Kuşun hastalığı için ne onerirsiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deniz-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Verin sorun olmaz. Ekmek taze olduğu sürece 1 günden fazla beklememiş olduğu sürece sorun olmaz. Ama çok fazla da verilmemeli tabi.
tamamdır tekrardan çok sağolun yarın dışkı resimleri ve güncel resmi ile tekrar bir güncelleme yaparım

Hayır ekmek vermeyin asla. Un ve türevlerinden uzak durmalı. Birçok ekmek insanlar için bile tehlikelidir.
Neden ekmek vermeyin diyorum,veteriner hekimimiz kanatlı alanında uzman biri ve un ve türevlerinin verilmemesini söylüyor.
çocuk gibi sağa sola koşuyor ekmek görüne eskiden şu ballı darı dediklerinden verirdim ama onlar da zararlıymış sanırım artık vermiyorum sizce ne verebilirim ekmek isteğini bastırması için

çocuk gibi sağa sola koşuyor ekmek görüne eskiden şu ballı darı dediklerinden verirdim ama onlar da zararlıymış sanırım artık vermiyorum sizce ne verebilirim ekmek isteğini bastırması için

Evet kuşlar ekmeğe bayılırlar ama verilmemelidir.
Bolca sebze,bazı meyve çeşitleri,haşlanmış yumurta,keten tohumu, haşlanmış mısır,doğal buğday verilebilir.
Hâ şunu yapabilirsiniz. Doğal mısır unundan katkısız ve glutensiz ekmek yapabilirsiniz arada nadiren verebilirsiniz. Mısır unu zaten glutensiz olur beyaz ekmeğe göre daha güvenlidir. Çok az miktarda ve nadiren verin ama yaptığınız ekmekten. Alışırsa yem yemeyi de istemeyebilir.

Bolca sebze,bazı meyve çeşitleri,haşlanmış yumurta,keten tohumu, haşlanmış mısır,doğal buğday verilebilir.
Hâ şunu yapabilirsiniz. Doğal mısır unundan katkısız ve glutensiz ekmek yapabilirsiniz arada nadiren verebilirsiniz. Mısır unu zaten glutensiz olur beyaz ekmeğe göre daha güvenlidir. Çok az miktarda ve nadiren verin ama yaptığınız ekmekten. Alışırsa yem yemeyi de istemeyebilir.
normalde meyve sebze veriyorum ama susayıp su içmesi için kesmiştim tedavi bitene kadar sabahları yumurta ile devam edeceğim, keten tohumu kendim tüketiyorum ama araştırdığımda içinde eser miktarda da olsa siyanür olduğunu okumuştum insana etki etmiyor ama kuşa eder mi? ne kadar keten tohumu verebilirim

Mümkün olan kafes ekipmanlarını kaynar suda 30 sn kadar bekletin. Mümkün olmayanları domestoslu suda bekletebilir yıkayabilir veya silebilirsiniz 👍 profesyonel antibakteriyel de kullanabilirsiniz.

Hocam ekmekten neden bu kadar korkuyorsunuz ?

Mümkün olan kafes ekipmanlarını kaynar suda 30 sn kadar bekletin. Mümkün olmayanları domestoslu suda bekletebilir yıkayabilir veya silebilirsiniz 👍 profesyonel antibakteriyel de kullanabilirsiniz.
bu hafta zor ama gelcek pazartesi virkon s denilen spreyden spariş vereceğim çarşamba falan elime ulaşır sanırım o zamana kadar tedavi de bitmemiş olur muhtemelen herhangi bir sorun olur mu

normalde meyve sebze veriyorum ama susayıp su içmesi için kesmiştim tedavi bitene kadar sabahları yumurta ile devam edeceğim, keten tohumu kendim tüketiyorum ama araştırdığımda içinde eser miktarda da olsa siyanür olduğunu okumuştum insana etki etmiyor ama kuşa eder mi? ne kadar keten tohumu verebilirim

Keten tohumu çok faydalı ama siyanür konusunu bilmiyordum araştırmak lazım detaylıca.

bu hafta zor ama gelcek pazartesi virkon s denilen spreyden spariş vereceğim çarşamba falan elime ulaşır sanırım o zamana kadar tedavi de bitmemiş olur muhtemelen herhangi bir sorun olur mu
Diğer dediğim yöntemle dezenfekte edin o zaman. Tekrar bulaşabilir hastalık.

