıklı olmadığı gaga renginden bile belli yem yeşil gagası. İnternetten sağlıklı kuş resimlerine bakın yeşil gaga görürseniz linki buraya paylaşın.

Ben videoları paylaştım selçuk bey fakat siz diğer mesajlarınızda olduğu gibi ya görmezden gelmişsiniz ya da görmemişsiniz. Bakın, buna rağmen size sizin gibi tepki vermiyorum.

Şimdi sana şöyle söyleyeyim. Kuşlar yem yemeyi kolay kolay bırakmazlar. Hatta pelet yem diye bir yem var,ona alıştırmak bile zordur. Çünkü kuşlar tohumlu gıdaları seçer ve tüketirler,severler de. Bir kuş hasta olduğu zaman yem kırmayı bırakır veya kırar atar yemez veya ağzına birkaç adet yem alır ağzında çevirir durur. Bunlar iştah sorunu olduğunun göstergesidir. Bir kuşta iştah sorunu varsa altında yatan şeyi aramak gerekir. Yem yerine hangi yiyecekleri verelim diye sorulmaz. Çünkü kuşta anormal bir durum mevcut. Yem yemiyor..
Ceviz yiyor olması onun sağlıklı kuş olduğu anlamına gelmez.
Siz kendinizi kuşun hasta olmadığına inandırmışsınız sanırım..
Ama kuşun hasta olma ihtimali yüksek. Çünkü ahvali normal değil,temel besini olan yemi yemiyor,açlık dışkısı yapıyor.. Geçmişinde de kusma ve ishal var.. Daha ne olsun?
Siz tedaviye yönelik soru sormuyorsunuz sorun bu zaten. Kuşun sağlıklı olduğunu düşünüyorsunuz ve bu durumun geçiçi olduğunu varsayıyorsunuz anlaşılan,kuşa yem yerine neler verilebilir diye soruyorsunuz bundan dolayı da. Anladığım bu.
Kuşunuz yeni yemi de eski yemi de yemiyor ise sorun yemde değil kuşunuzda..
Bakteriyel enfeksiyon varsa ilaç kullanmak zorundasınız mutlaka. Mantar varsa ilaç kullanmak zorundasınız..

Kuşun sağlıklı olmadığı gaga renginden bile belli yem yeşil gagası. İnternetten sağlıklı kuş resimlerine bakın yeşil gaga görürseniz linki buraya paylaşın.
Kamerada renkler elbette ki daha solgun çıkıyor. Onun dışında, eski fotoğraflarına baktım, hiç hasta olmadığı zamanlarda da gaga rengi böyle. Eski fotoğraflarından kastım yaklaşık 3 ay öncesinin. Asla böyle bir durum yoktu o zaman da, çok sağlıklıydı. 3 yıl öncesinin falan fotoğrafları var, onları da inceleyeyim.

Şimdi sana şöyle söyleyeyim. Kuşlar yem yemeyi kolay kolay bırakmazlar. Hatta pelet yem diye bir yem var,ona alıştırmak bile zordur. Çünkü kuşlar tohumlu gıdaları seçer ve tüketirler,severler de. Bir kuş hasta olduğu zaman yem kırmayı bırakır veya kırar atar yemez veya ağzına birkaç adet yem alır ağzında çevirir durur. Bunlar iştah sorunu olduğunun göstergesidir. Bir kuşta iştah sorunu varsa altında yatan şeyi aramak gerekir. Yem yerine hangi yiyecekleri verelim diye sorulmaz. Çünkü kuşta anormal bir durum mevcut. Yem yemiyor..
Ceviz yiyor olması onun sağlıklı kuş olduğu anlamına gelmez.
Siz kendinizi kuşun hasta olmadığına inandırmışsınız sanırım..
Ama kuşun hasta olma ihtimali yüksek. Çünkü ahvali normal değil,temel besini olan yemi yemiyor,açlık dışkısı yapıyor.. Geçmişinde de kusma ve ishal var.. Daha ne olsun?
Siz tedaviye yönelik soru sormuyorsunuz sorun bu zaten. Kuşun sağlıklı olduğunu düşünüyorsunuz ve bu durumun geçiçi olduğunu varsayıyorsunuz anlaşılan,kuşa yem yerine neler verilebilir diye soruyorsunuz bundan dolayı da. Anladığım bu.
Kuşunuz yeni yemi de eski yemi de yemiyor ise sorun yemde değil kuşunuzda..
Bakteriyel enfeksiyon varsa ilaç kullanmak zorundasınız mutlaka. Mantar varsa ilaç kullanmak zorundasınız..
Teşekkürler.

video 1
video 2
bugün yediği yem
15 dk önce çektiğim videoda kraker yerken yaptığı dışkı
3-4 dk önce yaptığı top gibi yuvarlanan dışkı
bugün probiyotik ve vitamin verdim. yumurta beyazı da yedi. ayrıca tahmini 27°C ortamda duruyor. yukarıda "ofiste mi besliyosunuz" yazmışsınız, hayır, evde besliyoruz. bugün veterinere götürme konusunda çok ısrar ettim ama ikna edemedim. yakından takip ediyorum kuşu. en büyük problem gagasını açamıyorum. gagasını açabilsem benim işim de kolaylaşır, kuş da Allah'ın izniyle daha hızlı iyileşir diye düşünüyorum ama kuşu da strese getirmek de istemiyorum. eğer durum tersine kötü giderse, durumunu tekrardan detaylıca anlatıp sizin tavsiye ettiğiniz ilacı vs kullanırım.

