Kuşa boyunluk takıldı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hlya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam kaşıntısının sebebi çinko eksikliğiydi ve çözdük 👍 kelleşmiş bölgeyi kanteron yağıyla hafifçe nemlendirin tamamdır. Yine de illa veteriner diyorsanız birşey diyemem tabi.
Cok sagolun sayenizde kaşinmiyor kendine geldi, bu olay olmadan onceki neşesinde.Aslinda kuşun ihtiyaci olan onu bu kadar dusunmeyip az rahat birakmam galiba 🙈😀

Cok sagolun sayenizde kaşinmiyor kendine geldi, bu olay olmadan onceki neşesinde.Aslinda kuşun ihtiyaci olan onu bu kadar dusunmeyip az rahat birakmam galiba 🙈😀
Ben sorunu çözmesem size olacakları özetleyeyim isterseniz. Veterinere gidilirdi tekrar. Yaklaşık 10 ilaç verilirdi size bitkiseliydi antibiyotiğiydi spreyiydi antibiyıtik krem vs vs... Sonra çinko eksikliği devam ettiği için kuş kaşınmaya devam eder hatta daha büyük yara yapardı. Sonra tekrar veteriner, rif antibiyotik krem vs vs. Debelenip dururdu hayvancağız. Yaşayacağı stres kötü görüntüsü cabası.. Ama iyileşme de olmazdı maalesef. Veterinerlerin çoğu hatta %99 u teşhis edemezdi eminim.

Son düzenleme:
Ben sorunu çözmesem size olacakları özetleyeyim isterseniz. Veterinere gidilirdi tekrar. Yaklaşık 10 ilaç verilirdi size bitkiseliydi antibiyotiğiydi spreyiydi antibiyıtik krem vs vs... Sonra çinko eksikliği devam ettiği için kuş kaşınmaya devam eder hatta daha büyük yara yapardı. Sonra tekrar veteriner, rif antibiyotik krem vs vs. Debelenip dururdu hayvancağız. Yaşayacağı stres kötü görüntüsü cabası.. Ama iyileşme de olmazdı maalesef. Veterinerlerin çoğu hatta %99 u teşhis edemezdi eminim.
Çok haklisiniz, zaten ilk teşhisi veterinerin, kan oldugu icin kaşiyor temizlemeye çalisiyor bi problem yok olmustu.Bu hic aklima yatmamisti ama kanatli veterineri oldugu icin inanmak istemistim.Sonra daha kotuye gitti zaten biliyorsunuz.Hatirliyor musunuz bir video yollamistim, sizi eş benimsemis kur yapiyo demistiniz kusma hareketine.O harekete antibiyotik baslayan baska bi veterinere maruz kaldi bu kuş, ne yazik ki kullandim anlamadigimdan.Simdi kur kusmasinin ne oldugunu biliyorum.Siz ve sizin gibi kişiler bu kuşlarin yaşam şansi, cok tesekkurler..iyi ki varsiniz.

Rica ederim. Geçmiş olsun, sağlıkla yaşasın diliyorum

Geri