Sizce pelet veya rasyon yeme geçilmeli mi

• Olabilir emin değilim

Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır gerek yok

• Hayır asla geçilmemeli

• Kullanılan toplam oy
    5
Kışın 10 saat yazın 6 saat suda kalsa yeter. 2-3 defa auyu değişmek her değişirken süzgeç yardımıyla durulamak yeterli olur. Bekleme aşamasında geniş serip nemli tutmak önemli. Nenli derken hafif nem kastediyorum. Tohumlardan bazıları filiz patlatıp kimileri patlatmamışken verirsiniz.
Son olarak, hep taze mi verilmeli yoksa dondurucuda saklanip verilebilir mi

Son olarak, hep taze mi verilmeli yoksa dondurucuda saklanip verilebilir mi
Dondurucuda hiç denemedim. Taze veriyorum ben. 2 gün içinde tüketecekleri kadar hazırlıyorum ben en fazla 3 günde bitiriyorlar. Buzluk değilde buz dolabında 4-5 gün kalabilir.

Dondurucuda hiç denemedim. Taze veriyorum ben. 2 gün içinde tüketecekleri kadar hazırlıyorum ben en fazla 3 günde bitiriyorlar. Buzluk değilde buz dolabında 4-5 gün kalabilir.
Cok teşekkürler, mantardan korktugum icin bir kez denedim simdiye kadar, icimi rahatlattiniz, hemen bu gece yapcam.Sağolun

Rica ederim ciddi faydaları var. Tohumdan çok daha fazlası..

Multi vitamin zaten B kompleks içeriyor. Çimlendirme konusunda yıllardır birşey kullanmadan yaptım mantar da olmadı hiç. Yeterki fazla suda bekletmeyin ve arada su değişmeyi ve o esnada tohumu sügeçle durulamayı ihmal etmeyin.
Bekletme kısmında ise tohumları genişçe serip havadar olmasına dikkat edilipsadece nemli kalması sağlanırsa mantar falan oluşmuyor. Zaten vermeden önce koklarsınız küf kokusu yoksa sorun da yoktur 👍
Yada vermeden önce 10 dk kadar sirkeli suda bekletebilirsiniz. Sonra durulayıp verirsiniz. Ki ben onu da yapmıyorum.
Merhaba, doğru vitamin ve takviye kullanımı yazınızda haftada 2 kere b kompleksi yazmışsınız rasyon yem kullandığınız için mi vermiyorsunuz

Cok sordum ama, benim kuş sevda biliyosunuz, toz şeylerle cok arasi yok sanki, kirmizi tozuda tek tuk yiyor.Rasyon yemde nelerden almaliyim.Ben msj atmistim, cennet omegali yem, %30 sebze meyve karisimlarindan önermisler ve tuy yapisi için de bir damla.Sizin tecrubenize daha cok guveniyorum, sizce hangi urunlerini almaliyim

Cok sordum ama, benim kuş sevda biliyosunuz, toz şeylerle cok arasi yok sanki, kirmizi tozuda tek tuk yiyor.Rasyon yemde nelerden almaliyim.Ben msj atmistim, cennet omegali yem, %30 sebze meyve karisimlarindan önermisler ve tuy yapisi için de bir damla.Sizin tecrubenize daha cok guveniyorum, sizce hangi urunlerini almaliyim
Ben granür almıştım. Sultanlar için olanlardan. Ama taneler biraz büyük ve kuşlar kırmaya çalışırken etrafa dağılıyor. Buda can sıkıcı haliyle. Toz forma geçmeyi düşünüyorum. Gerçi iletişim kurdum onlarla küçük formda üretmeleri için. Ellerindeki stok bitince küçük üretecekler eğer yetişirse ondan alırım yoksa toz formu alırım.

Ben granür almıştım. Sultanlar için olanlardan. Ama taneler biraz büyük ve kuşlar kırmaya çalışırken etrafa dağılıyor. Buda cam sıkıcı haliyle. Toz forma geçmeyi düşünüyorum. Gerçi iletişim kurdum onlarla küçük formda üretmeleri için. Ellerindeki stok bitince küçük üretecekler eğer yetişirse ondan alırım yoksa toz formu alırım.
Teşekkurler

Paylaşımınız çok faydalı bilgiler içeriyor,teşekkürler.
Evde tek kuş baktığım için bana pelet yem daha mantıklı gibi geldi ama rasyon yemde de de aklım kaldı.
Bu yemlerden anladığım kadarıyla dışarıdan daha az takviye yapmamız gerekecek,yanlış mı anlamışım?
Bu yemlerden kullandığımızda ne takviyeler kullanmalıyız?Kullanmakta olur mu?
Güzel bir soru sordunuz aslında. Örneğin falan markanın ürettiği pelet yemi aldık diyelim,içeriğinde proteini vitamini vs olsun. Fakat ne kadar protein vitamin katıyorlar ? Bu sorunun cevabı belliyse ona göre hareket edilebilir. Eğer içeriğindeki vitamin vs oranı düşük ise ekstra suya takviye eklenip kuşlara verilmesi gerekebilir. Ama tek başına pelet yem içerisinde gerekli vitaminler yeterli oranda var ise o zaman ekstra vitamin alıp kuşa vermeye gerek kalmaz.

