Şakircan Şenşakrak
Emektar Üye
önce oranları görseydik sonra ona göre tahmin ederdik
benim tahminim ikiside yeşil olacak
hehe tamam bana gore bırı beyaz yesıllı olcak dıerıde babası na benzıcekönce oranları görseydik sonra ona göre tahmin ederdik
olsunda ınsallah rengı cok muhım dıl ama bence beyaz olur senın yavrularbenimde allah kısmet ederde yavrularsa benimde hepsi mavi olacak bence
bence cogu babaya cekıcek ama ılla anayada ceken olurben biraz araştırdım. benim erkek çekinik parçalı diye geçiyor. çekinik parçalı düz renk ile çiftleşirse yavruların neredeyse tamamı düz çıkar yazıyordu. ama bilemeyiz tabi allahın işi sonuçta. anaları gibi olurlar tarçınkanat mavi diye düşünüyorum ama keşke babaya çekse hepsi
aksam fotoları atıcam ınsallah esım sımdı musaıt dılmıs ben aksama dogru kesın atarım 5 5bucuk gıbıben biraz araştırdım. benim erkek çekinik parçalı diye geçiyor. çekinik parçalı düz renk ile çiftleşirse yavruların neredeyse tamamı düz çıkar yazıyordu. ama bilemeyiz tabi allahın işi sonuçta. anaları gibi olurlar tarçınkanat mavi diye düşünüyorum ama keşke babaya çekse hepsi
Bugün çok yoğunum kusura bakmayın katılamıyor size ama takipteyim haberiniz olsun gözün aydın ömer iki de çıkmış maşallah benimkilerde bi başlasa cıkmaya rahatlayacam yoksa şakir sıra gelmeyecekGunaydın cok super bı haberım var 2. yavruda cıkdı sabah yumurtadan ses gelıordu ellemedım kendı cıkar dıe az once eşim aradı 2 yavruda cıkdı dedi Masallah
cok sagol kardesım yaz arada ozluoz sakırınkıde yumurtlar yakında ben emınım senınkıler de odan sıcaksa 21 22 derece falansa benımkı 23 derece 18 gun dolunca cıkıyor soguk olursa 21 22 guna uzuyormus ole duydum ona gore oda ısısını ayarla buarada benım 6 aylık dısı cok fena oldu kanatlar kuyruk altına geldı kanatları tasıyamıor resmen kuyrukda ııce ıce kırıldı poposuda acayıp sısdı tuyler acıldı poposunu rahat goruorum bakdımda kuyrukda cok fena atıyor ılerı gerı gene cıftlesdıler dun 2 kere 6 7 kere falan gordum toplamda yanımda cıftlesıorlar utanmazlar yuvayada gırıor talasları atmıs yuvah azırlıgını bıtırdı bı kac gun once sımdı ıcıne gırıp yatıyor orda uyuyor gecede gunduzde erkek cok sık yem kusmaya basladı kendısıde cok fazla yem ve mama tuketmeye basladı kalamar kemıgı zaten yetmıor 1 haftada kokunu kurutuo hatta 1 haftadanda kısa suruo yumurtayı bugun yarın atar dıe dusunuom mamaya yarından ırıbaren zeytın yagı damlatıcam 2 3 damla kolay yumurtlasın dıe bakalım beklıorum dıer yenı cıftte ole dısı gunun % 70 ını yuvalıkda gecırıor benım ve esımın gozlemlerıne gore bakalım hayırlısı olsun beklıorum tekrar yumurta derdı basa dondumBugün çok yoğunum kusura bakmayın katılamıyor size ama takipteyim haberiniz olsun gözün aydın ömer iki de çıkmış maşallah benimkilerde bi başlasa cıkmaya rahatlayacam yoksa şakir sıra gelmeyecek
aynen kardesım sıra sızde derken tekrar bana dondu gene bekleyıslerdeyım tmm kardesım unutmam bırazdan koyuyorum ıyı aksamlar sanaarkadaşlar benim mesaim bitti artık ufak ufak toparlanıp çıkayım, herkese iyi akşamlar. (ömer fotoğrafları unutma )
bu yavrular rahat durmuor cekdım cekebıldım kadar kusun resmınıde atıcam bak bakalım sence durum ne uretım odamıda cekdım sonunda buyur kenarı cıkmamıs orda bı kafes ve ıcınde albıno ve spangle kusum vardı 7 cıft toplamarkadaşlar benim mesaim bitti artık ufak ufak toparlanıp çıkayım, herkese iyi akşamlar. (ömer fotoğrafları unutma )
akşam eve gidince hobi odanı geniş açıyla çekip paylaşsana ömer. bide bişey sorucam vitamin ne kullanıyosun sen?
tamam cekerım vıtamın ben petshopdan alıorum baska vıtamın yok aldım yerde deep fıx kullanıom
merhabalar, tüm gruba merhaba diyeyim... oğlum orta kulap iltihaplanması yaşadı gece aniden ateş ağrı vs derken kendimizi hastanede bulduk, şimdi tedavi görüyor o yüzden yazamadım kusura bakmayın, durumu şu an çok şükür iyi ama kulak iltihaplanması berbat birşeymiş... özellikle çocuk kulağımın içi ağrıyor derken calpol dolven vs müdahale etmeye çalışıp çaresiz kalmak da cabası...umıdını kesme bazı kuslar yavas bu konularda bakalım bızımkıler ne zaman yumurta vercek yenı cıft aldım dun aksam lutıno onlar ne yapıcak bakalım kac aya yavru verıcekler da once yavrusu alınmıs cıft adam ole dedı bakalım
Çok geçmiş olsun.Geçen hafta da benim kızım orta kulak iltihabı geçirdi.Çok zor gerçekten çok acı veriyor.Antibiyotiğe başlayınca hafifliyor hemen.merhabalar, tüm gruba merhaba diyeyim... oğlum orta kulap iltihaplanması yaşadı gece aniden ateş ağrı vs derken kendimizi hastanede bulduk, şimdi tedavi görüyor o yüzden yazamadım kusura bakmayın, durumu şu an çok şükür iyi ama kulak iltihaplanması berbat birşeymiş... özellikle çocuk kulağımın içi ağrıyor derken calpol dolven vs müdahale etmeye çalışıp çaresiz kalmak da cabası...
size bir haber vermek için yazayım dedim herşey bir yana, tüye giren çiftim 2 hafta oldu tüy işi bitti, bir baktım yuva kemirme sesi, yumurta beklediğim kuş sandım önce baktım o değil, diğer tüyden çıkan dişi, o yaşça da tam müsait yumurta vermeye, yuvayı kemirip, içine girip çıkıyor... ama canımı sıkan onun yuvası folluklu değil, acaba diyorum yumurta tavına gelmişken folluklu yuvalık alırsam rahatsız etmiş olur muyum acaba? herkese selamlar bol sağlıklı günler...