Kuşum yem yemiyor.

Tetramezhatine ve mikostatin alın bir an önce.

Mikostatin eczanede satılıyor,Tetramezhatine ise veteriner kliniklerinden bakın.
Mikostatin alınca kuşun ağzına 1 damla damlatın,50 ml içme suyuna da 6 damla mikostatinden ekleyin.
Tetranın ölçüsünü ise Selçuk bey foruma girince söyler.

Kuşunuzun dışkısında yemler olması sindirim sisteminin çalışmadığını gösterir. Hasta demiştik size,geç kalıp çok vakit kaybettiniz göz göre göre. Elinizi çabuk tutun ilaçları alın. Kursaktan besleme aparatı alın ayrıca ve elle besleme maması alın versele laga nutribird olabilir,bilen birilerini bulmaya çalışın ve kursaktan besleme yaptırın günde 4 kez. Her mama verileceği zaman 1,5 ml mama verilsin. Mama bilek yakmayacak ısıda olsun.

Kuşun ağzını açamıyoruz. Nasıl açabiliriz?? Açabilseydik zaten neler verirdik ama hayvan açmıyor. Ya da biz beceremiyoruz.

Kuşun ağzını açamıyoruz. Nasıl açabiliriz?? Açabilseydik zaten neler verirdik ama hayvan açmıyor. Ya da biz beceremiyoruz.

Evet açmazlar çünkü kuşun iştahı kapalı,hasta. Bilen birisini yaptırın onlar açar.

Evet açmazlar çünkü kuşun iştahı kapalı,hasta. Bilen birisini yaptırın onlar açar.
Yanlış anlamayın ama sanırım anlamıyorsunuz. Kuşun yaşayıp yaşamaması, hasta olması pek umurlarında değil ki ciddi hasta olduğuna inandıramıyorum da. Hatta benim abarttığımı düşünüyorlar. Ben de tek başıma yapabilecek değilim. Alıp kafesi dışarıya, metroya otobüse binip hayvanı buz gibi havada da gezdiremem. Yani şunu anlatmak istiyorum: dışarıdan müdahale diye bir seçenek yok. Kendim yapabileceğim şeyleri söyleyin lütfen. Bu durum benim de hoşuma gitmiyor, mücadele ediyorum ama kendi müdahalem dışında yapabileceğim bi şey yok.

Hayvan şırıngayı görünce ürperiyor kaçıyor resmen, hem de dikkatli ve elimden geldiğince yumuşak davranıp ekstra rahatlatmaya çalışmama rağmen.

Gagasını açmaya çalışıp ilacı vereceksiniz o zaman. Başka yapabileceğimiz bir şey yok. Ölürse de ölecek tedaviye ulaşamadığı için.

Şimdi probiyotik veriyorum. Birkaç damla da olsa içirdim. Bir de çok kapsamlı vitaminli su içiyor.

Ekstra evde bulunan ve tedaviye yardımcı olacak bir şey var mı ilaç gelene kadar? Karbonatlı su mu verecektim, ne kadar suya ne kadar koyayım?

Geri