Uçuş Sonrası Her Defasinda Kusma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ati3883
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konudan bağımsız olarak kafesiniz kalabalık. Biraz rahatlatın. Kafeste birsürü taş var. 3 tane suluk var.. Yapıştırıcı ile yapıştırılan taşlar,boyalı taşlar bu tür ürünler kullanılmamalı. Mineral ihtiyacını karşılayabilmesi için kombine tek bir ürün alabilirsiniz örneğin powermax mineral blok taşı olabilir veyahut depovit markasının veya farklı güvenilir markaların mineral tozları/taşları alınabilir kombine olarak. Ayrıca kafeste tek bir ürün olur ve kalabalık yapmaz. Kum veriyorsanız çıkarın,tohumların kabuğunu soyup yiyen kuşlar için kuma gerek yok sindirim için.
Bu arada probiyotik, multivitamin, b vitamini vs kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız ne düzende ne dozajda ve hangi marka kullanıyorsunuz?
Hocam yem olarak ne tavsiye ediyorsunuz yada ek olarak verdiniz ürünler var mi

Pelet yeme geçmeyi düşünebilirsiniz. Konuyla ilgili makalem vardı göz atın.
Her gece suluğu alın sabah taze ilaçlı su hazırlayın 6 saat kadar sonra tekrar ilaçlı su. Probiyotiği de aynı suya katacaksınız. Dışarıya çıkmasında problem yok ancak suya ulaşamamalı dışarıda.

Versele Laga,Garden mix pembe şerit olabilir. Kapalı paket veya bölünmüş alabilirsiniz ama aldığınız yer güvenilir olmalı. Versele laga diye sahte ürün satanlar olabilir dikkat etmek lazım. Probiyotik olarak Entrobac iyi ama enzim içerikli alırsanız daha iyi olur,marka olarak kanatlı oil prozim probiyotik alabilirsiniz kendi sitesinden alabilirsiniz isterseniz.

Pelet yeme geçmeyi düşünebilirsiniz. Konuyla ilgili makalem vardı göz atın.
Her gece suluğu alın sabah taze ilaçlı su hazırlayın 6 saat kadar sonra tekrar ilaçlı su. Probiyotiği de aynı suya katacaksınız. Dışarıya çıkmasında problem yok ancak suya ulaşamamalı dışarıda.
Versela lega pelet yem olarak buldum hocam b14 ve b 18 olarak iki ayrı yem gördüm ikisini de alayim mi yada hangisini tercih edeyim birde kanatoil demissiniz makalenizin devamında sorularda hem vitamin hem probiyotik olarak onu mu tercih edeyim

Versele Laga,Garden mix pembe şerit olabilir. Kapalı paket veya bölünmüş alabilirsiniz ama aldığınız yer güvenilir olmalı. Versele laga diye sahte ürün satanlar olabilir dikkat etmek lazım. Probiyotik olarak Entrobac iyi ama enzim içerikli alırsanız daha iyi olur,marka olarak kanatlı oil prozim probiyotik alabilirsiniz kendi sitesinden alabilirsiniz isterseniz.

Kanatlı oil alacagim hocam yem olarak da versele lega pelet ve prestij alayim

Versela lega pelet yem olarak buldum hocam b14 ve b 18 olarak iki ayrı yem gördüm ikisini de alayim mi yada hangisini tercih edeyim birde kanatoil demissiniz makalenizin devamında sorularda hem vitamin hem probiyotik olarak onu mu tercih edeyim
Tek kuşunuz mu var ?

B14 sanırım protein oranı bir tık düşüktü yanlış hatırlamıyorsam onu tercih edebilir yada ikisini karıştırabilirsiniz. Üretimle derdiniz olmadığı için fazla proteine ihtiyaç yok.
Alternatif olarak Delta rasyon yeme bakabilirsiniz. Toz formu kullanışlı dökme saçma derdi yok. Ve güzel ürün ben kullanıyorum.

