Muhabbet kuşum çok hasta

Bu arada kuşun korkacağı stres yapacağı bir değişiklik oldu mu ortamında ?

Kuşu elinize alıp hızlıca kontrol eder misiniz vücudunu. Derisine bakın tüylerini üfleyip,kursak kısmına bakın,göğüs kemiğine bakın şişlik var mı kursak bölgesinde,ayaklarına bakın yara falan var mı..
Misafirlerin çocuğu var mıydı kuş misafirlerin yanında mıydı,kafesten dışarı çıkarıldı mı?
Travma geçiriyor olması da ihtimal gibi korkmuş olması veya yaralanması.

Kuşu elinize alıp hızlıca kontrol eder misiniz vücudunu. Derisine bakın tüylerini üfleyip,kursak kısmına bakın,göğüs kemiğine bakın şişlik var mı kursak bölgesinde,ayaklarına bakın yara falan var mı..
Misafirlerin çocuğu var mıydı kuş misafirlerin yanında mıydı,kafesten dışarı çıkarıldı mı?
Merhaba asla çıkartmadık o süreçte çocuklarıda yoktu. Göğsünde hafif kemik elime geliyor ayaklarının altında yara yok.

Merhaba biraz zayıfladı sanki elle besleme yapıcam versel laga almıştım elle beslemeyle ilgili öneriniz var mi

Son durum nedir? Video paylaşır mısınız ve yeni yaptığı birkaç dışkının fotoğrafını da paylaşın veya videoya çekin.
İştah durumunda azalma mı var?
Röntgen veya ultrasyon ile iç organlara baktırma gibi durumunuz varsa yaptırın.
Antibiyotik kullanmaya başladınız mı?

Eğer kuşun sorunu solunum yolu enfeksiyonuysa baytril iyileştirir. Ama troid sorunu varsa veya hava kesesi akarı varsa hiçbir antibiyotik işe yaramaz. Ense damlası uyguladınız mı ?

Son durum nedir? Video paylaşır mısınız ve yeni yaptığı birkaç dışkının fotoğrafını da paylaşın veya videoya çekin.
İştah durumunda azalma mı var?
Röntgen veya ultrasyon ile iç organlara baktırma gibi durumunuz varsa yaptırın.
Antibiyotik kullanmaya başladınız mı?
Hala aynı kafası düşüyor dışkıları yine aynı koyu yeşil arası katı formda iştahı ben önüne koydukça yiyor ama zayıflamış veterineri 4 gün antibiyotik sonrası iyileşmezse hastaneye sevk ediceğini söyledi o zaman çektirebilirim antibiyotik 2. Kullanışım iyotlu su denediğim için kesmiştim fakat maalesef bir işe yaramadı bugün entrobac karıştırdım suyuna içirdim şırınga ile biraz yine kafeste ağzıyla asılı duruyor :(

Eğer kuşun sorunu solunum yolu enfeksiyonuysa baytril iyileştirir. Ama troid sorunu varsa veya hava kesesi akarı varsa hiçbir antibiyotik işe yaramaz. Ense damlası uyguladınız mı ?
Ense damlası henüz almadım yarın petshoptan alıcağım dışkısını gönderiyorum hemen şimdi

Ensedamlasını petshopda bulabileceğinizi sanmıyorum. Veterinerlerde olur.
Yarın veterinere gidicem antibiyotiği koyduğu şırınga takıldı hepsi döküldü gitmişken sorucam kanatlı uzmanı diye gittim saçma sapan şeylere para aldı bide benden şu an suyuna entrobac koydum şırıngayla içirdim yemi bir şekilde yiyor ama su tüketimi çok az hiç görmedim. Entrobacla devam mı edeyim yoksa arada gerwitte vermeli miyim teşekkür ederim cevaplar için 🙏🏻

Güncel dışkı durumu ve kendisi ;

İyotlu sudan ne kadar içti ? Solunum güçlüğü konusunu okudunuz mu ?

İyotlu sudan ne kadar içti ? Solunum güçlüğü konusunu okudunuz mu ?

Gittiğiniz veterinerin kanatlı hekimi olduğu kesin mi?
Evet banada başka bir forumdan semt bilgilerimi alıp önerdiler bende gittim beylikdüzü-esenyurt bölgesindeyim eğer bildiğiniz kanatlı uzmanı varsa Ona gidebilirim veya direk avcılar hayvan hastanesine mi gitmeliyim kuşu soğukta bırakmakta istemiyorum çok soğuk çünkü yolda hasta olur diye korkuyorum

Geri