kuşumun öldüğünden emin değilim bakabilir misiniz?

Kuşun popo kısmında sert şişlik var mıydı peki yumurta gibi? Kanatlı düşüklüğü,yuvadan sık çıkmama durumu yumurta ihtimalini de düşündürüyor bana. Sıkışma olmuş olabilir.

o kadar net kontrol etmedim ama şişkinlik vardı popo kısmında geceleri yuvayı gagalıyor gibi sesler çıkarıyordu erkek ise yuvaya girip ağızından yem yediriyordu sonrasında kısa süreliğine yuvadan çıkmaya başladı kafeslerinin kapısı hep açık zaten sadece geceleri kapatıyorum ama bu sefer uçamadı ve yere düştü çok sert düşmedi sonrasında kafesin üstüne tekrar çıkmaya çalıştı çıkamadı ben koydum yağlanmış olabilir mi diye düşündüm aslında o gün daldarı vermeyi bıraktım sonrasında baya zayıf bir şekilde çıktı yuvadan ve tekrar daldarı vermeye başladım yumurtladığını düşündüğüm için çok üstüne düşmedim yuvayı ellemiyordum rahatsız olabilir diye ama bugün sabah yuvanın kapağını açtım ve yumurta yoktu

Kuşun popo kısmında sert şişlik var mıydı peki yumurta gibi? Kanatlı düşüklüğü,yuvadan sık çıkmama durumu yumurta ihtimalini de düşündürüyor bana. Sıkışma olmuş olabilir.
bu daldarı markasını yeni aldım kapalı paket acaba üstüne ilaç falan mı kattılar bunun zehirlenmiş olabilir mi? ama öyle olsa erkekte zehirlenirdi oda yiyordu ama erkek şuan dışarıda uçuyor ötüyor gayet sağlıklı gibi kilosu yerinde

Dal darı vermeyin zaten. Daha önce de söylemiştim ama yine almışsınız. Kuşta bir hastalık varmış ama farketmemişsiniz. Bir ihtimal de yumurta sıkışması olmuş. Bu konuda sizi uyarmıştım yanlış hatırlamıyorsam.

Dal darı vermeyin zaten. Daha önce de söylemiştim ama yine almışsınız. Kuşta bir hastalık varmış ama farketmemişsiniz. Bir ihtimal de yumurta sıkışması olmuş. Bu konuda sizi uyarmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
hocam evet öyle demiştiniz ama başka verebileceğim bir ek besin yok ballıkraker var zararlı diye vermiyorum daldarı al demişti birkaç arkadaş daldarı veriyorum oda zararlıymış ne vermeliyim ek besin sağlıklı tutacak ve petshoplarda bulunabilecek bir şey

hocam evet öyle demiştiniz ama başka verebileceğim bir ek besin yok ballıkraker var zararlı diye vermiyorum daldarı al demişti birkaç arkadaş daldarı veriyorum oda zararlıymış ne vermeliyim ek besin sağlıklı tutacak ve petshoplarda bulunabilecek bir şey
Sebze verin bol bol. Ama iyi yıkayın vermeden önce. Havuç, lahana özellikle kara lahana. Yumurta haşlayıp verin haftada 2 kez.

Sebze verin bol bol. Ama iyi yıkayın vermeden önce. Havuç, lahana özellikle kara lahana. Yumurta haşlayıp verin haftada 2 kez.
hocam havuç kesip vermeyi denemiştim ama çok korkuyorlar hemen kaçışıyorlardı şimdi sadece erkek kuşum kaldı elimden geldiği kadar ona iyi bakmaya çalışacağım

hocam elimde son paket daldarı kaldı onu erkeğe versem zarar görür mü? şimdi kafesine kapattım saat geç olmaya başladı kafeste ötüyor sanki dişiyi arıyormuş gibi daldarı verdim sakinleşti biraz onu yiyor şuan

Sebze,meyve,haşlanmış yumurta,keten tohumu verilebilir. Sadece ek gıda da olmaz,kafes hijyenine dikkat etmeniz lazım. Kafes tabanına poşet takın,ertesi gün kirli poşeti çıkarıp çöpe atın ve yeni poşet takın temiz. Bunu hep böyle devam ettirin her gün değiştirin. Sizin için daha kolay olur. Ayrıca tüneklerde,yemlik ve suluklarda,gaga taşında dışkı olmamalı. Bunlara kuşlar sık temas ederler çünkü. Kafes tabanındaki tellere gelen dışkıları da peçete ile temizlersiniz. Ayda 1 veya 2 kez genel temizlik yapınız dezenfektan ile. Ama suluk ve yemlik kapları sık temizlenmelidir,haftada birkaç kez yıkanmalıdır. Tünekler de haftada birkaç kez yıkanmalı. Yıkanan eşyalar iyice kurutulmalı. Yem kabukları günlük giderilmeli.

