Erol turgut
Yeni Üye
Merhaba arkadaslar muhabbet kusumun kanadinda sorun var yavruyken aldim aldigimdan beri sag kanadini dogru duzgun kullanamiyor sizce ne olabilir sag kanadi hep dusuk duruyor
Hocam emin değilim başka türlü bir sakatlıkta olabilir ama ben sadece fikrimi söyleyeğim üstadlar daha iyi yardımcı olurlar. Hasta olmak üzere olabilir direnci düşmüştür bunun için vitamin kullanabilirsin sebze, meyve takviyesi istersen yapabilirsin enazından direncini kazanır kendini toparlar bir süre salma istersen toparlasın kendini umarım bir sakatlığı yoktur geçmiş olsun ( hocam yavru değil ki bu :S)
Saol tavsiyelerin icin cok tsk ederimHocam emin değilim başka türlü bir sakatlıkta olabilir ama ben sadece fikrimi söyleyeğim üstadlar daha iyi yardımcı olurlar. Hasta olmak üzere olabilir direnci düşmüştür bunun için vitamin kullanabilirsin sebze, meyve takviyesi istersen yapabilirsin enazından direncini kazanır kendini toparlar bir süre salma istersen toparlasın kendini umarım bir sakatlığı yoktur geçmiş olsun ( hocam yavru değil ki bu :S)
Evet yavru degil 8 aylik ben aldigimda 3 aylikdi aldigimdan beri boyle anliycan bakalim insallah iyilesirHocam emin değilim başka türlü bir sakatlıkta olabilir ama ben sadece fikrimi söyleyeğim üstadlar daha iyi yardımcı olurlar. Hasta olmak üzere olabilir direnci düşmüştür bunun için vitamin kullanabilirsin sebze, meyve takviyesi istersen yapabilirsin enazından direncini kazanır kendini toparlar bir süre salma istersen toparlasın kendini umarım bir sakatlığı yoktur geçmiş olsun ( hocam yavru değil ki bu :S)
Cevap icin cok tesekkurler artık kumesin dibinde degil yanan kaloriferin üzerinde duruyor başınıda yaslayıp. Kuru ekmek veriyorum yiyor onun dısında yem falan yemiyor. Suyuna damlattığım vitaminin adı Avisol-A veteriner önerdi. Kusması hala devam ediyor ama bakıcaz artık tekrardan sagolunEkli dosyayı görüntüle 6063 Burdan cevap beklerseniz kusunuz nallari diker havaya bende yazmistim donen yok nette arastirip bulmaya calistim. Sana faydasi olucaksa bir kac tavsiye; kus ne yerse ver suan bunyesi cok zayiftir o yuzden yedigi herseyi yesin birde tunekte duramayacak gibiyse yani yerde duruyorsa yerede yem koy birde resimde gorunen ilaci alip ver ishal yoksa digerini al yanliz bunu suyuna damlatman gerek ancak susamasi icin agzina bal sur yada bulastir bi sekilde icmesi lazim suyu. İns iyi olur yazik ya ALLAH ın dilsiz kullari..
Uçurtmayı denediniz mi belkide kasılmıştır. Benim kuşumun başınıda geliyor bazen düzenli kanat çarptığında düzeliyorMerhaba iyi gunler muhabbet kusumun kanadinda bir problem var sol kanadi surekli yari acik vaziyette ve siddetli titreme var ilk baslarda korkuyor saniyordum ama gecmedi ve tek bir kanatta oluyor yardim ederseniz sevinirim
Geçmiş olsun. Antibiyotiği verdikten sonra kuşunuza probiyotik desteği sağlamalısınız ki antibiyotiğin olumsuz kalıntıları zarar vermesin. Öte yandan kullanmazsanız faydalı olması için kullandığınız antibiyotik de bir süre sonra beklenmeyen etkilere yol açabilir.Merhaba benim kuşum ishal bi türlü iyilesmedi yemegini suyunu içiyor ama dışkısı hala duzelmedi ilk vetenire götürdüm ilaç verdi suyuna damlattim biraz kullandik ama geçmedi tekrar başka vetenire goturduk antibiyotik verdi siringasiyla veriyorum ama bazı yorumlarda kötü olduğunu gördüm korktum kuşa zarar verirmi diye yoksa kesicem antibiyotigi zaten 2 gündür kullanıyorum daha
Geçmiş olsun. Antibiyotiği verdikten sonra kuşunuza probiyotik desteği sağlamalısınız ki antibiyotiğin olumsuz kalıntıları zarar vermesin. Öte yandan kullanmazsanız faydalı olması için kullandığınız antibiyotik de bir süre sonra beklenmeyen etkilere yol açabilir.
Kuşunuzun isal durumu ile alakalı ise doğal yolları tavsiye edebilirim. http://papaganokulu.org/bitkisel.html sitesinden mutlaka yararlanın ben çok faydasını gördüm,görmeye de devam ediyorum. Çözüm içim :
Kekik: İshal durumlarında destekleyici olarak kekik çok işe yarar bir bitkidir. Antibakteriyaldir ve bağırsak kurtlarıyla savaşmak içinde kullanılabilmektedir.
Pirinç ve patates: İshal olan kuşlara pirinç ve patates püresi yedirilmesi yada pirinç ve patates suyu içirilmesi faydalı olacaktır. Ancak hastalık ilerlemişse, acil olarak ilaç kullanmakta fayda vardır.
Bu arada yem olarak değil de genel de sularına katılıp günü birlik değiştirilerek veriliyorprobiyotik destek ne oluyo pek bilgim yok yem olarakmi acaba