Muhabbet Kuşu Hastalık

sandığımdan daha ağır çıktı.. elimize alınca göğüs kemiği o kadar belirgin ki 20 gram falan bekliyordum sevindim böyle çıkmasına

40 normal ama bu kuşun ırkı farklı ,bu ırklar daha iri oluyor,sizinki zayıf ona nazaran.
Ama kuruma yok. 30 un altında olsaydı kuruma olduğunu söyleyebilirdik.
sevindim yine de kuruma olmamasına🙏 teşekkür ederiz zamanla daha da kilo alacak inşallah. kuşun ırkı ne anlayabilir misiniz? cinsi show olmalı

Ben ilk videolarına göre 30 civarı çıkar sanıyordum. 1 hafta öncesine göre kilo almış mı bilseydik daha iyi olurdu. Ama bari bundan sonra kilo alacak mı görmüş oluruz.

Güncel durum nedir merak ettim..
Hocam merhaba. Kuş iyi olunca güncelleme yapmamışım unutmuşum kusura bakmayın. İyiydi ama birkaç gündür yine kötü maalesef. Yine gün içinde sürekli uyuyor geviş getirir gibi yapıyor hiç keyfi yok. Birkaç gündür de kustuğunu görüyorum öyle çok değil bir tane veya iki tane yem çıkarıyor sadece bir kez salyalı kustu. Kuş tatsız oluyor ama kusunca canlanıyor mesela kafeste yerinde duramıyor. Şu an yine uyuyor pek tadı yok neşesiz elimizden daha ne gelir bilemiyoruz bizde..

Aylardır böyle hocam. Bir hafta düzeliyor oh iyi diyoruz sonra tekrar eski moduna ger dönüyor. Hep tekrarladı alıştık bizde artık. Sizde biliyorsunuz düzelmişti sonra tekrar bi anda çöktü sonra yine düzeldi hep böyle döngü içerisinde.. Akşam çok kötü oluyor sabaha düzelir diyoruz bakıyoruz düzelmiş kabarması vs yok. Anlamadık vallahi bu kuşu nereye kadar gideceğiz acaba böyle…😅

Kilosu da 40-42 gram arasında gidip geliyor iştahı açık çok şükür onda bi sıkıntı yok🙏 Ama sanki kenevir rahatsız ediyor gibi geldi ne zaman versem sonraki gün kustu

@Selçuk YÜKSEL hocam bir de fotoğraflardan anlıyorsanız kuşun cinsini söyleyebilir misiniz? babam show diye aldı bebekken ama ben diyorum ki show degil bu bir yaşında tüyleri kafası bile değişmedi hiç showlar gibi durmuyor sizce?

Show değil ama jumbo bir kuş. 45-48 grlara gelse daha da gösterir kendini.
Hastalık konusuna gelirsek. Kula nasıl bir tedavi uygulandı özetler misiniz ? Bizim tedwviden öncesini ve kullandığınız hangi ilaca olumlu tepki verdiğini yazar mısınız ? Beslemeyle ilgili yaptığınız bir hata var ama nedir çözmek gerekiyor.

sekiz gün flagyl triflücan günlük 6 damla uyguladık. (flagyl 5-6 gün kullanmış olabiliriz kesmiştik onu) dışkıları düzelmişti o sürede. kabarma sorunu vardı ferrozinc üç dört gün birer damla verdik sonra haftada iki kez verin çok yükleme yapmayalım dediniz öyle vermeye başladık size yemleri de atacağım.

şimdi uyandı kabarma yok ayaklar sıcak uçmada problem yok ötmesi de vardı. geviş getirme hareketi de yapmadı bakalım önümüzdeki saatlerde ne olacak durumu😄

Bu kuş ya sizi ya beni deli eder sonunda 😂
hahahaha o kadar haklısınız ki😂😂😂 hocam bizim aylardır psikolojimiz bozuldu deli etti bizi kuşla yatıp kuşla kalkıyoruz evin içinde bi can sonuçta üzüldük hepimiz ölecek diye. bunu almadan iki ay önce altı yıllık kuşumuzu kaybetmiştik daha onu aşamadık bile bunu yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. bazen gerçekten kuşun huy edindiğini bile düşünüyorum😂😂 napsak dişi mi alsak buna bir tane? biz öpünce vs de yem çıkarıyor bazen eş mi arıyor kendine acaba? alsak dişi de hastalanırsa üzülürüm

Geri