Yem kusma ve öğürme hareketi.

Fayda sağlasında hocam gerisi mühim değil. :) bu arada kuş şuan kabarık sulu dıskıdan ziyade iki kere sadece sıvı olarak yaptı. İlaç nezaman etkisini göstermeye baslayacaktır.

Güncel dışkılarının fotoğrafını paylaşır mısın ve kuşun videosunu.

Bu arada Yem yeme sıklığı ekstra arttı hocam nedenini çözemedim. Normalden daha fazla yemeye başladı

Bu arada Yem yeme sıklığı ekstra arttı hocam nedenini çözemedim. Normalden daha fazla yemeye başladı

Emin misiniz yediğinden? Çünkü bazen yemliğin başında uzun uzun dururlar ama yem yer gibi yapıp yemezler,yem kırıp atabilirler. Koyduğunuz yemlerin kabukları çıkarılıp içi yenmiş mi bakın isterseniz. Ama stresten ötürü de sık yiyebilir. Dışkı daha düzelmemiş. Kuş da sağlıklı görünmüyor. Tedavi 10 güne çıkabilir. Ağzında koku var mıydı kuşun?

Emin misiniz yediğinden? Çünkü bazen yemliğin başında uzun uzun dururlar ama yem yer gibi yapıp yemezler,yem kırıp atabilirler. Koyduğunuz yemlerin kabukları çıkarılıp içi yenmiş mi bakın isterseniz. Ama stresten ötürü de sık yiyebilir. Dışkı daha düzelmemiş. Kuş da sağlıklı görünmüyor. Tedavi 10 güne çıkabilir. Ağzında koku var mıydı kuşun?
Eminim hocam yediğinden hemde fazlasıyla yiyor. Sabah akşam yumurta mamasıda veriyorum ilaçlı Sudan'da içiyor. Yumurta mamasına zeolit ekliyorum. Koku yok agzında sadece kaşınma ve tüylerini sık düzeltme var .

Eminim hocam yediğinden hemde fazlasıyla yiyor. Sabah akşam yumurta mamasıda veriyorum ilaçlı Sudan'da içiyor. Yumurta mamasına zeolit ekliyorum. Koku yok agzında sadece kaşınma ve tüylerini sık düzeltme var .
İlacı ağzına damlatıyorsunuz değil mi ? Nasıl kısa sürede bu kadar çökmüş ya !

Dezenfektan alıp her şeyi temizleyin.
Virkon s öneririm. Karadenizpette vardı diye hatırlıyorum. 50 gram alabilirsiniz.

Ağza damlatamıyorum hocam yarım suluk 6damla şeklinde devam ediyorum.
Olmadı şimdi yumurta su içerir ve yumurta yediklerinde su tüketimleri azalır. Ben size ağza mı damlatacaksınız diye sorduğumda evet dediniz. Bende yumurta olayına yorum yapmadım. Ya yumurtayı kesin yada ilaç oranını arttırın çeyrek suluğa 8 damla gibi.

@Selçuk YÜKSEL
Güncel dışkı hocam bu şekilde olmaya başladı , sanki ilk kötü haline göre biraz daha iyi gibi. Ama kabarma durumu devam ediyor.
Evet bir tık iyi ama ilacı istediğim dozda alamadı kuş. Yapacağınız değişiklikleri söyleyin ki ona göre tavsiyede bulunayım. Tedavi sürecinde rutinde yapılan değişiklikler önemli çünkü.

Evet bir tık iyi ama ilacı istediğim dozda alamadı kuş. Yapacağınız değişiklikleri söyleyin ki ona göre tavsiyede bulunayım. Tedavi sürecinde rutinde yapılan değişiklikler önemli çünkü.
Hocam aslında damla olarak devam ediyorum diye birşey demedim bu açtıgım konuda. Sadece nasıl devam ettiğimi söylemedim . En ufak bir değişikliği yada herhangi bir uygulamamı paylasıyorum. Tekrardan gelişmeleri aktaracağım parazit damlasını yarın temin ediyorum . Virkon dezenfejtanda sipariş geçtim. Umarım sıkımtısız atlatırız. Ama iştahı gerçekten arttı aç kalmıs gibi yeme saldırıyor ve yiyor. Bunun nedeni ne olabilir. Bu arada suyuda tüketiyor ama damla sayısını arttıracağım yarın

Dışkı takibini şuan yapmana gerek yok.
- İlaca devam et ama sabah akşam ağzına damlat.
- mama varsa az mamaya nohut kadar zeolit kat ama mamaya tutunmuş olsun zeolit. Bunun için bir miktar nemlendirmek denenebilir. Zeolit katavağın şey sebdiği bir yiyecek olmalı.
- Mama yoksa ve yumurta seviyorsa 1/8 yumurtayı rendele içine nohut tanesi kadat zeolid kat günde 2 kez ver.
Bu mesajımda vurgulamıştım. Sizde hayır suyuna katacağım demediğiniz için karışıklık oldu. Problem yok ben yanlış bir uygulama olmasın istiyorum sadece.

Yem yemesindeki artış kursaktaki mantarın azalmasıyla alakalı muhtemelen. Kursağı rahatladı bir miktar 👍

Bu mesajımda vurgulamıştım. Sizde hayır suyuna katacağım demediğiniz için karışıklık oldu. Problem yok ben yanlış bir uygulama olmasın istiyorum sadece.

Yem yemesindeki artış kursaktaki mantarın azalmasıyla alakalı muhtemelen. Kursağı rahatladı bir miktar 👍
Desteğiniz için teşekkürler hocam. İlerleyen günler herşey daha iyi olacak umarım. Yarın akşam konuya güncelleme yapacağım

Desteğiniz için teşekkürler hocam. İlerleyen günler herşey daha iyi olacak umarım. Yarın akşam konuya güncelleme yapacağım
Kuşun kabarık ve halsiz görünümü de mantarların yaydığı toksinden kaynaklı büyük ihtimalle. Öbürgün biraz canlanır diye tahmin ediyorum. Elimizden geleni yapacağız merak etmeyin. Bu arada iyot içerikli bir takviyeniz yok bildiğim kadarıyla iyot içerikli bir takviye edinin tedavi sonrası veririz kuşlara.

@Selçuk YÜKSEL
Güncel dışkı hocam bu şekilde olmaya başladı , sanki ilk kötü haline göre biraz daha iyi gibi. Ama kabarma durumu devam ediyor.

Sıvı dışkıdan bahsediyorsanız iyi değil maalesef. Mantar etkili şekilde tahribat yapmaya başlamış. Diğer kuşu ayırın kafesten,ona da geçebilir ve hatta geçmiş olabilir.

Eve geçince gelişmeleri yazacağım hocam. Gerekirse ayırabilirim . Dişinin durumu iyiye gidiyor erkek olan ağır geçiriyor ve biranda çöktü gariban . Dişi cidden tedaviye olumlu yanıt veriyor

Geri