Muhabbet kuşu cinsiyet, ırk ve yaş tahmini - sorularınızı buraya yazabilirsiniz.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alpdna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Söylemeye çalıştığım bu değildi. Dişi kuşlar gün içinde kendi hallerinde çoğunlukla bağırarak öterler. Erkekler ise şarkı söylüyormuşçasına melodik bir şekilde öterler. Büyük ihtimalle erkektir diye düşünüyorum ama emin değilim.
Hocam soylemek istedigini anladım senin fakat o anı yakalayamıyorum 7adet muhabbet kuşum var benım yınede tesekkur ederim

Belli bir yaşı geçen kuşlarda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Mesela siz 6 yıldır bakıyorum demeseniz ben bu kuşa 6 yaşında demem mesela. Kuşu aldığınız zaman ki bir fotoğrafı var mı?
kafes üzerindeki 6 ocak 2015 bu tarihlerde geldi yada 1 -2 hafta öncesi. resim net olmadığı için geldikten 6 ay sonraki resmide atıyorum o daha net

Ekli dosyalar

• IMG_5754.JPG
    IMG_5754.JPG
    416.1 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_5790.JPG
    IMG_5790.JPG
    851.6 KB · Görüntüleme: 23
Sarı olan 3 aylik mavi olan 1 yasinda ırkları hakkinda bilgi verir misiniz?

Merhaba arkadaşlar 3 ay önce yavru diye aldığım ama dün 1 yaşında olduğunu öğrendiğim erkek kuşuma kızıştığı için dün bir dişi kuş aldım.
Dişi hiç pas vermiyor bizimkine, sürekli kaçıyor yada vuruyor. Hiç takmıyor erkeği sadece 1 kaç kez öpüştüklerini gördüm ama sonra yine düşman gibi oluyorlar hep.
Acaba resimlerinden erkek ve dişi kuşun yaşlarını ve aldığım kuşun gerçekten dişimi olduğunu söyleyebilir misiniz? Bide sizce bunlardan eş olur mu yoksa dişiyi değiştirmeli miyim?
IMG_0237.JPG
IMG_0242.JPG
IMG_0244.JPG

Merhaba arkadaşlar 3 ay önce yavru diye aldığım ama dün 1 yaşında olduğunu öğrendiğim erkek kuşuma kızıştığı için dün bir dişi kuş aldım.
Dişi hiç pas vermiyor bizimkine, sürekli kaçıyor yada vuruyor. Hiç takmıyor erkeği sadece 1 kaç kez öpüştüklerini gördüm ama sonra yine düşman gibi oluyorlar hep.
Acaba resimlerinden erkek ve dişi kuşun yaşlarını ve aldığım kuşun gerçekten dişimi olduğunu söyleyebilir misiniz? Bide sizce bunlardan eş olur mu yoksa dişiyi değiştirmeli miyim?
Ekli dosyayı görüntüle 50375 Ekli dosyayı görüntüle 50376 Ekli dosyayı görüntüle 50377

Yeni gelen kuş hemen çiftleşmeye başlamaz doğal olarak her canlı yeniliklerden korkar. Dişi kuş 6 ay civarı diye tahmin ediyorum. Yakın zamanda çiftleşme olmaz. Daha büyük 1 yaş civarı bir dişi bulmanızı tavsiye ederim.

20201230_201627.jpg
20201230_201559.jpg
arkadaşlar kuşları bugün yeni aldım kac aylık ve cinsiyetleri hakkinda bilgi verirmisiniz damızlık diye aldım ama emin degilim birde cerelerinin ustü sarilasmis neden olabilir

Ceresi resimdeki gibi rengi renkte resimdekiyle gercekteki arasında kayma yok . Beyaz daha yeni geldi bana ama sizin için elimdeyken yakın çekimde cekicem
soldaki dişi sağdakini bende anlayamadım eğer o üstü beyaz altı biraz saydam gibi bir mavi varsa dişi üstü mavimsi altı pembeyse erkektir

PSX_20201230_205328.jpg
PSX_20201230_205353.jpg
Arkadaşlar dün bir arkadaşımdan aldım. Yaş ve cinsiyetini öğrenebilir miyim.

Ekli dosyalar

• PSX_20201230_205221.jpg
    PSX_20201230_205221.jpg
    35.2 KB · Görüntüleme: 11
Geri