Kuşum ağzı ile garip hareketler yapıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebubeyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocalarım kuşumun yaptığı hareket azdı gibi sabah çak fazla değil ama gece sanki nefes almaya çalışıyor bu yaptığı hareket ile bazen o kadar uzun yapıyorki korkuyorum nefesi yetmeyecek diye elimden geldiğince uçurmaya çalışıyorum dediğiniz şeyle ri de suyuna kattım ama dediğim gibi gece hayvan full uyanık uyuyamıyor

Nefes darlığından mı uyuyamıyor ? Kuşun öyküsünü eskiye oranla değişikşilkleri falan bir özetleyin. Ona göre bi değerlendirelim.

Bilmiyorum nefes darlığı olsa fazla hareket ettikten sonra nefesi kesilirdi bebek bir kuşum vardı onda astım vardı oradan biliyorum bunda hiç öyle bir şey görmedim değişikliklere gelirsem önceden bu kadar fazla lık lık diye hareketler yapmıyordu şimdi arttı rahat uyuyamıyor birşeyler onu rahatsız ediyor normal bir muhabbet kuşu uyurken kafasını arkaya koyarak uyuyor ya benim kuşum uzun süredir öyle uyumuyor yani niye böyle yapıyor bilmiyorum önceden hareketsizdi şimdi bizim çabamızla az da olsa hareketlendi önceden aşırı öterdi televizyonu açtığımızda televizyonun sesini duyamazdık oradaki seslere eşlik ederdi şimdi gene az bir şey var ama eskiye göre azaldı ötmesi yemek yemesi su içmesi normal dışkı normal çok gizemli, belirti vermiyor yada ben göremiyorum elimden başka bir şey gelmiyor videosunu isterseniz atabilirim yada dışkı

Bu kuşa mantat tedavisi uygulamıştık diye hayırlıyorum doğru mu ? Tedavi öncesi sonrası hiç değişiklik olmadı mı ? Kuşa neler yapıldı bi anlatın ve değişiklik olup olmadığını yazın.

Doğru hatırlıyorsunuz ağzında koku vardı o gitti göğsünde şişlik vardı o azaldı kusması falan o tarz şeyleri yoktu hafif bilirtilerdi gitti onlarda sizin haricinizde çok önceden grip ilacı vermişti veteriner onu vermiştim bir kere bu başka bir tedavi uygulanmadı benim bildiğim kadarıyla benden önceki sahipleri birşey uyguladıysa bilemem

Tamam o zaman şimdi sırada parazit tedavisi var. Ense damlası damlatmak işe yarayabilir. Normalde rutin olarak 6 ayda bir yapılır. İvomec, bitason, veya tollisan u200 alıp ense derisine 1 damla damlatmak gerek. Bu arada dışkı ve video da paylaşın.

Bu dediklerinizi nerede bulabilirim

Herhangi bir veteriner kliniğine gidin sonu mec mac ile biten ivermektin içerikli dış parazit damlası alın enjektöre 0,5 ml (10 damla) falan çektirin. Daha az alabilirseniz 5 damla falan,o da olur.
İvomec alabilirsiniz mesela.

Hızlıca iç parazit ihtimalini de eleyelim 👍 sonra gerekirse tedavi başlarız. Hemen antiviyotik başlamak istemiyorum.

Bu arada damlayı iki kuşa da damlatın. Aşırı kaşınırsa bir süre değişik hareket ederse falan korkmayın.

Dediğiniz gibi damlayı sipariş verdim kargoya verildi bile, ben size gene bir şey sormak istiyorum ben şöyle bir şey farkettim dişi kuşum nefes aldığı zaman burnunun üzerinden nefesi çıkıyor hava alıyor yani ama erkek kuşum nefes aldıktan sonra nefes vereceği sırada burnunun üzerine elimi uzattım ama nefes alamadığını fark ettim daha doğrusu çok az nefes aldığını fark ettim burnu tıkalı olabilir mi acaba bütün hareketlerinin sebebi bundan dolayı olabilir mi???

Bir çay bardağı suya 1 çay kaşığı ingiliz tuzu ( karbonat ) yarım çay kaşığı da tuz katıp iyice eritin. Kulak çöpü yardımıyla kuşların burunlarına birer damla damlatın. Tıkanıklık varsa faydası olabilir.

Geri