Muhabbet Kuşu Hastalık

Yiyip yemediğinden emin olun. Çünkü içini geri atıyor veya ufalayıp yutmaya çalışıyorsa işin rengi değişecek. Yemliği kontrol edin veya yeni bir yemliğe 5-6 adet yem koyup yiyip yemediğini gözleyin.

Yiyip yemediğinden emin olun. Çünkü içini geri atıyor veya ufalayıp yutmaya çalışıyorsa işin rengi değişecek. Yemliği kontrol edin veya yeni bir yemliğe 5-6 adet yem koyup yiyip yemediğini gözleyin.
ben yemediğine eminim gece yemiyordu yani şu an uyuyor uyansın tekrar bakacağım geri döneceğim size yedirmeye çalışıp. dal darıyı yiyor onu da gözlemledim ondan eminim. kumunu yiyor elimle yedirdim onu da. kustukları da darı değil onda sıkıntı yok. bir de aspur var yeminin içinde onu yedirebildim akşam. neyden şüpheleniyorsunuz

ben sınavdaydım babam da diyor ki sabahtan beri darı yiyor, ötüyor, kabarıklığı yok keyfi yerindeydi. şu anda dedigim gibi kabarık degil gün icinde gözlemliyim

Gözlemleyin eğer tedavi işe yarıyorsa boşuna başka yola girmeyelim. Ama işe yaramıyorsa mecburen yöntem değişeceğiz.

Gözlemleyin eğer tedavi işe yarıyorsa boşuna başka yola girmeyelim. Ama işe yaramıyorsa mecburen yöntem değişeceğiz.
hocam kuşu tedavi sürecinde elimize almamız uçurmamız ters etki yapar mı? biz dikkat ediyoruz ama çocuklar çıkarıyor uçuyor yapmayın desek de nafile maalesef uyarıyorum ama.. eğer tedaviye ters etkisi olur derseniz daha sert bir dille uyaracağım artık

Şu kafesin içini bir düzenleyin çok karışık.
bir kutuda yem diğerinde kumu var. darısını da kenara asıyoruz bir tane büyük yemliği var kenarda günlük kontrol ediyoruz temizlik açısından, istediğinden yiyor. nesi karışık pek anlayamadım çok büyük kafesi yok zaten mecbur yan yana koyduk çıkarmam gereken bir şey varsa söyleyebilirsiniz

bir kutuda yem diğerinde kumu var. darısını da kenara asıyoruz bir tane büyük yemliği var kenarda günlük kontrol ediyoruz temizlik açısından, istediğinden yiyor. nesi karışık pek anlayamadım çok büyük kafesi yok zaten mecbur yan yana koyduk çıkarmam gereken bir şey varsa söyleyebilirsiniz

Kuşun üzerine çıktığı o şeyi kaldırın. Yemlikleri dışkı girmeyecek yere konumlandırın. Kalamar kemiğini tüneğe yakın yere takın.
Kafes içini rahatlatın.
Kullandığınız kum grit kum mu?

Yem yiyorsa ve kabarmıyorsa mevcut tedaviye devam edelim.

yem yiyor evet ama çok yemiyor yetersiz yediğini düşünüyorum biraz alıyor sonra full kum yiyor
Sık sık kum yiyorsa ve bugün de yemeye devam ettiyse yolunda gitmeyen birşeyler var demektir. Sindirim problemi yaşıyor veya yoğun mineral eksikliği yaşıyor. Emin olamadım hangisi olduğu konusunda. Sıcak suyu yarın koumayın normal ayak sıcaklığını kontrol edelim. O husus önemli.

Sık sık kum yiyorsa ve bugün de yemeye devam ettiyse yolunda gitmeyen birşeyler var demektir. Sindirim problemi yaşıyor veya yoğun mineral eksikliği yaşıyor. Emin olamadım hangisi olduğu konusunda. Sıcak suyu yarın koumayın normal ayak sıcaklığını kontrol edelim. O husus önemli.
tamamdır yarın aktaracağım durumunu

Günaydın hocam kuşun ayaklarına baktım şimdi soğuk değil kabarması da yok hiç

Günaydın hocam kuşun ayaklarına baktım şimdi soğuk değil kabarması da yok hiç
👍 Çok iyi o zaman. İlaçlar işe yaramıyor sanmıştım iyiki kesmedik devam ettik. 8 tamgün sonunda flagyle yi keselim ama trifuculana devam. 15 gün veya daha fazla kullanabiliriz.

Geri