Kuşa boyunluk takıldı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hlya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam kaşıntısının sebebi çinko eksikliğiydi ve çözdük 👍 kelleşmiş bölgeyi kanteron yağıyla hafifçe nemlendirin tamamdır. Yine de illa veteriner diyorsanız birşey diyemem tabi.
Cok sagolun sayenizde kaşinmiyor kendine geldi, bu olay olmadan onceki neşesinde.Aslinda kuşun ihtiyaci olan onu bu kadar dusunmeyip az rahat birakmam galiba 🙈😀

Cok sagolun sayenizde kaşinmiyor kendine geldi, bu olay olmadan onceki neşesinde.Aslinda kuşun ihtiyaci olan onu bu kadar dusunmeyip az rahat birakmam galiba 🙈😀
Ben sorunu çözmesem size olacakları özetleyeyim isterseniz. Veterinere gidilirdi tekrar. Yaklaşık 10 ilaç verilirdi size bitkiseliydi antibiyotiğiydi spreyiydi antibiyıtik krem vs vs... Sonra çinko eksikliği devam ettiği için kuş kaşınmaya devam eder hatta daha büyük yara yapardı. Sonra tekrar veteriner, rif antibiyotik krem vs vs. Debelenip dururdu hayvancağız. Yaşayacağı stres kötü görüntüsü cabası.. Ama iyileşme de olmazdı maalesef. Veterinerlerin çoğu hatta %99 u teşhis edemezdi eminim.

Son düzenleme:
Ben sorunu çözmesem size olacakları özetleyeyim isterseniz. Veterinere gidilirdi tekrar. Yaklaşık 10 ilaç verilirdi size bitkiseliydi antibiyotiğiydi spreyiydi antibiyıtik krem vs vs... Sonra çinko eksikliği devam ettiği için kuş kaşınmaya devam eder hatta daha büyük yara yapardı. Sonra tekrar veteriner, rif antibiyotik krem vs vs. Debelenip dururdu hayvancağız. Yaşayacağı stres kötü görüntüsü cabası.. Ama iyileşme de olmazdı maalesef. Veterinerlerin çoğu hatta %99 u teşhis edemezdi eminim.
Çok haklisiniz, zaten ilk teşhisi veterinerin, kan oldugu icin kaşiyor temizlemeye çalisiyor bi problem yok olmustu.Bu hic aklima yatmamisti ama kanatli veterineri oldugu icin inanmak istemistim.Sonra daha kotuye gitti zaten biliyorsunuz.Hatirliyor musunuz bir video yollamistim, sizi eş benimsemis kur yapiyo demistiniz kusma hareketine.O harekete antibiyotik baslayan baska bi veterinere maruz kaldi bu kuş, ne yazik ki kullandim anlamadigimdan.Simdi kur kusmasinin ne oldugunu biliyorum.Siz ve sizin gibi kişiler bu kuşlarin yaşam şansi, cok tesekkurler..iyi ki varsiniz.

Rica ederim. Geçmiş olsun, sağlıkla yaşasın diliyorum

Hep hasta kuşlar paylaşılıyor, tabi forumun amacı da bu..Ben iyileştirdiğiniz bir kuşu paylaşmak istiyorum

Çok sevindim, Maşallah tüyleri düzelmiş, parlaklık kazanmış, enerjisi de yerine gelmiş ve mutlu görünüyor. Size bir önerim tünek düzeni yönünde olur. Tüneklerden ortada olanı çıkarın. Diğer tünekleri kafesin ortasına gelecek şekilde konumlandırın. Kuşun rahatça uçabilmesi için alanı olsun. 👍

Çok sevindim, Maşallah tüyleri düzelmiş, parlaklık kazanmış, enerjisi de yerine gelmiş ve mutlu görünüyor. Size bir önerim tünek düzeni yönünde olur. Tüneklerden ortada olanı çıkarın. Diğer tünekleri kafesin ortasına gelecek şekilde konumlandırın. Kuşun rahatça uçabilmesi için alanı olsun. 👍
Cok tesekkur ederim sayenizde.Aslinda tünekleri size sorcaktım, ama çok sordugum icin utanmiştim.Ortadaki tunegi sonradan koydum onun bir dali ince diye, acaba digerleri kalın mi bilememiştim.Üstunde durdugunun kalinligi ideal mi sizce

Kalınlığı çok sorun değil iyidir. Ama yukarıya konumlanmış. Ve kafeste kalabalık oluşturmuş. Kuşa rahat haket alanı kalmamış.

Yumurta yedikten sonraki dışkılar biraz bozuk görünebilir. Ama bozuk değildir. Yumurta yemediği gün de resim paylaşırsanız daha iyi yorum yaparız.

Merhaba Selçuk Bey, demin biraz kuşun odasını dişardan dinledim, bir müddet ses yoktu, sonra kanat sesi duydum, karanlikti oda odaya girdim.Peceteye baktim yuruyen bisi gormedim.Kanat altlarini kaşidi biraz belkide duzenliyodu.Bu arada gunduz ya da akşam kaşindigini hic gormuyorum.Parazit, akar olsa gunduz de kaşinirdi de mi? Bir ihtimal salincaga bindi uyumadan, belki salincak sallaninca korktu bilemiyorum.Dışkilarini da ekledim

Ense damlasi bir kez yapildi, 2.yi yapmayin nisana dogru yaptirin demistiniz.Demin de karanlikta cici kuş diyodu.Kizginligada girdi, surekli kur kusmasi ve eşinme var

Bit gündüz üzerinde olmaz. Bit olup olmadığını anlamanın bir yolu. Gece uyumadan önce altlığını değişin. Sabah o uyanır uyanmaz dışkı resmi çekip paylaşın. Dışkılar dağınıksa gece huzursuz demektir. Dışkılar tek noktada toplanmış olursa huzurlu uyumuş demektir.

Bit gündüz üzerinde olmaz. Bit olup olmadığını anlamanın bir yolu. Gece uyumadan önce altlığını değişin. Sabah o uyanır uyanmaz dışkı resmi çekip paylaşın. Dışkılar dağınıksa gece huzursuz demektir. Dışkılar tek noktada toplanmış olursa huzurlu uyumuş demektir. daginik olmuyor dışkılari sabahlari.

Bit gündüz üzerinde olmaz. Bit olup olmadığını anlamanın bir yolu. Gece uyumadan önce altlığını değişin. Sabah o uyanır uyanmaz dışkı resmi çekip paylaşın. Dışkılar dağınıksa gece huzursuz demektir. Dışkılar tek noktada toplanmış olursa huzurlu uyumuş demektir.
Bu mevsimde bit ihtimali azdır. Sıfır değildir ama. Onu huzursuz eden ses titreşim falan bunlara odaklanın en çok. Yine de dediğim testi yapın.

Bugün götürdüm veterinere, evet kanatmış, kapsülleri kırmış,Kanama yapan bir tanesini çekti, birinin ucu görünmediği için çekemedi.Çok kepekli dedi veteriner, her gün fısfısla su sık dedi.Eğer iltihaplı bir durum gelişirse antibiyotik başlıcaz,antibiyotiklı krem tavsiye etmiyorum dedi.Çok bunaldım neyi yanlış yapıyorum ne yapmalıyım.Evden çıkmadan üstüne su sıktım,çinkolu su verdim.

Geri