Kuşum uzun süredir az hareketli ve dışkıda koku.

Hocam veteriner böyle bir tedavi yöntemi söyledi. Sizin fikrinizi almak istiyorum.

@Selçuk YÜKSEL

Nistatin mantar damlası.
Origanum bitki. Bir sürü çeşidi var.
Vinegar sirke.

Megabakteri varsa bu şeyler işe yaramaz.

Veteriner teşhisi nasıl koydu?

Benimle aşağı yukarı aynı yöntem seçmiş ama antibiyotik yerine bitkisel yöntemle ilerlemeyi seçmiş. Eğer alıp geldiyseniz ilaçları birkaç gün böyle devam edin. Ama nistatin için 3 gün çok çok az bir süre. En az 7 gün kullanılmalı bana göre.
Nistatini 7gün kullan derseniz kullanmak isterim hocam.

Nistatin mantar damlası.
Origanum bitki. Bir sürü çeşidi var.
Vinegar sirke.

Megabakteri varsa bu şeyler işe yaramaz.

Veteriner teşhisi nasıl koydu?
Hocam test istedi ve rakamlar çok yüksek olaral çıkacaktı muayene ve ilaçlar dahil 1900₺ bir ücret ödedim. Yapılan işlem sadece steteskopla dinledi ve elle muayene yaptı. Şikayetleri aynı şekil anlattım. Sonuç alamazsak bu tedaviden başka bir yol izleyebilirmiyiz.

Hocam test istedi ve rakamlar çok yüksek olaral çıkacaktı muayene ve ilaçlar dahil 1900₺ bir ücret ödedim. Yapılan işlem sadece steteskopla dinledi ve elle muayene yaptı. Şikayetleri aynı şekil anlattım. Sonuç alamazsak bu tedaviden başka bir yol izleyebilirmiyiz.
Hocam 1900 ödediğiniz halde net teşhis yapılmamış... Keşke benim dediğim şekilde ilerleseydik. Benim tedavi şeklimi eksik olacak şekilde önermiş. Tetra kullanılmalı bana göre.

Hocam 1900 ödediğiniz halde net teşhis yapılmamış... Keşke benim dediğim şekilde ilerleseydik. Benim tedavi şeklimi eksik olacak şekilde önermiş. Tetra kullanılmalı bana göre.
Buseferlik böyle oldu malesef hocam işallah verim alırız. Nistatini 7güne çıkarmalımıyım

1900 tl mi? Ohaaaa.. Bu kadar ne tuttu merak ettim.
Siz nistatini 5 gün kullanın,bu süreçte kafes temizliğine dikkat edin geri bulaş olmaması için. Virkon s ,zefiran forte gibi dezenfektanlar kullanabilirsiniz.
Diğer kuşu da gözlemleyin salmonella,mantar varsa ona da geçmiş olabilir çünkü bunlar bulaşıcıdır.
Veterineriniz tetkik yapmamış o da tahmine dayalı konuşmuş anlaşılan. Ortak fikir,kuşunuzda mantar olma ihtimali. Candida kursağı balon gibi şişirir kuş iştah ve enerjiden kesilir.. Kötü koku oluşur. Kuş kusar falan.. Dışkılarda idrar bozuk olur,idrar yeşil olur.. Dışkıda sindirilmemiş yemler görülebilir.. Tüylerde bozulmalar olabilir falan..
Diğer bir şüphe de bakteriyel kaynaklı sorun. Ben salmonelladan da şüphelendim. Siz Selçuk beyin dediği gibi Tetradan veya sulphamezathine de alın ve kullanın.
Vinegar,origanum bunlar ilaç değil zaten,kullanmak şart da değil.. Destekleyici takviye..

Veterinere tetkik için gidilmesini öneriyoruz aslında daha net sonuç için. 1900 tl verip de nasıl net teşhis konmadı hayret açıkçası.
Tetkik yapılsaydı kaç lira tutacaktı acaba..

Evet nistatin mikostatinle birebir aynı ilaçtır. En az 7 gün kullanılmalı yada başlanmamalı. Neden 3 gün önerdiğini anlayamadım. Hatta 10 güne de çıkabiliriz.
Önerilerinizi dikkate alacağım hocam . Sizin dediğiniz gibi ilerleyeceğim fakat şuan sadece verdikleriylr devam etmek istiyorum. Nistatini 7 yada gerekli olırsa 10 gün kullanacağım. Güzel sonuclar alırız umarım.

Önerilerinizi dikkate alacağım hocam . Sizin dediğiniz gibi ilerleyeceğim fakat şuan sadece verdikleriylr devam etmek istiyorum. Nistatini 7 yada gerekli olırsa 10 gün kullanacağım. Güzel sonuclar alırız umarım.

