Kuşun popo kısminda şişlik var ve buyumeye basladi

Bu kanamanın sebebi boyunluk muydu? Boyunluktan önce kanama var mıydı boynunda? Rif ampul alın eczaneden,sabah 1,akşam 1 kez sürünüz. Boyunluk kesti ise o boyunluğu kullanmayın. Kuşunuz yemek yedi mi bugün? Yediyse en son ne zaman yedi?
Boyunluktan oldu biraz once yedi yemini ama dengesini sağlayamıyor cok ağlıyorum onu böyle gormek kahrediyor 😭

Boyunluktan oldu biraz once yedi yemini ama dengesini sağlayamıyor cok ağlıyorum onu böyle gormek kahrediyor 😭

Tamam. Panik yapmayın. Şimdi kuşu kafesine koyun uyuyup dinlensin. Tünekte duramıyorsa kafes tabanına yumuşak temiz bir bez serin onun üzerinde uyusun. Sabah olunca da dediğim gibi rif alın ve sürün. Kuşu kafesten dışarıya çıkarmayın uçmasın,kafesinde dursun dinlensin toparlayana kadar. Zeytinyağı falan sürmeyin.

Bu kanamanın sebebi boyunluk muydu? Boyunluktan önce kanama var mıydı boynunda? Rif ampul alın eczaneden,sabah 1,akşam 1 kez sürünüz. Boyunluk kesti ise o boyunluğu kullanmayın. Kuşunuz yemek yedi mi bugün? Yediyse en son ne zaman yedi?
Poposundaki sislikte vardi kanama tampon yapmistim kucağımda iken sakinlesmesi icin başını oksuyordum kafasının en tepesinde kanama oldu ikisi birden olunca veteriner götürdük kan taşi yaptım nisasta yaptim kantaron yagi zeytinyağı yaptım durmadi bir türlü en sonunda kendi kendine kesildi boyunluk takinca boyun kismi kanamaya başladı onada ayni sekilde yaptım durmadi kendine kendine kurudu durdu kanama boyun kısmındaki kanama daha kotu yapti

Evde multi vitamin varsa ağzına bir damla damlatın içsin. Mama varsa sonra mama da yedirin

Boyuunluğun yaraladığını ilk kez duyuyorum normalde boyunluk kolay kolay yaralamaz. Siz mi taktınız boyunluğu veteriner mi ?
Ayrıca kuş nasıl bu hale geldi ? Ne zamandan beri hadtaydı ?

Sizi baştan savmış resmen. Peki karın kısmındaki kanama nasıl başladı ? Kemirerek mi kanattı ? Antibiyotik başlamış mıydınız ?

Sizi baştan savmış resmen. Peki karın kısmındaki kanama nasıl başladı ? Kemirerek mi kanattı ? Antibiyotik başlamış mıydınız ?
Evet aynen oyle oldu ne röntgen ne bisey bakti tumor dedi ancak laf kalabalığı yaptı Kemirmis ordaki tuylerini koparmis zaten kaşınıyordu galiba tuy dokumune girmisti orda cikan tuyleri gagalamis kanatmis antibiyotik vermedik

Size yukarıda yazdığım tüm klinikleri arayıp sordunuz mu ?

Evet hepsi hayvan hastanesi goturun dediler ama orda google yorumlar kotu ve gidenlerde tavsiye etmedi ler durumu sabaha kadar yasarmi siz hic karşılaştiniz mi boyle bir durumla

Sabah hayvan hastanesini bir arayın,hastanede kanatlı hekimi olup olmadığını sorun. Eğer kanatlı alanında uzman hekim var ise oraya götürün muayene ettirin. Bu arada ameliyatı başarılı geçen birçok kuş var. Veteriner hekimin başarılı hekim olması önemli. Her veteriner kanatlı alanında başarılı değil. Türkiyede uzman kanatlı hekimi de az maalesef. Kuş uyusun şimdi,kendini toplasın. Işığı söndürün.
Boyunluğun çok kanamaya yol açması bana ilginç geldi. Aklıma başka bir senaryo geliyor benim. O da kuşunuzun derisinin çok incelmesi veyahut diyabet olması yani şeker hastalığı. Tabii bunları teyit etmek için uzman hekimin görmesi gerekir.

Sabah hayvan hastanesini bir arayın,hastanede kanatlı hekimi olup olmadığını sorun. Eğer kanatlı alanında uzman hekim var ise oraya götürün muayene ettirin. Bu arada ameliyatı başarılı geçen birçok kuş var. Veteriner hekimin başarılı hekim olması önemli. Her veteriner kanatlı alanında başarılı değil. Türkiyede uzman kanatlı hekimi de az maalesef. Kuş uyusun şimdi,kendini toplasın. Işığı söndürün.
Boyunluğun çok kanamaya yol açması bana ilginç geldi. Aklıma başka bir senaryo geliyor benim. O da kuşunuzun derisinin çok incelmesi veyahut diyabet olması yani şeker hastalığı. Tabii bunları teyit etmek için uzman hekimin görmesi gerekir.
Tüylerini olduğundan eminseniz giardia paraziti var demektir. Daha önce de dediğim gibi flagyle ve trifuculan eş zamanlı kullanılmalı.

Bir miktar hassaslaştırır. Kuş tüylerini yolar ve ciyak ciyak bağırır.
Tuylerini yolarken oyle birşey yapmadi sadece yoğun bir sekilde tüy dökümüne girmisti tupcuklerini acmak için yapti ve dünkü veteriner derisinin inceldiğini oyuzdende bu kadar hassas olup kanama olduğunu soyledi hatta izmirdeki kus veteriner burak uçar in arkadasi olduğunu gecen haftada yaninda olduğunu söyledi burak uçarın vitamin damlasıni verdi onu verdim kuşuma

Doğru veteriner de öyle dedi derisi cok incelmiş tümörden dolayi dedi o yuzden tuylerin dibinden hemen kanama oluyor asıri tüy dökümune girdi tupcukleri ile çok uğraşıyordu bende hatta kafasinin en tepesindeki tuyleri hafif hafif kasirken kanadi en şiddetlisi boyunluk yaptı kusumu daha da beter etti

Doğru veteriner de öyle dedi derisi cok incelmiş tümörden dolayi dedi o yuzden tuylerin dibinden hemen kanama oluyor asıri tüy dökümune girdi tupcukleri ile çok uğraşıyordu bende hatta kafasinin en tepesindeki tuyleri hafif hafif kasirken kanadi en şiddetlisi boyunluk yaptı kusumu daha da beter etti

Boyunluk tüy tüpçüğünü patlatıp kanamaya sebep olmuş olabilir belki. Rif aldınız mı?

Geri