Kuşum ağzı ile garip hareketler yapıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebubeyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Lütfen böyle yapmayın çok kötü hissediyorum kendimi ağzımdan yanlışlıkla çıktı o kelimeler yakın zamanda veterinerin yanliş tedavisinden dolayı bir kuşumu kaybettim bütün stresim bundan dolayıydı inanın sizinle alakalı değil veterinerlere güvenemiyorum yardımcı olun lütfen

Hocam sanmayın benim büyük biri olduğumu henüz 16 yaşımdayım kuşum için endişelendim gençliğime verin

Hocam sanmayın benim büyük biri olduğumu henüz 16 yaşımdayım kuşum için endişelendim gençliğime verin
Madem 16 yaşındasınız. O zaman bu seferlik hoş görüyorum. Tedaviden önceki ve tedavi sırasında kuştaki gelişmeler neler oldu ve şuan kuştaki hastalık belirtileri neler bi yazın.

Allah razı olsun hocam göğsünde şişlik vardı yumurta gibi o indi ilaçtan sonra sindiremiyor gibi yemi.dışkılarken ses çıkarıyor kendini zorluyor ağızda koku vardı o gitti gagası normale göre daha hızlı uzuyor bir arkadaş dediki belki gagasının uzunluğundan rahatsız oluyor bilemiyorum ama daha önceden gagası bu kadar uzun değildi ve aynı şikayetimiz devam ediyor birde hocam 15 günlük mantar ilacı tedavisinde bir değişiklik yok değil mi yani devam ediyorum ilaç vermeye

Ben gaga hareketinin de mantar kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Ama eğer öyle olsaydı diğer belirtilerle birlikte oda geçerdi. Kuşta karaciğer yağlanması olduğundan şüpheleniyorum. L carnitin de içeren amino asit desteği verin. Oilmix-s alın. A vitamini eksikliği de gaga uzamasına neden olabiliyor onu da bilin. Multi vitamin takviyesi probiyotikle birlikte verin. En önemlisi uçmaya teşvik edin bol bol uçmalı. Yorulunca dinlenmesine izin verip tektar uçmasını sağlayın. Bol yeşil yapraklı sebze verin. Ama en önemlisi hareket etmesi. Kuş sindirim sorunu yaşıyor aynı zamanda enzim içerikli mi probiyotiğiniz ?

Kafes düzenleri kalabalık mı ? Lafesteki oyuncak salıncak vs bunları çıkarın hareket alanları olsun. Kuştaki en büyük problem hareketsizlik ve kilo.

Hayır tam aksine hareket alanları oldukça fazla kafeste normal zamanda yürütemiyoruz kaloferin üzerinde bir oradan bir buraya koşturuyorlar.bu aralar ne yalan söyleyeyim yeşillik veremedim yemek diyetine ihtiyacı var mı kilosunu verdiremiyorum yemek isteyincede kıramıyorum aç kalmasın diye yediriyorum dedikleriniz hemen uygulayacağım

Hayır tam aksine hareket alanları oldukça fazla kafeste normal zamanda yürütemiyoruz kaloferin üzerinde bir oradan bir buraya koşturuyorlar.bu aralar ne yalan söyleyeyim yeşillik veremedim yemek diyetine ihtiyacı var mı kilosunu verdiremiyorum yemek isteyincede kıramıyorum aç kalmasın diye yediriyorum dedikleriniz hemen uygulayacağım
3-4 gün boyunca olabildiğince fazla uçmaya teşvik edin. Tepkisini görelim ki eğer bir hastalığı varsa antibiyıtik başlayalım. Ama ben karaciğer yağlanmasından şüpheleniyorum en çok.

Şey tatile çıkmayı düşünüyoruz yanımızda gelmelerinde bir sakınca var mı ayrıca ilaçı kesmelimiyim artık

Geri