Muhabbet kuşum ağzından beya seyler geliyir

Selçuk hoca ilgilendiği için pek bakmamıştım konuya ama geriye dönük mesajları şimdi inceledim. Bende yorumumu yapmak istedim. Anladığım kadarıyla kafes kuşları forumundanda yardım almışsınız. Muhtemelen zeolit tozu ve vetform gözde hocayı tavsiye etmişler. İstisnasız her kuşa aynı teşhisi koyan bir veteriner. Her kuşa homeopatik ilaçlar verip yolluyor. Bişeyden anladığı yok.

Ben yorumumu yazıcam uygulayıp uygulamamak size kalmış. Öncelikle kullandığınız ilaçlara değineyim. Triflucan şurup mantar tedavilerinde yetersiz kalabiliyor. Sebebi ise mg'ının düşük olması. Direk ağızdan damlatılırsa faydalı olabiliyor bazen. Onun dışında suluktan tedavilerde mikostatin şurup çok daha başarılı bu konuda.

Diğer kullandığınız flagyl ise metronidazol etkenli bir ilaç. Acil durumlarda ağızdan damlatmak için bende şurubunu önersemde kuşlarda asıl etkili olan biteral gibi ornidazol etken maddeli ilaçalrdır. Flagyl hastalığı bir nebze baskılarken biteral tam anlamıyla tedavi edebiliyor.

Size önerim mikostatin şurup ile biteral tableti kombine kullanmanız yönünde olucak. Öncelikle biteral tableti ezip toz haline getirin. Yarım su bardağı suya çay kaşığının ucuyla bir iki pirinç tanesi kadar ekleyip iyice karıştırın. İlaç tam erimeyebilir 5-10 dakika karıştırın. Ardından aynı suya mikostatinden 8-10 damla kadar ekleyin. Bu suyu kuşun suluğuna koyun içsin. İlaçlı suyu günlük taze olarak hazırlayın ve tedaviye 7 gün devam edin...

Bu tedavinin amacı kusmaya sebep olabilecek kursak mantarı (kandida) ve trichomoniasis hastalıklarını tedavi etmek. Eğerki üstte yazdıklarımı harfiyen uygulayıp 7 günün sonunda kuştaki sorun çözülmez ise bilinki kuşunuzda MEGABAKTERİ (bir tür mantar hastalığı) var demektir. Ve tedavisi bilinen mantar ilaçlarıyla değil amfoterisin b ilacıyla yapılır. Yani amfoterisin b etken maddeli ilaç bulup uygulamak zorundasınız. Diğer ilaçlar işe yaramıyor çünkü...
Doktor çok ilgiliydi sizin böyle demeniz çok üzdü beni 😔 bir sürü de masraf oldu. Sırf kuşum iyi olsun diye her dediğini aldım. Kuşumun kilosu 26 gr. Kursaktan besleme yapmamı veya zeolit tozunu önerir misiniz. Gönderdiği iki ilacı da kullanmamam lazım o zaman.

Bu da kuşumun röntgeni. Karaciğer büyümesi ve yağlanması + kalbinde biraz büyüme var demişti doktor. Kuşum da karaciğer büyümesi mi var yoksa kursak mantarı mı😔

Bu sayfa dışından başka yerden yardim almadım. Tavsiye üzerine doktora ulaştım.

Son düzenleme:
Doktor çok ilgiliydi sizin böyle demeniz çok üzdü beni 😔 bir sürü de masraf oldu. Sırf kuşum iyi olsun diye her dediğini aldım. Kuşumun kilosu 26 gr. Kursaktan besleme yapmamı veya zeolit tozunu önerir misiniz. Gönderdiği iki ilacı da kullanmamam lazım o zaman.

Bu da kuşumun röntgeni. Karaciğer büyümesi ve yağlanması + kalbinde biraz büyüme var demişti doktor. Kuşum da karaciğer büyümesi mi var yoksa kursak mantarı mı😔

Bu sayfa dışından başka yerden yardim almadım. Tavsiye üzerine doktora ulaştım.

Amacım sizi üzmek yada veterineri kötülemek değil. Mantık olarak 26 gram olan bir kuşun karaciğer yağlanması olabilirmi sizce? Ben kuş röntgeninden anlamam anlayan veteriner sayısıda bir elin parmaklarını geçmez. Bu konuda istanbulveti tavsiye edebilirim.