3-4 dk önce dediğiniz dışkı bana göre sağlıklı bir dışkı değil. Diğeri iyi ama. Belki yanılmışızdır ama hala bu ihtimal düşük diyorum. 100 lerce kuşla hastalıklarıyla vs haşır neşir oldum şimdiye kadar. Yanılma ihyimalim azdır. Keşke yanılıyor olsam da kuş sağlıklı çıksa. İnanın sevinirim. Sizinle inatlaşma veya iddialaşma gibi bir derdim olamaz. Birkaç güne netleşir hasta olup olmadığı. Ve umarım hasta değildir.

3-4 dk önce dediğiniz dışkı bana göre sağlıklı bir dışkı değil. Diğeri iyi ama. Belki yanılmışızdır ama hala bu ihtimal düşük diyorum. 100 lerce kuşla hastalıklarıyla vs haşır neşir oldum şimdiye kadar. Yanılma ihyimalim azdır. Keşke yanılıyor olsam da kuş sağlıklı çıksa. İnanın sevinirim. Sizinle inatlaşma veya iddialaşma gibi bir derdim olamaz. Birkaç güne netleşir hasta olup olmadığı. Ve umarım hasta değildir.
Hasta olmadığını düşünmüyorum. Bir rahatsızlığı var belli. Ama insanı ikilemde bırakıyor. Birkaç gün öncesine kıyasla daha çok yem yedi. Dediğim gibi, 2 güne falan durumu tersine giderse durumunu tekrar anlatıp tavsiye ettiğiniz tedaviyi uygularım. Şimdilik probiyotik, vitamin, normal yem ve verebilirsem yumurta vericem. Gagasını nasıl açabilirim? İlla kuşlara özel besleme aparatı gerekiyor mu? Şırınga da kullanabilir miyim?

Hasta olmadığını düşünmüyorum. Bir rahatsızlığı var belli. Ama insanı ikilemde bırakıyor. Birkaç gün öncesine kıyasla daha çok yem yedi. Dediğim gibi, 2 güne falan durumu tersine giderse durumunu tekrar anlatıp tavsiye ettiğiniz tedaviyi uygularım. Şimdilik probiyotik, vitamin, normal yem ve verebilirsem yumurta vericem. Gagasını nasıl açabilirim? İlla kuşlara özel besleme aparatı gerekiyor mu? Şırınga da kullanabilir miyim?
Neden gagasını açmak istiyorsunuz ki ?

İnternetten araştırdığımda ilaç tedavisini de gagasını açıp yapıyorlardı, yani gagasını açıp damlatıyorlardı? Probiyotiği ve vitamini az bir suyla çözeltip şırınga ile verecektim, yanlış mı?
Suyuna katıp verin. İlla da ağızdan verecem derseniz şırıngayla da olur.

Suyuna katıp verin. İlla da ağızdan verecem derseniz şırıngayla da olur.
Dışkısında yem vardı. Siz hâlâ hangi ilacı önerirsiniz? Şu anda gözlemlediğim temel sorunlar:
-dışkıda yem
-az yem yemesi
-sesi az çıkıyor, 3-4 gün öncesine nazaran daha sakin
-vücudu hâlâ eski sıcaklığında değil
-kabarık durması
-2 gündür falan art arda olmasa da zaman zaman çok hapşırıyor.
Bir de sorun mudur (normali bu muydu hatırlamıyorum) bilmiyorum ama kuyruğunu bazen kaldırıyor. Bazen de nefes alırken aşağı yukarı yapıyor.
Şu detayları vermekte de fayda olabilir; hatırladığım kadarıyla 4-5 aydır tüyleri kabarık. Üşüdüğünden öyle yaptığını düşünüyorduk ama o zamanlar hiç böyle sıkıntısı yoktu. Gayet güzel yem yerdi, neşeliydi.
Bir de dışkılarını parçalaması. Yaptığı dışkıyı kuruduktan sonra ağzına alıp parçalıyordu.

Ağzında bi koku alamadım. Göğsünde de bir çıkıntı hissetmedim. Sadece kafa tüylerinin bitiminde, tüylerin yoğunluğundan biraz çıkıntı gibi bir şey hissettim ama sizin dediğiniz keskin, kesinlikle hissedilir bi şeyse o değildir herhalde. Detay isterseniz cevaplarım, şimdiden teşekkürler.

Geri