Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Biotin zaten B vitaminleri içeriyor.Son bisi sorsam, dediniz ya antibiyotik, biotin, probiyotik, cinko 3 gun bu bitince mi b vitaminine baslayim
Biotin zaten B vitaminleri içeriyor.Son bisi sorsam, dediniz ya antibiyotik, biotin, probiyotik, cinko 3 gun bu bitince mi b vitaminine baslayim
Aklima bisi geliyor surekli kusura bakmayin.zaten tuy sorunu yasiyor üsumesin diye odasini 23-24 derecede tutmaya calisiyorum.Bu sicaklik suluktaki takviyelerin ve antibiyotigin bozulmasina neden olur muBiotin zaten B vitaminleri içeriyor.
Elimde olan antibiyotik bu kadar, gunde 2 kez icin yetersiz sanirim.Yanlis anlamadiysam 10 gun kullan dediSuyu günde 2 kez taze hazırlayın her hazırlama öncesi 3 saat kadar susuz kalsın taze ilaç içmiş olur bu şekilde.
Yarim suluga .2.,5, 2,25, 2 boyle gidersin demisti veterinerTam suluğa mı katıyorsunuz antibiyotiği ? Ve kaç damla katıyorsunuz
Yarım suluğa 2 ml ise çok fazla bir oran. Siz çeyrek suluğa 4 damla katın ben tedavinin 10 günden önce 7 günde falan biteceğini düşünüyorum. Yeterki kaşıyıp didiklemesin. Çinkodan sonra kaşımayı keser diye düşünüyorum ve çinko yaranın çabuk iyileşmesine de yardımcı olur.Yarim suluga .2.,5, 2,25, 2 boyle gidersin demisti veteriner
Imşallah, cok uzuluyorum durumuna.Allah razi olsun sizden iyi ki varsıniz.Yarım suluğa 2 ml ise çok fazla bir oran. Siz çeyrek suluğa 4 damla katın ben tedavinin 10 günden önce 7 günde falan biteceğini düşünüyorum. Yeterki kaşıyıp didiklemesin. Çinkodan sonra kaşımayı keser diye düşünüyorum ve çinko yaranın çabuk iyileşmesine de yardımcı olur.
Hocam veterinerlerin çoğu, kuşlardan pek anlamıyorlar maalesef. Dediğim gibi sizin kuşun temel sorunu çinko eksikliği. Siz ilaçları takviyeleri falan nasıl kullandığınızı yazın. Ne kadar suya ne kadar ilaç katıyorsunuz yazın ayrıca damlalığınız var mı ?Kendimi cok sucluyorum,sizi o zaman dinlemedigim icin.Bi yere sıkışmış kandan dolayi kaşıyor demesine inandim.Parazitten kasiyor olamaz mi dedigimde petshoptan sprey alin dedi, inanabiliyor musunuz.Yaşadigim bu talihsizlikten sonra boyunluk icin tekrar gitmek istemiyorum.Iç parazit olsa bu zamana kadar bir kilo kaybi olurdu de mi.Koruyucu bisi verdigini soylemisti ben de gordum, 1 ay once
2 kez de solusyon sıkıp elimle dagitiyorum, kanatli veterineri boyle demisti.Ev yqpimi kantoron suruyorum sonra, kantoron gunde kac kez surulebilir.Enjektörle damlatmayı deneyin. Şöyle yapın suluğa su falan katmadan antibiyotik damlatmayı deneyin enjektörle damlatabiliyorsanız sorun yok. 3-4 saat sonra yapın ama susasın biraz. Sorunsuz 4 damla damlatabilirseniz sonrasında çeyrek doldurun suluğu sonra vitaminleri katın.çalkalayıp verin.
Eper enjektörle olmazsa fazla damlarsa falan damlalıkla çekip temiz küçük cam bir kaba koyun her defasında cam kavanozdan damlalıkla çekip damlatırsınız.
Hic kaşımiyo diyemem ama surekli kaşımıyo, aslinda sadece yara degil sorunu baya bi tuý dokulmus kirmizi cildi gorunuyo..siz neem yaği demistiniz onla mi devam edeyim ya da baska bi tavsiyeniz varsaEv yapımı kanteron güvenliyse ( hiç kullanmadım ) günde 2 kez yeterlidir. Kaşıyor mu yarayı ?
Kanatacak kadar kaşımıyorsa boyunluk şart değil. Ama kanatıyorsa şart. Neem yağı sürün bşrkaç gün faydası olacaktır. Hem nemli tutar hem dezenfekte eder.Ya da ciplak yerlere yara olmasada bisi surmek gerekir mi akışina mi birakmaliyim
Cok sükur ki kanatmiyor.Ama o ciplakliklar tuylenirken kaşınmasina nasil engel olucam bilmiyorum.Çok sağolun desteginiz icinKanatacak kadar kaşımıyorsa boyunluk şart değil. Ama kanatıyorsa şart. Neem yağı sürün bşrkaç gün faydası olacaktır. Hem nemli tutar hem dezenfekte eder.