Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Elle besleme mamasına devam edin. Su vermenize gerek yok mamadan su alır zaten. Ayrıca ilacını da mamayla birlikte verin en azından antibiyotiğini..
Tamam hocam antibiyotiğini katabilirim mamaya. Kendi yeme inmiş, birazını aşağıya dökmüş yem ama kabuk yoktu yiyememiş. Kritik süreci atlattık sanırım, rahatladım biraz. Henüz tam iyileşmedi tabii.Elle besleme mamasına devam edin. Su vermenize gerek yok mamadan su alır zaten. Ayrıca ilacını da mamayla birlikte verin en azından antibiyotiğini..
Mamayı çok hazırlamayıp 1 damla ilacın tamamanı içtiğinden emin olun. Sonra gerekirse biraz daha mama verirsiniz.Tamam hocam antibiyotiğini katabilirim mamaya. Kendi yeme inmiş, birazını aşağıya dökmüş yem ama kabuk yoktu yiyememiş. Kritik süreci atlattık sanırım, rahatladım biraz. Henüz tam iyileşmedi tabii.
Mantıklı hocam deneyeyim bunu sabah. Çok teşekkür ederim hepinize yardımlarınız için, cidden çok yardımcı oldunuz.Mamayı çok hazırlamayıp 1 damla ilacın tamamanı içtiğinden emin olun. Sonra gerekirse biraz daha mama verirsiniz.
İnşallah hocam, rahatladım valla. Probiyotik ve multivitamin vs karıştırayım mı mamasına artık? B vitamini vermiştim ama su içmemişti. Hocam birde vitakraft yem kullanıyorum, versele laga geçmeyi düşünüyordum zaten. Böbrek yetmezliği için uygun mudur veya başka ne önerirsiniz?İlaç işe yarıyor gibi görünüyor zamanla daha da düzelecek büyük ihtimalle 3 gün sonra tam düzelmiş olur diye düşünüyorum.
Tamamdır hocam kabuksuz yem var ondaki ak darıları ayıklarım zaten çoğunluğu ak darı içeriğinin. Ama şuan yiyemiyor, ağzına bir şey alınca ağzından düşüyor kabuksuz yemde bile. Yem yemeyi unutmasın da hayvan. Yoksa artık kendisi beslenmeye geçecek gibi. Birde titreme devam ediyor, ilaçların yan etkisi midir nedir hayvana ağır geldi heralde.Deli nature iyidir. Sorunları çözülene kadar protein ve yağ oranı düşük yemler yemeli. Aspur, ak darı vibi hafif tohumlardan ağırlıklı tüketmeli.![]()
Hocam kafesi alıp salona götürdüm biraz değişiklik olsun diye, bir anda o yemlikten o yemliğe koşturdu dakikalarca yem yedi ve kırmaya da başladı. Su da içti. Kendi odasındayken ben uğraşmadıkça pek yiyip içmiyordu. Sadece mekanı değiştirince böyle tepki vermesine şaşırdım ama önemli olan düzelmesi ve baya düzeldi yani bugün çıkartsam çıkardı ama 1-2 gün daha dursun kafeste, hem biraz kilo alır.Yem yemeyi unutma diye birşey olmaz hocam. Hastalıktan yiyemiyor iştahı yok demekki. Titremesi de ateşi olduğu için olabilir..
Yakın tarihte bulunduğu odada mecburi olarak biraz değişiklik yaptık aslında daha ferah oldu ama belki sevmemiştir. Etrafında korkacağı eşyaları kaldırabilirim birde öyle denerim artık.Bulunduğu odada kendisini korkutacak birşey mi var acaba..
https://hizliresim.com/mi55si0 Hocam dün bütün dışkıları normaldi, gece yine böyle kanlı dışkılamış. 1 dışkısında daha var böyle kan ama fotoda belli olmadığı için atamadım. Antibiyotik bitecek artık, normal mi bu? Probiyotikte halen kullanmadım.Bulunduğu odada kendisini korkutacak birşey mi var acaba..
Hocam mamasına ilave etsem olur mu probiyotiği? Toz zaten karıştırabilirim. Antibiyotik hangisi bilmiyorum hocam, kırmızı renkli bir antibiyotik.Probiyotiğe başlayın bir an önce. Kullandığınız antibiyotik işe yaramış gibi görünüyordu ama son attığınız dışkı kötü maalesef. Hangi antibiyotiği kullanıyordunuz ?
Hocam mama vermeyince veya az verince çok aç kalıyor yemlikten yemliğe koşuyor ama pek yiyemiyor da nedense. Yani dakikalarca yavaş yavaş yiyor ancak yeteri kadar yiyemiyor. Şuan sadece aspur yiyor zaten, o da yeterli değil. Birazdan tekrar yem yedirmeye çalışıcam yesin bakalım. Kilosu 29,72' ye çıkmış.Aspurla alakası yok ilaçlı suya katabilirsiniz probiyotiği. Mama vermeyin bu ara.