Virkon gelene kadar karbonatlı su solüsyonu hazırlayın ve fıs fıs ile boş kafese,tüneklere sıkın bekletin. Daha sonra durulayın,sonra kafesi de sıcak su ile yıkayın.

Hocam ekmekten neden bu kadar korkuyorsunuz ?

Ekmek doktorların bile uyardığı bir konu. Kuşlara da verilmesi önerilmiyor. Ben de bunu esas alıyorum ve önermiyorum. Sizin bizim için bile zararlı. Özellikle beyaz ekmekten mümkünse uzak durulmalı. En güvenli ekmeklerden biri siyezden yapılmış ekmek,mısırdan yapılmış ekmekler falan.
Hâ onları da kısıtlı tüketmek gerek yine.

tamamdır kafesindeki tünekleri tahta ve plastik var sıcak suya yatıracağım geri kalan salıncak ve kafes etrafını da domestoslu su ile güzelce silip bekletip bir tur yıkayacağım sizce yeterli mi?

Çamaşır suyu hakkında not almıştım paylaşayım sizle de.

Çamaşır suyu nasıl ve ne ölçüde kullanılmalı? Kimyager birisinin videosundan aldığım notlar ve bazı bilgiler

1-)Genel temizlik için 1 e 100 kullanılmalı. Yani 1 litre (1000) suya 10 ml çamaşır suyu eklenmeli. 2 litre suya 20 ml eklenir. Yani kaç lt kullanılacaksa 100 e bölünür çıkan sonuç kadar çamaşır suyu eklenmelidir.

2-)Çamaşır suyu kullanırken maske ve eldiven kullanmak gerekir.

3-)Çamaşır suyu ile asit ve amonyak içerikli şeyler karıştırılmadan kullanılmalıdır. Örneğin vilada yapacaksın, suya çamaşır suyu ekledin diyelim,içine sirke ekleyemezsin,yer temizleyici de ekleme içinde amonyum vs var.Ayrıca tuvaleti temizlerken de yine maske tak çünkü idrar amonyak demektir çamaşır suyu ile idrar temas ederse de sağlığa zararlı gaz çıkabilir.

4-) Çamaşır suyu güneş ışığı ile temas etmesin bozulur etkisi gider.

5-) Çamaşır suyu su ile karıştırılınca etkisi 24 saatmiş. Sonra yenilemek lazımmış.

6-) Mutlaka soğuk su ile karıştırılmalıdır. Sıcak su ile değil. Sıcak su hızlı tepkime sağlayıp gaz çıkışı yapar bu da solunum sistemi için tehlikelidir.

internetten kendim yaptığım araştırma ve yapay zeka üzerinden yaptığım araştırmada eser miktarda siyanogenik glikozit denilen maddeden bulunduğunu okumuştum

Evet risk varmış baktım. Bilgi için teşekkürler.

Keten Tohumlarındaki Siyanojenik Glikozit Miktarı: Keten tohumlarından salınan hidrojen siyanürün gerçek miktarı, özellikle insanlarda zararlı etkilere neden olabilecek seviyeler düşünüldüğünde, nispeten küçüktür. Çoğu insan için vücut, tipik keten tohumu porsiyonlarından salınan az miktardaki siyanürü etkili bir şekilde detoksifiye edebilir.

Eser miktarda yani varla yok arası miktarda ve risk oluşturacak seviyede değil.

bilgiler için çok sağolun insan için sıkıntı yaratmıyor da malum kuşlar minik canlılar ondan dolayı bir endişe duymuştum yarın detaylı kafes temizliği yapacağım tekrar güncelleme yaparım

Guncel diski resimleri bunlar 6 gun oldu tedaviye baslayali yarim suluga 6 damla bactrim 6 damla mikostatin veriyorum
Keten Tohumlarındaki Siyanojenik Glikozit Miktarı: Keten tohumlarından salınan hidrojen siyanürün gerçek miktarı, özellikle insanlarda zararlı etkilere neden olabilecek seviyeler düşünüldüğünde, nispeten küçüktür. Çoğu insan için vücut, tipik keten tohumu porsiyonlarından salınan az miktardaki siyanürü etkili bir şekilde detoksifiye edebilir.

Eser miktarda yani varla yok arası miktarda ve risk oluşturacak seviyede değil.
Evet risk varmış baktım. Bilgi için teşekkürler.

Geri