Sebze,meyve,haşlanmış yumurta,keten tohumu verilebilir. Sadece ek gıda da olmaz,kafes hijyenine dikkat etmeniz lazım. Kafes tabanına poşet takın,ertesi gün kirli poşeti çıkarıp çöpe atın ve yeni poşet takın temiz. Bunu hep böyle devam ettirin her gün değiştirin. Sizin için daha kolay olur. Ayrıca tüneklerde,yemlik ve suluklarda,gaga taşında dışkı olmamalı. Bunlara kuşlar sık temas ederler çünkü. Kafes tabanındaki tellere gelen dışkıları da peçete ile temizlersiniz. Ayda 1 veya 2 kez genel temizlik yapınız dezenfektan ile. Ama suluk ve yemlik kapları sık temizlenmelidir,haftada birkaç kez yıkanmalıdır. Tünekler de haftada birkaç kez yıkanmalı. Yıkanan eşyalar iyice kurutulmalı. Yem kabukları günlük giderilmeli.

çok teşekkürler normalde kafesi hep temizlerim bana kalsa ama kafes biraz sıkıntılı maalesef zor çıkıyor kafesin tabanı o yüzden ayda bir temizliyorum fotoğrafta o suluğun orda mavi şey var o çıkmadığı için onu hiç temizlememiştim mendille temizleyeceğim yuvalığın üstünü de temizleyeceğim keten tohumu bulursam aynı şekilde vereceğim suyunu 2 günde bir değiştiririm artık zaten çeşme suyu vermiyorum normal su veriyorum içilenlerden yemlerini 5 günde bir tazeleyeceğim birkaç tane oyuncak vardı onları takacağım şimdi hayvan tek kaldı üzülmesin oynayacak bir şeyler bulsun biraz yabani olduğu için benden kaçıyor ama elimden darı falan yiyor

tünekleri vb ıslak mendille silsem sorun olur mu?

Islak mendil olmaz. Sabunlu su ile yıkayın. Peteğin üzerine koyun kurur zaten
tamamdır tünekleri çıkarıp yıkayacağım ondan sonra peteğe veya güneşe koyacağım o mavi şeyi ne yapacağım bilmiyorum yıkayamam çıkmıyor o çünkü aynası vardı zararlı olduğu için çöpe atmıştım o mavi şey aynanın şeyi

tamamdır tünekleri çıkarıp yıkayacağım ondan sonra peteğe veya güneşe koyacağım o mavi şeyi ne yapacağım bilmiyorum yıkayamam çıkmıyor o çünkü aynası vardı zararlı olduğu için çöpe atmıştım o mavi şey aynanın şeyi

Atın çöpe gitsin.

bugün erkek kuşumda da aynı sorunu tespit ettim enerjisi yerinde kapısı açık uçuyor vb vb ama zayıflamış sanki acaba dişide olan hastalık ona bulaşmış olabilir mi? nasıl bir hastalık olduğunu bilmediğim için ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok veterinere götürme şansım yok

Son düzenleme:
bugün erkek kuşumda da aynı sorunu tespit ettim enerjisi yerinde kapısı açık uçuyor vb vb ama zayıflamış sanki acaba dişide olan hastalık ona bulaşmış olabilir mi? nasıl bir hastalık olduğunu bilmediğim için ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok veterinere götürme şansım yok
Olabilir tabi. Dışkı resmi paylaşın.

Olabilir tabi. Dışkı resmi paylaşın.
şuan odada uçuyor birazdan kafese koyarım kafesi falan yeni yıkadım da yemlerin hepsini tazeledim koyduktan sonra resmini atayım hocam daldarı yemiyor eskisi gibi şuan tek kaldığı için belki üzülmüş olabilir ama bilmiyorum resmini atayım siz söyleyin hocam

Geri