Muhabbet kuşu cinsiyet, ırk ve yaş tahmini - sorularınızı buraya yazabilirsiniz.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alpdna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kanat ve gövde ile cinsiyet ayrımı yapılmaz.
Cere dediğimiz burun deliği olan kısımın rengine göre cinsiyet ayrımı yapılır. Son attığınız bir fotoğrafta açık renkli görünüyor ceresi yani dişi gibi. Siz ceresinin yeni ve net görüntüsünü atar mısınız tekrar flaşsız ve efektsiz olsun. Bu arada kuşunuz çok güzel maşaallah
Hocam; bizim arkadaş gelişimine bakarak cinsiyet ayırt edebiliyor. Cere rengi her zaman net sonuçlar vermiyor; bildiğiniz gibi. O yüzden diğer argümanlarla da destekliyor. Yoksa tabi ki sadece kanat, tüy, kuyruktan bakıp da anlamıyor. Mesela bu yavrumuz tereddütte bırakacak bi’ çocuk. Normalde cere rengi açık mor duruyor, tıpkı yavru erkeklerdeki gibi; ama sanki etrafında beyazlık da var gibi biraz. O yüzden diğer argümanlar önemli burada.
 
Merhaba; ırk, cinsiyet ve yaş bilgisi alabilir miyim ? İyi forumlar dilerim.







Yüzü bize dönük değil ...
Attığınız fotoya göre erkek gibi görünüyor. Yeni foto atın.

Bu arada plastik tünek kullanmayın,ahşap kullanın.
 
Son düzenleme:
Tekrardan merhaba kuşu bugün aldım. https://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/muhabbet-kuşu-alışveriş-listesi-Öneriyoruz.97675/ buradaki tüm listeyi de sipariş ettim lüks kafes dahil sanırım birkaç güne elime ulaşır plastik tüneklerden kurtulurum :)




Attığınız bu görselde de cere dediğimiz renkli kısım net görülmemekte. Başka yeri odaklamış kamera ve orası net çıkmış,bize lazım olan kuşun cere kısmı. Yani burun deliklerinin olduğu renkli bölge. Cinsiyeti ordan alıyoruz.

Bu arada gıdayı dışkı yapılan yerlere koyarsanız çok değil kuşu bakteriyel hastalıktan kaybedersiniz. Temizlik önemli. Gıda ürünleri tabanda olmamalı. Ayrıca kafes tabanında tel ızgara olmalı her zaman.
Ayrıca dal darıyı çok vermeyin,karbonhidrat değeri yüksek bir ürün,obeziteye neden olabilir. Kuş yavru olduğu için şimdilik haftada 1 kez yarım darı verin. Sonraları ise nadir verin.
 
Geri
Üst