Muhabbet Kuşu Hastalıkları ve Tedavileri

Muhabbet kuşum ayağıyla kafasını kaşıdığında ara sıra hapşırıyor ve burnunu tüneğe sürtüyor sebebi ne olabilir acaba burnuna su falan mı kaçtı ya da üşüttü mü? Ona bisey olacak diye korkuyorum yardımcı olabilir misiniz?
burnu tıkanmış olabilir üşütmüşte olabilir suyuna limon damlatın elma sirkesi ertesi gün vitamin ihmal etmeyin ayrıca gaga taşı yoksa mutlaka alın.
 
Cümleten selamun. Aleyküm arkadaşlar.yardımınızı isteyeceğim benim muhabbet kuşum 1 haftadır rahatsız halsiz tüyleri kabarık gözler sürekli kapanıyor bugün veterinere götürdüm karnında yumurta var ama oluşmamış dedi bunu desteklemelisin dedi ama ne yapacağımı bilmiyorum rica etsem yardım edermisiniz
35350
35351
 
Cümleten selamun. Aleyküm arkadaşlar.yardımınızı isteyeceğim benim muhabbet kuşum 1 haftadır rahatsız halsiz tüyleri kabarık gözler sürekli kapanıyor bugün veterinere götürdüm karnında yumurta var ama oluşmamış dedi bunu desteklemelisin dedi ama ne yapacağımı bilmiyorum rica etsem yardım edermisiniz Ekli dosyayı görüntüle 35350Ekli dosyayı görüntüle 35351
Konu açar mısınız? Oradan devam edelim. Dışkısı sağlıklı değil.
 
KOKSIDIYOZ PARAZIT HASTALIGI

Coccidia, konakçılarının bağırsak duvarında yaşayan ve çoğalan tek hücreli organizmalardır, bağırsak mukozasının hücrelerini zamanla yok ederler. Kontamine yem, altlık, yuva yastıkları, nakliye veya sergileme kafesleri vb. de olası enfeksiyon kaynaklarıdır.

Bağırsak koksidiyozu, klinik bulgusular ile tespit edilebilir bulgulara yiyecek ve su tüketiminde azalma ile eslik eder.

Dışkı ile kirlenmiş kloakal(popo) tüyler sulu, yapışkan, nadiren kanlı ishali gösterir.
Bir büyük kuş kafesindeki genç kuşlarda hastalık ve ölüm oranları% 10-60 olabilir.

Yaşlı kuşlarda daha yavaş (kronik) hastalık ilerlemesi ile birlikte, zayıflama, ishal ve dehidrasyon özellikle belirgindir.

Kanaryalarda ve diğer ispinozlarda ve yumuşak yiyen türlerde (patojenler "Isospora" türleridir), "kırmızı karınlı" (gözle görülür ve hissedilir şekilde şişmiş karaciğer) öne çıkar.

Tehlike altındaki kafeslerde toplu dışkı örnekleri düzenli olarak incelenmelidir.


Bağırsakla sınırlı koksidiyoz durumunda, kafes altliginı düzenli olarak (mümkünse günlük olarak) değiştirmek mantıklıdır. Koksidiyoz tedavisi büyük ölçüde zamana karşı bir yarıştır. Herhangi bir muamelenin ardından, uygun araçlar veya işlemler kullanılarak kefesteki mikropların öldürülmesi yapılmalıdır.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri
Üst