Kuşa boyunluk takıldı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hlya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cok sükur ki kanatmiyor.Ama o ciplakliklar tuylenirken kaşınmasina nasil engel olucam bilmiyorum.Çok sağolun desteginiz icin
Tüylenirken kaşınması ciddi sorun değildir. Yara iyileşsin gerisi kolay. Bu gece yatmadan önce ağzına 1 damla çinko şurubu damlatın.

Tüylenirken kaşınması ciddi sorun değildir. Yara iyileşsin gerisi kolay. Bu gece yatmadan önce ağzına 1 damla çinko şurubu damlatın.
Az once dediginiz gibi su hazirladim..4 damla antibiyotik 4 damla cinko 4 damla probiyotik ve biotin, epeydir susuz olmasina ragmen 2 kez icti az, bu suyu serin bi yerde tutup sabah versem olur mu antibiyotik az kaldi cunku..Çinkoyu ekstra mi agzina damlatayim

Evet bir damla yatmadan önce damlatın. Erken hazırlamışsınız suyu ondan az içmiş. Olsun içmil sonuçta. Evet yarın saat 12 ye kadar dursun suluğu alın saat 16 da taze hazırlayıp verin.

Selçuk Bey, mesajları tekrar okuyunca birşeyi eksik anlattığımı farkettim.1 ay 10 gün önce kanlı tüy görünce veterinere götürdüm demiştim.Kanamayı durdurdu.O kısımda kabuklanma oldu ve dökülme, kanat altında ama diğer kanat altında da oldu sonra dökülme ve kuyruk kısmında, asıl orayı kanayan yerden daha çok kaşıyordu.Yani iki kanat altında da dökülme var ve kuyrukta..Bilgi vermek istedim.

Cumartesi banyo yaptırdım, sonrasında solüsyon ve kantoron.Banyo sıklığı ne olmalı sizce, sürekli su alması belki iyi değildir diye danışmak istedim.

Cumartesi banyo yaptırdım, sonrasında solüsyon ve kantoron.Banyo sıklığı ne olmalı sizce, sürekli su alması belki iyi değildir diye danışmak istedim.
Yaralı bölge aşırı kirlenmediği sürece banyo yaptırmayın. Su değmesi iyileşmeyi geciktirir. Çinkodan sonra kel bölgedeki deri renginde değişme olmadı mı ?

Kızarıklık geçmiş gibi görünüyor. Fotoda mı öyle çıkmış siz çıplak gözle daha iyi görürsünüz.

Çinko başlamadan önce kızarık değil miydi ?
Kizarikti evet ama tuysuz oldugu icin o bolgeler cok da açip bakamadigim icin rahat, anlayamiyorum cok fazla.Ben cok bilgisizim bu işlerde maalesef.Ama sanirim iyi oluyor ki kaşinmasi cok azaldi, boyunluk çıkincada eski haline döndu.Ense damlasi persembe yapilmisti digeri ne zaman olmali

Kizarikti evet ama tuysuz oldugu icin o bolgeler cok da açip bakamadigim icin rahat, anlayamiyorum cok fazla.Ben cok bilgisizim bu işlerde maalesef.Ama sanirim iyi oluyor ki kaşinmasi cok azaldi, boyunluk çıkincada eski haline döndu.Ense damlasi persembe yapilmisti digeri ne zaman olmali
Şimdilik ense damlasına gerek yok nisan ortalarında damlatırsınız.

Yavrucağın Önceki resimlerini hatırlıyorum kızarıktı ciddi şekilde tüy dökülen bölgeleri. Şuan düzelmiş nırmal ten rengine dönmüş. Kaşınması da geçmiş. Tahminim doğru çıktı çinko eksikliği konusunda 👍 Didiklemediği sürece hızlıca iyileşecektir.
Kanama tamamen geçti öyle değil mi ? Antibiyotiğin kaçıncı günü ?

Şimdilik ense damlasına gerek yok nisan ortalarında damlatırsınız.

Yavrucağın Önceki resimlerini hatırlıyorum kızarıktı ciddi şekilde tüy dökülen bölgeleri. Şuan düzelmiş nırmal ten rengine dönmüş. Kaşınması da geçmiş. Tahminim doğru çıktı çinko eksikliği konusunda 👍 Didiklemediği sürece hızlıca iyileşecektir.
Kanama tamamen geçti öyle değil mi ? Antibiyotiğin kaçıncı günü ?
Kanamasi yok çok şükür.5 gün oldu antibiyotik bugun.Siz demistiniz ki 3 gun çinko, biotin,probiyotik, antibiyotik verin.Bugun 3.gün, yarin neyle devam etmeliyim.Evet çinkoyla onun hayatini kurtardiniz, size minnettarim.

Kanamasi yok çok şükür.5 gün oldu antibiyotik bugun.Siz demistiniz ki 3 gun çinko, biotin,probiyotik, antibiyotik verin.Bugun 3.gün, yarin neyle devam etmeliyim.Evet çinkoyla onun hayatini kurtardiniz, size minnettarim.
Tamam yarından itibaren antibiyotiği keselim. Enfeksiyon olacağını sanmıyorum bundan sonra. Probiyotiğe devam ama. Yaraya bakım solisyonu ve neem yağına da devam

Son düzenleme:
Geri