Kuş zayıf olduğu için mama verilebilir. Mamaya zeolit tozuda ekleyebilirsiniz sorun yok. Ancak bunlar sorunu çözmez. Kuşa destek olur sadece. Homeopatik ilaçların içeriğini bilemiyorum ama muhtemelen bitkisel birşeyler. Kullanıp kullanmamak size kalmış.

Ben şunu anlatmaya çalışıyorum. Kuşun bir hastalığı var ve bunu tespit edip çözmek gerekiyor. Bana sorarsanız kuşun sorunu büyük ihtimalle megabakter hastalığı. Ancak diğer ihtimallerden emin olmak için size mikostatin ve biteral önerdim. Bir yandan bu ilaçları kullanırken bir yandanda megabakter için amfoterisin b bulmaya çalışın. Çünkü zor bulunan bir ilaç.

Ve kuşa vitamin mineral desteği sağlayın. Haftada 2 defa suyuna yada mamasına katın...

Amacım sizi üzmek yada veterineri kötülemek değil. Mantık olarak 26 gram olan bir kuşun karaciğer yağlanması olabilirmi sizce? Ben kuş röntgeninden anlamam anlayan veteriner sayısıda bir elin parmaklarını geçmez. Bu konuda istanbulveti tavsiye edebilirim.

Kuş zayıf olduğu için mama verilebilir. Mamaya zeolit tozuda ekleyebilirsiniz sorun yok. Ancak bunlar sorunu çözmez. Kuşa destek olur sadece. Homeopatik ilaçların içeriğini bilemiyorum ama muhtemelen bitkisel birşeyler. Kullanıp kullanmamak size kalmış.

Ben şunu anlatmaya çalışıyorum. Kuşun bir hastalığı var ve bunu tespit edip çözmek gerekiyor. Bana sorarsanız kuşun sorunu büyük ihtimalle megabakter hastalığı. Ancak diğer ihtimallerden emin olmak için size mikostatin ve biteral önerdim. Bir yandan bu ilaçları kullanırken bir yandanda megabakter için amfoterisin b bulmaya çalışın. Çünkü zor bulunan bir ilaç.

Ve kuşa vitamin mineral desteği sağlayın. Haftada 2 defa suyuna yada mamasına katın...
Anladım hocam. Bilgilendirginiz için teşekkür ederim.🙏🏻

Kilosu çok zayıf. Kurumada kuş..
Gözde hocanın verdiği homeopatik ilacı kullanın, bitki özlerinden yapılan ve yan etkisi olmayan bir ürün diye aktarılmıştı bana da . Zamanında ben de kuşum için kullanmıştım çünkü. Ağır bir ürün değil zaten. Siz kullanın,sizin kuşta karaciğer sorunu var zaten röntgende bariz belli büyüme var. Homeopatik ilacı verin kuşu da besleyin.. İmkanlarla ancak bu kadar yapabilirsiniz.
Kuşun hastalığını bilmiyoruz karaciğere hasar veren şeyin ne olduğunu.. Örneğin enzimsel sorun varsa karaciğer görevini yerine getiremez..
Başka bir örnek mesela bir bakteri türü var hem karaciğeri hem kalbi etkiliyor olumsuz olarak..
Benim tahminime göre de kuşta bakteriyel bir hastalık var ama bunları test ettirebileceğiniz yer olmadan elimiz kolumuz bağlı oluyor maalesef.
Aslında çok basit kuşun hastalığını bulmak fakat imkanınız yok. Kuş röntgenini bile kolayca çektiremediniz.. Kanatlı uzmanına ulaşamamak işleri zorlaştırıyor ne yazikki.
Siz elinizdeki imkanlar ile bir şeyler yapabilirsiniz,yapıyorsunuz da. Ama kuş yaşayacak ama ölecek bilmiyoruz..

Kuşun son görüntülerini paylaşır mısınız ve dışkılarını da..

Şunu da söyleyeyim,zeolit tozunun antifungal özelliği varmış kursak mantarı olan kuşlara ilaç yerine doğal ürün olan zeolit tozu öneriliyor dolayısıyla.

