Muhabbet Kuşu Hastalık

Kuşun kursağını kontrol eder misiniz herhangi bir topaklanma var mı diye bir bakın varsa nohut tanesi civarında olabilir. Mantatını çözdük ama hala halsizlik ve mide bulantısının devam etmesi aklıma kursakta bir tıkanma olabileceği ihtimalini getiriyor.

Kuşun kursağını kontrol eder misiniz herhangi bir topaklanma var mı diye bir bakın varsa nohut tanesi civarında olabilir. Mantatını çözdük ama hala halsizlik ve mide bulantısının devam etmesi aklıma kursakta bir tıkanma olabileceği ihtimalini getiriyor.
Baktım dediğiniz gibi bi sıkıntı yok

Bazen tüylerine dışkısı yapışıyor onları alıp ağzıyla atıyor. Biz gördükçe ıslak pamuk veya kulak çöpü yardımıyla temizliyoruz ama kendi de yapıyor ondan kaynaklı bir durum olabilir mi

Dışkının tüylere yapışması da nırmal değil bu durum sindirim yolunda aksilik olduğunu gösteriyor. Dışkının yapıştığı tüyleri az birşey makaslayabilirsiniz.

Dışkının tüylere yapışması da nırmal değil bu durum sindirim yolunda aksilik olduğunu gösteriyor. Dışkının yapıştığı tüyleri az birşey makaslayabilirsiniz.
hocam ondan değil ısınması için üzerinde durduğu kavanoz var ya ona yaslanıyor ordan dolayı yapışıyor normal tünekte yapışmıyor

Güncel dışkısını da görebilir miyim.

Tedaviyi sekiz gün civarı uyguladık şimdi dışkısını çekmeye geldim yem kustu yine birkaç tane

iyi bir yem markası önerebilir misiniz? şu an yediği yem kuşçudan alınmış normal beyaz darı çok kaliteli bir şey olduğundan emin değilim.

hocam bir hafta kullanmayacak mıydık zaten öyle hatırlıyordum flgyl daha erken kesecektik bi. ferrozinc vermeye başladık sonra

Tedavinin 4. Günü aynı suya probiyotik de katmaya başlayın. 3 ilaç aynı suya yani. 5. Gün falagyle kesilip trifuculan devam edeceğiz 15 gün veya daha uzun sürebilir. Veterinerin verdiği ilaç hangisiydi ?
Bakın en az 15 gün deşim. Ben size olanı söyleyim. Kuş 2 gün iyi göründü tamam iyileşti deyip kestiniz tedaviyi öyle değil mi ? Kuşu sözde fazla ilaçt kullabmaktan korudunuz değil mi ?
Korumuşsunuz evet 👍

Bakın en az 15 gün deşim. Ben size olanı söyleyim. Kuş 2 gün iyi göründü tamam iyileşti deyip kestiniz tedaviyi öyle değil mi ? Kuşu sözde fazla ilaçt kullabmaktan korudunuz değil mi ?
Korumuşsunuz evet 👍
Benim aklımda bir hafta 8 gün olarak kaldığı için öyle yaptım ferrozince geçince kestik sonra öbürünü. Kuşa fazla ilaç vermekten neden çekineyim ölmesi daha iyi değil sonuçta şu zamana kadar hep verdik veteriner iki haftalık verdi kullandık ilaç kullanmaktan korkmam. Babam karaciğeri iflas eder kullanma dedi kavga ettim ölmesinden iyi mi diye yine de kullandım. Kuş hep bir iyi bir kötü olduğu için ilacı kesmedim aklımda öyle kaldığı için kestim. Hata yine benimdir ama amacımız ortaktı bile bile kuşu ölüme sürüklemem hocam.

7 gün kullanımdan sonra iyilelmişti değil mi ?

Kabarma ve ayaklarda soğukluk vardı birkaç gün ferrozinc kulandık onu da düzeltti.ferrozince haftada iki gün olmak üzere devam ediyoruz. belki şu iki gündür eskisi gibi zaten iyiydi aslında yine ara sıra yem kusuyor.
Soruma cevap olmadı ilacı kestiğiniz gün iyileşmiş miydi ?

Ferrozinc'e de haftada 1 çeyrek suluğa 3 damla katarak vermeye başlayın fazla demir yüklemek de kötüdür.

Geri