B14 sanırım protein oranı bir tık düşüktü yanlış hatırlamıyorsam onu tercih edebilir yada ikisini karıştırabilirsiniz. Üretimle derdiniz olmadığı için fazla proteine ihtiyaç yok.
Alternatif olarak Delta rasyon yeme bakabilirsiniz. Toz formu kullanışlı dökme saçma derdi yok. Ve güzel ürün ben kullanıyorum.
Tesekkur ediyorum hocam gecenin bu vakti vakit ayırdınız dediklerinizi uygulayip bilgi vereceğim çok sagolun

Üstadım triflucan aldıktan sonra sabah temiz yarım suluga 6 damla bu su ne zamana kadar duruyor akşam temis su verecekmiyim yoksa ertesi sabaha kadar ilaçlı su dursun mu probiyotigi triflucan ile birlikte aynı suya mı vereyim bu süreçte kuşu salayim mi kafeste mi dursun cevaplarsanız sevinirim
Aksam olunca sulugu tazeleyin yatmadanda cıkarın hocam sabah yeni ilaçlı su. 3.günden sonrada probiyotik ekleyebilirsin aynı sistem devam et. Bence 5gün kesin kalmalı kafeste salınmamalı daha sonrasında kontrol amaçlı ucusunu sağlığını hareketlerini gözlemlemek için kısa süreli dısarı cıkarabilirsiniz. Ama yormayın minimum derecede olsun gözlemlemek amaçlı oda.

Aksam olunca sulugu tazeleyin yatmadanda cıkarın hocam sabah yeni ilaçlı su. 3.günden sonrada probiyotik ekleyebilirsin aynı sistem devam et. Bence 5gün kesin kalmalı kafeste salınmamalı daha sonrasında kontrol amaçlı ucusunu sağlığını hareketlerini gözlemlemek için kısa süreli dısarı cıkarabilirsiniz. Ama yormayın minimum derecede olsun gözlemlemek amaçlı oda.
Tesekkur ediyorum aynen uugulayim 6 saat de bir degistirip akşam kaldırayım 5 gün açmayım kafesi

Üstadım geçen hafta tedavi ve uygulana için aldığım mikostatin var triflucan daha mi etkili yoksa mikostatin kullanilabilinir mi
Hocam mikostatin kullansdğın için direnç kazanmış olabilir o yüzden farklı ilaç kullanmak en doğrusu. Tiruflucan kullansaydın mesela busefer mikostatin tedavisine baslardın. İlaca karşı bağışıklık kazanmış olabilme durumundan dolayı farklı ilaç kullanmak doğrusu

Son düzenleme:
Hocam mikostatin kullansdğın için direnç kazanmış olabilir o yüzden farklı ilaç kullanmak en doğrusu. Tiruflucan kullansaydın mesela busefer mikostatin tedavisine baslardın. İlaca karşı bağışıklık kazanmış olabilme durumundan dolayı farklı ilaç kullanmak doğrusu
Tamamdir tesekkur ediyorum hocam

Hocam prozim plus ve vitabol aldım sitesinden kargo bekliyorum triflucan için eczaneler de yok bir eczane depoda görünüyor haber bekliyorum dedi insallah temin edip yarın başlayacağım
Günün nöbetçi eczanelerini arayabilirsiniz. Aksam üzeri depodan ilaç getirtiyorlar eczane eczane gezip yorulmayın. İletişime geçin. Ben daha başıma gelene kadsr eczane eczane gezerdim bir ilacı bulmak için. Bende boyle bir tecrube yasadım. Nöbetçi eczaneleri arayarak sorup getirttiğim oldu. Aklınızda bulunsun.

Günün nöbetçi eczanelerini arayabilirsiniz. Aksam üzeri depodan ilaç getirtiyorlar eczane eczane gezip yorulmayın. İletişime geçin. Ben daha başıma gelene kadsr eczane eczane gezerdim bir ilacı bulmak için. Bende boyle bir tecrube yasadım. Nöbetçi eczaneleri arayarak sorup getirttiğim oldu. Aklınızda bulunsun.
Geldi hocam aldım şimdi merak ettiğim konu ilaç vermeye başladığım da ek olarak yulaf dal darı vs vermek lazım mı kusta halsizlik vs olacak mı

Geri