Sizce pelet veya rasyon yeme geçilmeli mi

• Olabilir emin değilim

Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır gerek yok

• Hayır asla geçilmemeli

• Kullanılan toplam oy
    5
Bu mesajınızı yeni gordum, ben alip kullanmayanlardanım.Bendeki malzemeleri gorseniz bir suru kuşum oldugunu dusunursunuz, ama kullanma konusunda hep kararsizimdir 🙈 multivitamini verirken bile, korkarim hatta 😀
Evet bu yönünüzü farkettim. Kısaca şunu söyleyebilirim. Aşırı doz yüklemediğiniz sürece takviyelerden korkmayın 👍 mesela yemlerin hiç birinde A vitamini yoktur bu basit bir örnek 👍

Bu mesajınızı yeni gordum, ben alip kullanmayanlardanım.Bendeki malzemeleri gorseniz bir suru kuşum oldugunu dusunursunuz, ama kullanma konusunda hep kararsizimdir 🙈 multivitamini verirken bile, korkarim hatta 😀
Verilen ürünler gerekli ürünler ise sıkıntı yok. Korkmaya da gerek yok.
Ayrıca doğallık=mükemmellik değildir. Evet doğal beslenme de önemli fakat bazen yetersizdir...

Pelet yemden yine bağımsız bence her kuş sahibinde olması gerekenler listesinde moringa oleifera ve spirulina bulunmalıdır diye düşünüyorum. Israrla tavsiye ederim. Her şeye zeolit kullanacağına moringa kullan😅

Pelet yemden yine bağımsız bence her kuş sahibinde olması gerekenler listesinde moringa oleifera ve spirulina bulunmalıdır diye düşünüyorum. Israrla tavsiye ederim. Her şeye zeolit kullanacağına moringa kullan😅
Moringa da iyidir özellikle spirulina çok iyidir. Her ne kadar kullanmıyor olsamda 😂

Pelet yemine kuşları alıştırmak bazen sabır gerektirir çünkü bazı kuşlar, özellikle taze yemeye alışkınlarsa, peletleri başlangıçta reddedebilirler. İşte pelet yeme alıştırmak için bazı taktikler:

1. Karıştırarak Başlayın: Başlangıçta, peletleri kuşun alışık olduğu tohum veya diğer yiyeceklerle karıştırın. Zamanla, pelet oranını artırarak tamamen pelete geçiş yapabilirsiniz.

2. Peletleri Islatın: Peletleri biraz ılık suyla ıslatıp, daha yumuşak ve kolay yenebilir hale getirebilirsiniz. Bu, kuşunuzun peletleri daha kolay kabul etmesine yardımcı olabilir.

3. Yavaş Geçiş Yapın: Tohum veya meyve gibi alışık olduğu yiyecekleri bir süre daha vermeye devam edin, ancak peletleri de yavaşça dahil edin. Ani bir değişiklik yapmak yerine, kuşun alışmasına zaman tanıyın.

4. Pozitif Pekiştirme: Kuşunuz pelet yemeye başladığında, onu ödüllendirin. Bu, peletleri yemekle ilişkilendireceği pozitif bir deneyim yaratır.

Sabırlı Olun: Kuşunuzun yeni yem alışkanlıklarına alışması zaman alabilir. Onları zorlamadan, ancak pes etmeyerek sürece devam edin.

Her kuş farklıdır, bu yüzden hangisinin işe yaradığını görmek için birkaç farklı yöntemi denemeniz faydalı olabilir.

Ayrıca pelet yemi temiz bir yüzeye biraz dökerek parmağınız ile masaya vurur gibi kuşun dikkatini oraya çekmeye çalışabilirsiniz. Hatta ordan alıp alıp pelet yem yiyormuş gibi yapmanız da onu yemeye teşvik edebilir.

Eğer kuşunuz mutfakta yemek yemeyi seviyorsa bu işlemi orda yapabilirsiniz. Sanki kendiniz yemek yiyormuş gibi davranıp ona kandırmaca yapabilir ve pelete ilgi duymasını sağlayabilirsiniz.
İnternette aramanıza ne gerek var alın size alıştırma taktikleri 😂

Son düzenleme:
Siz kullanıyor musunuz? Evetse farklılık gözlemlediniz mi kuşunuzda
Selçuk Hocam kullanmasa da 😅 içerik olarak çok zengin ikisini birlikte kullandığınızda multivitamine gerek bile kalmıyor açıkçası. Üreme dönemi hakkında tam yorum yapamayacağım tecrübem yok ancak ürünleri kullanmadan önce tüy döneminde her yer tüy oluyordu ve uzun sürüyordu multivitamin kullanmama rağmen (b vitamin kompleksi kullanmıyorum), bu iki ürünü kullandıktan sonra tüy dönemine girmesi ve bitirmesi çok kısa olmaya başladı (hala b vitamini kullanmıyorum) ve gözle görülür şekilde tüy sağlığı arttı ve kepek dökümü azaldı açıkçası.

İnternette aramanıza ne gerek var alın size alıltırma taktikleri 😂
Paylaşımı gözden kaçırmışım,paylaşım sahibine teşekkürler.Pelet yem almayı düşünüyordum,yemin üzerindeki b14-18leri gördüğüm zaman bu yazının görüntüsünü almıştım.Yani bu pelet yem neye benziyor,nasıl bir yem diye araştırıyordum😂

Selçuk Hocam kullanmasa da 😅 içerik olarak çok zengin ikisini birlikte kullandığınızda multivitamine gerek bile kalmıyor açıkçası. Üreme dönemi hakkında tam yorum yapamayacağım tecrübem yok ancak ürünleri kullanmadan önce tüy döneminde her yer tüy oluyordu ve uzun sürüyordu multivitamin kullanmama rağmen (b vitamin kompleksi kullanmıyorum), bu iki ürünü kullandıktan sonra tüy dönemine girmesi ve bitirmesi çok kısa olmaya başladı (hala b vitamini kullanmıyorum) ve gözle görülür şekilde tüy sağlığı arttı ve kepek dökümü azaldı açıkçası.
Benim dediğimi yapıp yaptığımı yapmamak mantıklı sanki 😂

Evet özellikle de spirulina tüy kalitesine etkilidir 👍

Multivitamine bile gerek kalmıyor derken?
Açıkçası detaylı araştırmam gerek merak ettim. Suya mı katıyorsunuz peki?

Geri