Yem kusma ve öğürme hareketi.

İkitane toplu dapınık olmayan dışkı yeni gelenin hocam @BeautiBird birde size birşey sormak istiyorum. Dış parazit etki edermi hastalığa. Çünkü fazla kaşınmaya ve silkelenmeye başladılar son zamanlarda. Acaba parazitmi var çünkü sürekli tüylerini düzeltiyorlar fenerle baktım birşey göremedim ama.

Kuşları hep aynı yerden mi aldınız?
Yeminiz aynı mıydı? Su olarak ne veriyorsunuz arıtma mı çeşme mi kapalı su mu? Evdeki nem oranı nedir? Yemleri nasıl muhafaza ediyorsunuz? Takviyeleri nerden aldınız ve ne düzende kullanıyorsunuz?
Sebze meyve veriyor iseniz sirkeli veya karbonatlı suda bekletiyor musunuz?
Kafes ve ekipmanları nasıl dezenfekte ediyorsunuz? Suluk kaç günde yıkanıyor?

İkitane toplu dapınık olmayan dışkı yeni gelenin hocam @BeautiBird birde size birşey sormak istiyorum. Dış parazit etki edermi hastalığa. Çünkü fazla kaşınmaya ve silkelenmeye başladılar son zamanlarda. Acaba parazitmi var çünkü sürekli tüylerini düzeltiyorlar fenerle baktım birşey göremedim ama.

Siz tedbiren parazit damlası yapınız 1 damla.
İvomec temin edebilirsiniz veterinerden. Enjektöre 0,5 ml kadar çektirin. 1 damla ense derisine gelecek şekilde damlatın. 15 gün sonra 1 damla daha. Bitti.
İvermektin içerikli olmalı ,sonu mec mac ile bitmeli. İvomec olabilir. İvomec hem iç hem dış parazite etkilidir.

Kuşları hep aynı yerden mi aldınız?
Yeminiz aynı mıydı? Su olarak ne veriyorsunuz arıtma mı çeşme mi kapalı su mu? Evdeki nem oranı nedir? Yemleri nasıl muhafaza ediyorsunuz? Takviyeleri nerden aldınız ve ne düzende kullanıyorsunuz?
Sebze meyve veriyor iseniz sirkeli veya karbonatlı suda bekletiyor musunuz?
Kafes ve ekipmanları nasıl dezenfekte ediyorsunuz? Suluk kaç günde yıkanıyor?
hayır bendekş erkek 3 yıldır var kendi üretimim. Ölen dişi 2 yıldır yanındaydı onu başkası getirdi. Şuanki dişiyi yakın zamanda aldım.
Kafesi kaynar su ve karbonatla temizliyorum aynı şekilde ekipmanlarıda.
Suluk fix hergün yıkarım.
Karsdeniz petten takviyrleri aldım ve hep oradan kullanırım. Programını paylaşacağım. Nem oranını bilmiyorum evde herzaman oturma odasındadır kafes.

Şuan elimdeki takviyeler bunlar hepsi röhnfried. Eksiklerşm var suan onlarıda en kısa zamanda tamamlayacaktım. Programım bu şekildeydi. Tabi şuan ara verdim dğnden itibaren

Şuan trifuculan ve probiyotikle devam edin. Hocamın dediği damlayı da uygulayın. Birkaç gün sonra gelişmelere göre yol çizeriz.

Zeolit sabah akşam günde iki kere devam edeceğim bu arada. Daha sonra aralığına karar veririz sizlerin doğrultusunda

Biliyorum hocam. İkisinide kullanabiliriz eş zamanlı mesela üç gün buna devam edip tedaviyi tiriflucanla devam ettirmek gibi. Herhangi bir fark yoksa mikostatinle devam ediyim. Ekstra fayda sağlarmı onu merak ettim sadece
Hangisine başlamışsanız onla devam edin. Ense damlası da yapın mutlaka. Bitason da sipariş edebilirsiniz.

Kokusu çok kötü ama. Leş gibi 🤣 Neyse ki kokusu birkaç güne gidiyor.
Ama yan etkisi yok diyor ve kanatlılar için üretilen parazit damlası. Ama istersen başka markalara da bakabilirsiniz.

Ben aldım kullandım kaç kere. Sorun yaşamadık.
Fayda sağlasında hocam gerisi mühim değil. :) bu arada kuş şuan kabarık sulu dıskıdan ziyade iki kere sadece sıvı olarak yaptı. İlaç nezaman etkisini göstermeye baslayacaktır.

Mantar tedavisi uzun solukludur 5 günden sonra genekde iyileşme görülür. Ama ense damlasını da bir an önce yapın derim.

Geri