Yem kusma ve öğürme hareketi.

CazadoR1717

Paylaşımcı Üye
Eski eşini hastalıktan kaybettiğimiz kuşumuzun şuanda yem kusarak öğürme hareketi yapmakta. Agzında kötü koku yok dışkılar ya orta ya çok bozuk. Zemide yeşil lekeler bırakmakta.
İlk resimde gece yem kustuğu miktarı gösteriyor gece 12den sabaha kadar.
Ve dışkıları paylaşıxam ama net dışkıyı öğlen mesai çıkısı eve gittiğimde paylaşabilirim.
1. Resim

Enfeksiyonlu dışkı. Mantar ihtimali var evet.
Elinizde mikostatin vardı sanırım? 7 gün kullanmanızı öneririm. Yarım suluğa 6 damla.
Kuş sudan içmez ise sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzına.

Bu arada her şeyi dezenfekte etmiş miydiniz?

Enfeksiyonlu dışkı. Mantar ihtimali var evet.
Elinizde mikostatin vardı sanırım? 7 gün kullanmanızı öneririm. Yarım suluğa 6 damla.
Kuş sudan içmez ise sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzına.

Bu arada her şeyi dezenfekte etmiş miydiniz?
Evet hocam ettim. Triflucan ve mikostatin var hangisini kullanmamı önerirsiniz. Yem yeme ve su içmesi normal

Hocam zeolitte temin ettim onu kullanım şekli nasıl yapmalıyım yada ne sıklıkta. İlaçlı sudan içiyor yemde yiyor. Selçuk hocam yeme serperek ver demişti. Aldığım ürün 45şase paketli halde. Ekleyeceğim miktar nekadar olmalıdır @BeautiBird

Hocam zeolitte temin ettim onu kullanım şekli nasıl yapmalıyım yada ne sıklıkta. İlaçlı sudan içiyor yemde yiyor. Selçuk hocam yeme serperek ver demişti. Aldığım ürün 45şase paketli halde. Ekleyeceğim miktar nekadar olmalıdır @BeautiBird

Yemin üzerine nohut tanesi kadar ekeleyebilirsiniz fakat yemin üzerinde vermek dibe çökmeye sebep olabilir. İsterseniz haşlanmış yumurta, sebze salatası gibi şeylerin üzerine ekeleyin.

Dışkı takibini şuan yapmana gerek yok.
- İlaca devam et ama sabah akşam ağzına damlat.
- mama varsa az mamaya nohut kadar zeolit kat ama mamaya tutunmuş olsun zeolit. Bunun için bir miktar nemlendirmek denenebilir. Zeolit katavağın şey sebdiği bir yiyecek olmalı.
- Mama yoksa ve yumurta seviyorsa 1/8 yumurtayı rendele içine nohut tanesi kadat zeolid kat günde 2 kez ver.

Dışkı takibini şuan yapmana gerek yok.
- İlaca devam et ama sabah akşam ağzına damlat.
- mama varsa az mamaya nohut kadar zeolit kat ama mamaya tutunmuş olsun zeolit. Bunun için bir miktar nemlendirmek denenebilir. Zeolit katavağın şey sebdiği bir yiyecek olmalı.
- Mama yoksa ve yumurta seviyorsa 1/8 yumurtayı rendele içine nohut tanesi kadat zeolid kat günde 2 kez ver.
Hocam suan iki kuşu bir arada tutuyorum çünkü ikisinede aynı durum mevcut. zeolit için dediklerinizi yapıcam. Peki sabah aksam agza bir damla olduktan sonra suya eklemeye gerek varmı

Yeni aldığınız dişi kuşun dışkıları dimi bu?
Aldığınızdan beri böyle mi yoksa yeni mi başladı? Yeni başladıysa dezenfekte sorunundan olabilir veyahut beslenme ve bakımda anormal giden bir şeyden ötürü olabilir. Evinizde nem oranı nedir?

Şimdi paylaşıcam hocam onun dışkılarda sorun yok gibi ama öğürme hareleti yapıyor oda

Geri