Muhabbet kuşu cinsiyet, ırk ve yaş tahmini - sorularınızı buraya yazabilirsiniz.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alpdna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kuşlarınızın resimlerini atabilir misiniz? Konu karışmış bulamadım.
20201230_210156.jpg
20201230_201627.jpg
bugun aldim yeni damızlık diye cinsiyetleri dogrumu birde kac ayliklar sizce ? Cerelerinjn üstündeki sarılıgı anlayamadim sizce nedendir

Arkada ki dişi önde ki erkek. Yaşı konusunda tahmin yapmam için daha net profilden fotoğraflar atın. Sarılıklar konusunda pek bir fikrim yok açıkçası siz gelmeden önce bir şey sürmüş olabilirler doğal bir şey değil ama.
Ekli dosyayı görüntüle 50396Ekli dosyayı görüntüle 50398bugun aldim yeni damızlık diye cinsiyetleri dogrumu birde kac ayliklar sizce ? Cerelerinjn üstündeki sarılıgı anlayamadim sizce nedendir

Arkada ki dişi önde ki erkek. Yaşı konusunda tahmin yapmam için daha net profilden fotoğraflar atın. Sarılıklar konusunda pek bir fikrim yok açıkçası siz gelmeden önce bir şey sürmüş olabilirler doğal bir şey değil ama.
Benden önceki sahibi mama falan vermisse ondan sürülmüş olabilir diye tahmin ediyorum yaşları konusundada erkeğin alın tüyleri temizlenmis ama gaga tam mavilesmemis sanirim 7 8 civarı dişide kizismis sanırım 1 yaş civarinda simdi uykudalar pek rahatsiz etmek istemiyorum

Benden önceki sahibi mama falan vermisse ondan sürülmüş olabilir diye tahmin ediyorum yaşları konusundada erkeğin alın tüyleri temizlenmis ama gaga tam mavilesmemis sanirim 7 8 civarı dişide kizismis sanırım 1 yaş civarinda simdi uykudalar pek rahatsiz etmek istemiyorum
Yarın sıcak bir odada sıcak suda bir banyo aldırın. Banyo ile ilgili bilginiz yoksa forumda bir sürü bilgi var zaten. Hiç emin değilim ama iki kuş da 1 yaş civarındalar galiba.

Yarın sıcak bir odada sıcak suda bir banyo aldırın. Banyo ile ilgili bilginiz yoksa forumda bir sürü bilgi var zaten. Hiç emin değilim ama iki kuş da 1 yaş civarındalar galiba.
Erkekten şüpheliyim sadece sizce kizistirici mama yapip versem ciflesme dönemine gelmismidir cere rengi yaniltiyor beni

Erkekten şüpheliyim sadece sizce kizistirici mama yapip versem ciflesme dönemine gelmismidir cere rengi yaniltiyor beni
Kuşlar eve yeni geldiklerinden öyle üretime filan heves etmeyin şimdilik. Önce kuşlar size alışsın. Kuşlar ile ilgili ek besin için;

Ekli dosyalar

• kuş beslenme tablosu.png
    kuş beslenme tablosu.png
    14.5 KB · Görüntüleme: 17
Yok şuan yuvalik falan takmadim zaten birbirlerine ve eve alistiktan sonra takicam birde erkek kizistiktan sonra
Konu genelde erkeğin kızışması değiş dişinin kızışmasıdır. Erkek aslında yılın her zamanı çiftleşmeye hazırdır. Asıl sıkıntı dişide olur. Dediğim gibi size alıştıktan sonra yuvalık takabilirsiniz dişi istiyorsa konu kapanır. Hatta ortada kapanacak konu bile olmaz.

Kuşların cinsiyeti nedir?

Ekli dosyalar

• EEFED46B-CAC6-4643-A367-101DA34D6E16.jpeg
    EEFED46B-CAC6-4643-A367-101DA34D6E16.jpeg
    633.1 KB · Görüntüleme: 15
  • 307CB1A8-9EF8-4F5D-9C74-58293F28B983.jpeg
    307CB1A8-9EF8-4F5D-9C74-58293F28B983.jpeg
    460.2 KB · Görüntüleme: 14
-6 aylık bir kuşta, kafasındaki tüy halkaları kaybolmaya başlar. Ek olarak irisleri de bariz bir şekilde değişim gösterir.
-6 aylık kuşun en az bir defa kızgınlık geçirmesi gerekir. Bu da ceresinde lezyonlara sebep olup ceresini daha matlaştırır.
-Fotoğrafta kuşun ceresi yeni yeni kendi rengine dönmeye başlamış.

Ekli dosyalar

• C98B412D-2093-421C-94CC-6E5C854B9AE0.jpeg
    C98B412D-2093-421C-94CC-6E5C854B9AE0.jpeg
    483.4 KB · Görüntüleme: 31
Geri