Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Resimde sağlıklı görünüyor ama bu kesin sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Dışkı paylaşın.
Dışkısına baktım fotoğrafını şöyle paylaşayım hocam....... FotoğrafResimde sağlıklı görünüyor ama bu kesin sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Dışkı paylaşın.
kısaca hagen vision marka diyeyim hocamSebze,meyve,haşlanmış yumurta,keten tohumu verilebilir. Sadece ek gıda da olmaz,kafes hijyenine dikkat etmeniz lazım. Kafes tabanına poşet takın,ertesi gün kirli poşeti çıkarıp çöpe atın ve yeni poşet takın temiz. Bunu hep böyle devam ettirin her gün değiştirin. Sizin için daha kolay olur. Ayrıca tüneklerde,yemlik ve suluklarda,gaga taşında dışkı olmamalı. Bunlara kuşlar sık temas ederler çünkü. Kafes tabanındaki tellere gelen dışkıları da peçete ile temizlersiniz. Ayda 1 veya 2 kez genel temizlik yapınız dezenfektan ile. Ama suluk ve yemlik kapları sık temizlenmelidir,haftada birkaç kez yıkanmalıdır. Tünekler de haftada birkaç kez yıkanmalı. Yıkanan eşyalar iyice kurutulmalı. Yem kabukları günlük giderilmeli.
Kuş Bakımında Gerekli Temel Malzemeler ve1-) KAFES
Dikkat Edilmesi Gerekenler
• Yüksek ve geniş olmalı ️
• Boyasız olmalı ️
• Çift kapılı olmalı ️
• Yatay telli olması iyidir ️
• Kafes tabanında ızgarası olmalı ️
• Dayanıklı olmalı,galvaniz gibi ️
• Temizliği kolay olmalı ️
2-) TÜNEK
• Ahşap...
- BeautiBird
- kuş bakımı hakkında bilgiler kuş bakımı hakkında her şey kuş bakımı hakkında önemli bilgiler kuş bakımı için gerekli şeyler kuş bakımı nasıl olmalıdır kuş bakımında neler gereklidir muhabbet kuşu bakımı hakkında bilgiler
- Cevaplar: 5
- Forum: Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
hocam az önce birkaç arkadaş yazdı dışkının böyle olması iyiymiş ama sindirim yolu sıkıntısı gibi bir şey dediler doğrumuResimde sağlıklı görünüyor ama bu kesin sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Dışkı paylaşın.
tamamdır teşekkürlerDışkısında sorun yok gibi görünüyor. Dışkıda veya hareketlerinde anormallik olursa yazın. Ve probiyotikle destekleyin kuşu.
selçuk hocam kusura bakmayın size çok soru sordum bugün gittim ingiliz safkan dişi muabbet kuşu aldım ama şuan ishal ve fotoğrafını paylaşıyorum kuyruğunda bir gariplik mi var yoksa ırkından mı öyle cevaplarsanız sevinirim fotoğrafını koyuyorum... dişinin kendi fotoğrafı ......... dışkı fotoğrafıResimde sağlıklı görünüyor ama bu kesin sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Dışkı paylaşın.
hocam probiyotik sordum ama ellerinde yokmuş onun yerine keten tohumu aldım yemine karıştırıyormuşuz sanırımHemen probiyotik desteği verin stresini azaltır ishali kesmeye yardımcı olur
birde biliyorsunuz maalesef önceki dişi kuşumuz öldü yuvalıkta hastalık olabilir mi yuvalığı nasıl temizleyebilirimHemen probiyotik desteği verin stresini azaltır ishali kesmeye yardımcı olur
Anlaşmalarının cinsleriyle alakası yoktur. Birebir aynı cinslerin anlaşma ihtimali neyse bunlarınki de odur.birde hocam son sorumu sorayım kusura bakma çok soru sordum benim erkek muabbet kuşum kırma yani normal diye geçiyor aldığım dişi kuş safkan ingiliz kuşuymuş anlaşırlar mı? şuan erkek dişi ile konuşmaya çalışıyor sanırım birde gagasını gıcırdıyor mutlu oldu sanırım
tamamdır hocam şuan ishal stresten galiba umarım hasta değildir alırken poposuna baktık dışkı falan yapışmamıştı elimize aldığımızda sağlam ısırıyor hasta olsa böyle olmaz sanırım sadece ishal olmuş ona da baktım stresten diyorlarAnlaşmalarının cinsleriyle alakası yoktur. Birebir aynı cinslerin anlaşma ihtimali neyse bunlarınki de odur.
tamamdır hocam şuan erkeği kafese attım dişinin önüne geçip ötüyor değişik hareketler yapıyor kafasını kaşıyor ve dişinin ağızına yem kustu dişi ise hareketsiz kabarık bir şekilde duruyor ama erkek dişinin ağızına yem kustu ve kafasını kaşıdı dişinin sanırım iyi anlaşıyorlarEvet mekan değişimi strese neden olur.
İyi gelişme butamamdır hocam şuan erkeği kafese attım dişinin önüne geçip ötüyor değişik hareketler yapıyor kafasını kaşıyor ve dişinin ağızına yem kustu dişi ise hareketsiz kabarık bir şekilde duruyor ama erkek dişinin ağızına yem kustu ve kafasını kaşıdı dişinin sanırım iyi anlaşıyorlar