Kilosu çok zayıf. Kurumada kuş..
Gözde hocanın verdiği homeopatik ilacı kullanın, bitki özlerinden yapılan ve yan etkisi olmayan bir ürün diye aktarılmıştı bana da . Zamanında ben de kuşum için kullanmıştım çünkü. Ağır bir ürün değil zaten. Siz kullanın,sizin kuşta karaciğer sorunu var zaten röntgende bariz belli büyüme var. Homeopatik ilacı verin kuşu da besleyin.. İmkanlarla ancak bu kadar yapabilirsiniz.
Kuşun hastalığını bilmiyoruz karaciğere hasar veren şeyin ne olduğunu.. Örneğin enzimsel sorun varsa karaciğer görevini yerine getiremez..
Başka bir örnek mesela bir bakteri türü var hem karaciğeri hem kalbi etkiliyor olumsuz olarak..
Benim tahminime göre de kuşta bakteriyel bir hastalık var ama bunları test ettirebileceğiniz yer olmadan elimiz kolumuz bağlı oluyor maalesef.
Aslında çok basit kuşun hastalığını bulmak fakat imkanınız yok. Kuş röntgenini bile kolayca çektiremediniz.. Kanatlı uzmanına ulaşamamak işleri zorlaştırıyor ne yazikki.
Siz elinizdeki imkanlar ile bir şeyler yapabilirsiniz,yapıyorsunuz da. Ama kuş yaşayacak ama ölecek bilmiyoruz..

Kuşun son görüntülerini paylaşır mısınız ve dışkılarını da..

Şunu da söyleyeyim,zeolit tozunun antifungal özelliği varmış kursak mantarı olan kuşlara ilaç yerine doğal ürün olan zeolit tozu öneriliyor dolayısıyla.
Anladım hocam. Bitkisel dediğiniz gibi. Veterinerin dediği gibi kullanayım. İnşallah faydası olur.

Anladım hocam. Bitkisel dediğiniz gibi. Veterinerin dediği gibi kullanayım. İnşallah faydası olur.
Bu video yeni mi?
Aslında kötü görünmüyor. Evet homeopatik ilacı mutlaka kullanın karaciğere destek sağlar.. Bu arada sık sık kilo ölçümü yapın gidişatı anlayabilirsiniz böylece. Eğer yemek yemesine rağmen zayıflarsa, 26 gr den daha da aşağılara inerse o zaman sorunun devam ettiğini biliriz..
Dışkıları nasıl kuşun ? Dışkılarına da bakmak istiyorum.

Bu video yeni mi?
Aslında kötü görünmüyor. Evet homeopatik ilacı mutlaka kullanın karaciğere destek sağlar.. Bu arada sık sık kilo ölçümü yapın gidişatı anlayabilirsiniz böylece. Eğer yemek yemesine rağmen zayıflarsa, 26 gr den daha da aşağılara inerse o zaman sorunun devam ettiğini biliriz..
Dışkıları nasıl kuşun ? Dışkılarına da bakmak istiyorum.
Dışkısını da attım. Videonun üstünde. Yemeğini güzel yiyor. Yeni video. 1-2 saat önce çekmiştim. Kusunca kötü oluyor malesef :(

Dışkısı fena değil aslında tek sorun sindirişmemiş yem olması. Bugün probiyotikli su içti mi ?

Tartınız bozuk olabilir mi? Tanıdığınız birilerinden tartı varsa ödünç alıp kuşu tekrar ölçün derim

Tartıyı dün aldım hocam. Hassas tartı aldım. Yanlışlık olmasın diye çok denedim. Etrafımdaki tartılar normal tartı hocam

Gözde hoca hastalığın teşhisi hakkında bir şeyler demiş miydi,olasılıkları? Karaciğer büyümesi sebepleri? Kalpte de sıkıntının kaynağı olasılıkları?

Gözde hoca hastalığın teşhisi hakkında bir şeyler demiş miydi,olasılıkları? Karaciğer büyümesi sebepleri? Kalpte de sıkıntının kaynağı olasılıkları?
Yok hocam nedenini söylemedi. Röntgende gördüklerini söyledi. Ve nasıl bir tedavi uygulayacagimizi söyledi. Yediği şeylerin de kusmasinin normal olduğunu söyledi.

Allah'a şükür. Sevindim verdiğiniz habere. Gelişme var o zaman. İlacı veriyor musunuz?
Evet evet hocam doktorun dediği gibi veriyorum. Ben de çok mutlu oldum. Başka şeylere de biraz da olsa ilgi göstermeye başladı. İnşallah tamamen iyileşir. Ek olarak da günlük yumurta maması veriyorum. İçinde de yoğun bakım maması ile zeolit tozunu da katıyorum. Probiyotikli suyu da hiç ihmal etmiyorum. Çok teşekkür ederim size de 🙂

Geri