kuşumun öldüğünden emin değilim bakabilir misiniz?

Resimde sağlıklı görünüyor ama bu kesin sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Dışkı paylaşın.

Sebze,meyve,haşlanmış yumurta,keten tohumu verilebilir. Sadece ek gıda da olmaz,kafes hijyenine dikkat etmeniz lazım. Kafes tabanına poşet takın,ertesi gün kirli poşeti çıkarıp çöpe atın ve yeni poşet takın temiz. Bunu hep böyle devam ettirin her gün değiştirin. Sizin için daha kolay olur. Ayrıca tüneklerde,yemlik ve suluklarda,gaga taşında dışkı olmamalı. Bunlara kuşlar sık temas ederler çünkü. Kafes tabanındaki tellere gelen dışkıları da peçete ile temizlersiniz. Ayda 1 veya 2 kez genel temizlik yapınız dezenfektan ile. Ama suluk ve yemlik kapları sık temizlenmelidir,haftada birkaç kez yıkanmalıdır. Tünekler de haftada birkaç kez yıkanmalı. Yıkanan eşyalar iyice kurutulmalı. Yem kabukları günlük giderilmeli.

kısaca hagen vision marka diyeyim hocam 😆

Dışkısında sorun yok gibi görünüyor. Dışkıda veya hareketlerinde anormallik olursa yazın. Ve probiyotikle destekleyin kuşu.

acaba yeni geldiği için korkudan ishal olmuş olabilir mi? fotoğraflarını koydum bakarsanız sevinirim hocam erkekle aynı kafese koyacağım erkek şuan dışarıda

Erkekle hemen aynı kafese koymayın birkaç gün ayrı kalsınlar yedek kafes varsa. Kuyruk sorun değil tüy değişiminde düzelir. İlk iki gün isal olması normal. Ama eski yerdeyken de ishali vardıysa ona birşey diyemem.

Hemen probiyotik desteği verin stresini azaltır ishali kesmeye yardımcı olur 👍

deneme amaçlı erkeği kafese koyacağım öyle söylediler eğer kavga ederlerse erkek bir süre dışarıda kalacak hocam ishal stresten oluyormuş galiba daldarı vermeyin dediniz ama elimde az bir şey var versem ishali keser mi veya keten tohumu verebilirim mamasına karıştırıp ama şuan kafesi bilmiyor yemliklerin yerini bile bilmiyor sanırım

birde hocam son sorumu sorayım kusura bakma çok soru sordum benim erkek muabbet kuşum kırma yani normal diye geçiyor aldığım dişi kuş safkan ingiliz kuşuymuş anlaşırlar mı? şuan erkek dişi ile konuşmaya çalışıyor sanırım birde gagasını gıcırdıyor mutlu oldu sanırım

birde hocam son sorumu sorayım kusura bakma çok soru sordum benim erkek muabbet kuşum kırma yani normal diye geçiyor aldığım dişi kuş safkan ingiliz kuşuymuş anlaşırlar mı? şuan erkek dişi ile konuşmaya çalışıyor sanırım birde gagasını gıcırdıyor mutlu oldu sanırım
Anlaşmalarının cinsleriyle alakası yoktur. Birebir aynı cinslerin anlaşma ihtimali neyse bunlarınki de odur.

Anlaşmalarının cinsleriyle alakası yoktur. Birebir aynı cinslerin anlaşma ihtimali neyse bunlarınki de odur.
tamamdır hocam şuan ishal stresten galiba umarım hasta değildir alırken poposuna baktık dışkı falan yapışmamıştı elimize aldığımızda sağlam ısırıyor hasta olsa böyle olmaz sanırım sadece ishal olmuş ona da baktım stresten diyorlar

Evet mekan değişimi strese neden olur.
tamamdır hocam şuan erkeği kafese attım dişinin önüne geçip ötüyor değişik hareketler yapıyor kafasını kaşıyor ve dişinin ağızına yem kustu dişi ise hareketsiz kabarık bir şekilde duruyor ama erkek dişinin ağızına yem kustu ve kafasını kaşıdı dişinin sanırım iyi anlaşıyorlar

tamamdır hocam şuan erkeği kafese attım dişinin önüne geçip ötüyor değişik hareketler yapıyor kafasını kaşıyor ve dişinin ağızına yem kustu dişi ise hareketsiz kabarık bir şekilde duruyor ama erkek dişinin ağızına yem kustu ve kafasını kaşıdı dişinin sanırım iyi anlaşıyorlar
İyi gelişme bu

Geri