İlacın etkisini anlarsınız zaten doğru tedavi ise.
Kuşun dışkıları eski renge forma dönmeye başlar,kuş canlanır,kursağındaki şişlik inmeye başlarsa tedavi doğru anlamına gelir. Ama siz en az 5 gün kullanın. Buraya da her gün gelişmeleri yazın.

İlacın etkisini anlarsınız zaten doğru tedavi ise.
Kuşun dışkıları eski renge forma dönmeye başlar,kuş canlanır,kursağındaki şişlik inmeye başlarsa tedavi doğru anlamına gelir. Ama siz en az 5 gün kullanın. Buraya da her gün gelişmeleri yazın.
Çok teşekkürler yardımlarınız için hocam. Gelişmeleri aktaracağım.

reis.benim kuşum 10 yaşında.ilk defa hasta oldu.kursağı şişti.izmir bucada veterienre götürdüm.sizin gibi önce antibiyotik verdi,ek olarak vitamin verdi ve avicare marka origuam,ekinezya,vinger verdi.aynı sana yazdıkları gibi kullandım bende.
kuş o hafta tekrar kötüleşti tekrar götürdüm 2 gün küvözde kaldı.600 lira para aldılar.senden yüksek fiyat almışlar.
bence o markanın bitkisel ilaçları pek işe yaramıyor.çünkü kuşum tam iyileşecekken tekrar kustu ve kötüleşti.selçuk abi mikostatin al dedi hemen
mikostatini verdim baya rahatladı kuş,konuşmaya başladı tekrar
tabi bu arada Röhnfried markanın probiyotiğini aldım.gerwit isimli vitaminini aldım.Bt amin forte isimli b vitaminini aldım.kuşum şuan baya iyi durumda

reis.benim kuşum 10 yaşında.ilk defa hasta oldu.kursağı şişti.izmir bucada veterienre götürdüm.sizin gibi önce antibiyotik verdi,ek olarak vitamin verdi ve avicare marka origuam,ekinezya,vinger verdi.aynı sana yazdıkları gibi kullandım bende.
kuş o hafta tekrar kötüleşti tekrar götürdüm 2 gün küvözde kaldı.600 lira para aldılar.senden yüksek fiyat almışlar.
bence o markanın bitkisel ilaçları pek işe yaramıyor.çünkü kuşum tam iyileşecekken tekrar kustu ve kötüleşti.selçuk abi mikostatin al dedi hemen
mikostatini verdim baya rahatladı kuş,konuşmaya başladı tekrar
tabi bu arada Röhnfried markanın probiyotiğini aldım.gerwit isimli vitaminini aldım.Bt amin forte isimli b vitaminini aldım.kuşum şuan baya iyi durumda
Hocam bunlar dısında rönhfried takviyelerim bir köşemde mevcut. Şuan bu tedaviyle ilerliyorum daha sonraki zamanda işallah herhabgi birşeye gerek kalmayacak. Kuşun durumu stabşl. Uzun zamandır böyle. Herhangi bir kötüye gitme zaten yok daha iyi olması için uğrasıyoruz . İlk sahiplendiğimden beri durumu aynı yaklaşık 2 sene oldu. Ben genetik olduğunu düşünğyordum. Dışkıda koku son 1 haftadır başladı. Hastalık ilerlemiyor ama olumlu şekildr ileri gidecekmiyiz göreceğiz. Gelişmeleri aktaracağım değerli yorumun için teşekkürler.

Hocam bunlar dısında rönhfried takviyelerim bir köşemde mevcut. Şuan bu tedaviyle ilerliyorum daha sonraki zamanda işallah herhabgi birşeye gerek kalmayacak. Kuşun durumu stabşl. Uzun zamandır böyle. Herhangi bir kötüye gitme zaten yok daha iyi olması için uğrasıyoruz . İlk sahiplendiğimden beri durumu aynı yaklaşık 2 sene oldu. Ben genetik olduğunu düşünğyordum. Dışkıda koku son 1 haftadır başladı. Hastalık ilerlemiyor ama olumlu şekildr ileri gidecekmiyiz göreceğiz. Gelişmeleri aktaracağım değerli yorumun için teşekkürler.
Daha sonra elimdeki takviyelerle bağışıklık sistemini sağlam tutacağım.

Gğncel dışkı ve şuanki hali
Tedavimizin ikinci günü bugün. Herhangi bir kötüye gitme yok durum hala aynı. Şuan pek bir fsrk göremedim. Yem yemesi ve su içmesi gayet normal. @Selçuk YÜKSEL

3. Veya 4. Gün nistatin etki edecektir. Şuan yorum yapmak için erken. Ne kadar suya kaç damla katıyorsunuz ?

Geri