Güzel bir soru sordunuz aslında. Örneğin falan markanın ürettiği pelet yemi aldık diyelim,içeriğinde proteini vitamini vs olsun. Fakat ne kadar protein vitamin katıyorlar ? Bu sorunun cevabı belliyse ona göre hareket edilebilir. Eğer içeriğindeki vitamin vs oranı düşük ise ekstra suya takviye eklenip kuşlara verilmesi gerekebilir. Ama tek başına pelet yem içerisinde gerekli vitaminler yeterli oranda var ise o zaman ekstra vitamin alıp kuşa vermeye gerek kalmaz.
Dün internette pelet yem hakkında biraz araştırma yaptım.Bir markada yavru bakmıyorsa 14,bakıyorsa 18ini alın yazmış satıcı.Yanlış anlamadıysam bu sayılar içeriğindeki protein değeriymiş,vitamin ve minerallerini de yazmışlar.Neyin,ne kadar yeterli geleceğini bilmiyorum kii😭Malum ben ve benim gibi pek çok insan bu konulara fransız olduğumuz için anlayamayız,ya da kendi adıma yazayım anlayamadım.
Sonuç tavuk mu yumurtadan,yumurta mı tavuktan çıkara bağlayacağım diye korkmaya başladım😂
Ya da bu iş böyle olmayacak diyerek bir koşu kuş veterinerliği okumaya gideyim de daha fazla başınızı ağrıtmayayım😂

Dün internette pelet yem hakkında biraz araştırma yaptım.Bir markada yavru bakmıyorsa 14,bakıyorsa 18ini alın yazmış satıcı.Yanlış anlamadıysam bu sayılar içeriğindeki protein değeriymiş,vitamin ve minerallerini de yazmışlar.Neyin,ne kadar yeterli geleceğini bilmiyorum kii😭Malum ben ve benim gibi pek çok insan bu konulara fransız olduğumuz için anlayamayız,ya da kendi adıma yazayım anlayamadım.
Sonuç tavuk mu yumurtadan,yumurta mı tavuktan çıkara bağlayacağım diye korkmaya başladım😂
Ya da bu iş böyle olmayacak diyerek bir koşu kuş veterinerliği okumaya gideyim de daha fazla başınızı ağrıtmayayım😂
Bir vitaminin eksikliği problem olduğu kadar fazlası da problemdir. Protein çok önemlidir ama onun da fazlası kötüdür. Bence siz 14 alın. Benim gibi da ara ara az dozda vitamin verin 👍 Firmalar zaten yetecek şekilde üretiyorlar aşağı yukarı ideal beslenmiş oluyorlar pelet yediklerinde

Selamlar araştırırken denk geldim paylaşmak istedim. Zamanında ülkemizde de satılan ancak piyasadan çekilen Psittacus marka micro formula pelet yemleri amazon üzerinden siparişe açık, normal yem fiyatını baya üzerinde ancak içeriği tamamen doğal ve gerçekten temiz. Normal aratarak bulmak biraz zor satıcıyı o yüzden link bırakıyorum eğer kurallara aykırıysa düzeltirim.

Hocam bazı şeyler bende yorumsuz, bu konu da onlardan birisi. Diyecek bir sözüm yok 😅

Selamlar araştırırken denk geldim paylaşmak istedim. Zamanında ülkemizde de satılan ancak piyasadan çekilen Psittacus marka micro formula pelet yemleri amazon üzerinden siparişe açık, normal yem fiyatını baya üzerinde ancak içeriği tamamen doğal ve gerçekten temiz. Normal aratarak bulmak biraz zor satıcıyı o yüzden link bırakıyorum eğer kurallara aykırıysa düzeltirim.
Iyi bir urun mu gercekten, alayim gercekten oyleyse, vitamin takviyelerini en aza indirgemek istiyorum çünkü.

Iyi bir urun mu gercekten, alayim gercekten oyleyse, vitamin takviyelerini en aza indirgemek istiyorum çünkü.
Alternatifler arasında değerlendirebilirsiniz. GDO'suz mahsul ile yapılıyor ve boya dahil zararlı hiçbir ürün yok içinde. Fiyat, içerik, ulaşılabilirlik bakımından kıyaslamak sizin takdiriniz.

Geri