Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Dışkı resmi atar mısınız 4-5 dışkı yapsın sonuncusunu yapar yapmaz resim atın.
Şimdiye kadar flagyl, triflucan, eritrotek, probiyotik kullandık. Bir de ensesine ense damlası 1 damla kullandıkKuşun bakteriyel bir hastalığı olup olmadığından emin olamadım bir türlü. İç parazit için birşey kullanmadık değil mi ?
Eritorerk i ilk 1 hafta kullanınca 2 gün iyi olmuştu. Ondan sonra da daha toparlayamadı. Probiyotik hiç etki etmiyor gibi görüyorum. Dün ve bugün uçması da çok zayıfladı.Hangi ilacın kuşa iyi geldiğini düşünüyorsunuz ? Hangisinden sonra olumlu gelişme oldu ?
Anladım Allah razı olsun. Bu ilacı nasıl kullanmam gerekiyor.Veterinerden sulphamezathine alın en son ona başlayalım. Çok kararsız kalmıştım ilaç başlama konusunda. Kusması ve sindirilmemiş yem var diye başlama kararı aldım.
Probiyotikten 5 damla mi katayım. Teşekkür ederimYine çeyrek suluğa 6 damla. Yine probiyotiğe devam hiç kesmeyin. İlaç almaya gittiğinizde suluğu alın 4 saat kadar susuz kalsın. Sonra ilaçlı suyu hazırlayıp verin. Günde iki kez taze verin her seferinde 3 saat kadar susuz kalsın
Dışkı resmi atar mısınız 4-5 dışkı yapsın sonuncusunu yapar yapmaz resim atın.
Son dışkıları gördükten sonra fikrim değişti hocam. Evde aminoasit takviyesi var mı ? Bt amin forte benzeri bir ilaç var mı ? Kuşta karaciğer rahatsızlığı ihtimali var. Onun için sulphamezathine den vazgeçelim diyorum. Eğer şüphelendiğim gibiyse karaciğeri biraz daha yormuş oluruz. Kusması olmasa kesin karaciğer derdim kusması kafamı bulandırıyor.Nefes alış verişi çok belirgin. Ve öterken sesi de değişti. Cızırtılı gibi ötüyor kuşum.
Son dışkıları gördükten sonra fikrim değişti hocam. Evde aminoasit takviyesi var mı ? Bt amin forte benzeri bir ilaç var mı ? Kuşta karaciğer rahatsızlığı ihtimali var. Onun için sulphamezathine den vazgeçelim diyorum. Eğer şüphelendiğim gibiyse karaciğeri biraz daha yormuş oluruz. Kusması olmasa kesin karaciğer derdim kusması kafamı bulandırıyor.
Hayır hocam megabacter belirtisi görmedim ben. Sizin şüphelenme sebebiniz nedir ?Megabakteri olabilir mi acaba..?
Bir türlü iyileşmediği için megabakteri ihtimali geldi aklıma. Karaciğer de olabilir dediğiniz gibi.Hayır hocam megabacter belirtisi görmedim ben. Sizin şüphelenme sebebiniz nedir ?
Nefes alış verişi çok belirgin. Ve öterken sesi de değişti. Cızırtılı gibi ötüyor kuşum.
Aminoasit ve diğer ilaç ismini ilk defa duydum. İlaç adi derseniz evdeki ilaçlara bakabilirim veya yarın alırım.Son dışkıları gördükten sonra fikrim değişti hocam. Evde aminoasit takviyesi var mı ? Bt amin forte benzeri bir ilaç var mı ? Kuşta karaciğer rahatsızlığı ihtimali var. Onun için sulphamezathine den vazgeçelim diyorum. Eğer şüphelendiğim gibiyse karaciğeri biraz daha yormuş oluruz. Kusması olmasa kesin karaciğer derdim kusması kafamı bulandırıyor.
Yarın tekrardan ararım. Şimdiye kadar 4 yeri aradım ve ekstra araştırdım ama yapmıyoruz dediler.Röntgen çekebilecek bir veteriner yok mu yakınınızda ? İlaçtan önce bir röntgen çekilse iyi olur.
Bakayım dediğiniz gibi. Ama göğüs kemiğini calpol verince hissediyorum. Kusarken de ağzının altında gırtlağını sola doğru kayıp şişiyor. Kusma bitince normale dönüyor. Kusarken o dikkatimi çekti. O şey ordan gidince kusma bitiyorHassas teraziniz var mı kuş kaç gram?
Ayrıca kuşu elinize alıp tüylerini üfleyip kontrol eder misiniz derisini,sarımsı şişlikler var mı yani lipom(yağ bezesi)?
Özellikle göğüs kemiğinin alt kısımları olan karın kısmına bakın . Eğer şişlik varsa ve sarı yağ bezesi varsa karaciğer büyümesi yağlanması vardır..
Videoyu izledim,kuşun alt kısmında sanki şişlik var gibi. Bir kontrol edip bize dönüş yapın.