İlgilenin konuşmaya başlar artık.çok teşekkür ederim. Ne zamana kadar konuşmayı öğreniyorlar peki?
6 aylık olduğunu düşünmüyorum. Gri göz halkası henüz oluşmamış 6 aylık kuşta oluşur. Ama 45 günlükte değil. 2.5-3 aylık civarı. Fakat bana erkek değilde dişi gibi geldi. Daha net foto yok mu acabaHerkese iyi akşamlar...
10 gün önce petshoptan aldım bana erkek ve 45 günlük demişlerdi ancak her gören 6 aylık falan diyor açıkçası biraz kıllandım çünkü yavrucak çok korkuyor ne yaparsam yapayım alışmıyor. Uykusu olduğunda biraz sakin oluyor sevdiriyor ama onun harici hiçbir türlü yanaşmıyor kafasına dokundurtmuyor hemen kaçıyor. Dişi olduğundan da şüphelendim bir ara ancak araştırmalarıma göre erkek olduğunu kanaatine vardım yine de hiçbir şeyden tam emin değilim.
Her türlü bilgiye açığım, teşekkürler.
Boyutları küçültüp attım diğer türlü site kabul etmedi o yüzden şu linklerden daha rahat görebilirsiniz belki. Kafesin içinde ancak bu kadar oluyor telefondan korkuyor zaten dışardan çekmek zorunda kalıyorum6 aylık olduğunu düşünmüyorum. Gri göz halkası henüz oluşmamış 6 aylık kuşta oluşur. Ama 45 günlükte değil. 2.5-3 aylık civarı. Fakat bana erkek değilde dişi gibi geldi. Daha net foto yok mu acaba
Kuşunuz dişi gozukuyor. Kesinlikle 6 ay değil. Yavru henüz.Boyutları küçültüp attım diğer türlü site kabul etmedi o yüzden şu linklerden daha rahat görebilirsiniz belki. Kafesin içinde ancak bu kadar oluyor telefondan korkuyor zaten dışardan çekmek zorunda kalıyorum
Beyaz- mavi olan dişi. Ama 2-3 aylık. Diğerinden emin olamadim cinsiyet konusunda erkek gibi gözüküyor. Yas olarak hemen hemen aynı. Ama başka bir açıdan foto yüklerseniz daha iyi olur.Merhaba arkadaşlar, bu kuşların yaşı ve cinsiyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Beyaz- mavi olana dişi 45 günlük dediler, full mavi olana erkek 30 günlük dediler. Ama kime sorduysam 2 dişi bunlar ve 3 aylık diyorlar. Şimdiden teşekkürler yardımcı olanlara.
Bana erkek olarak sattılar kesin emin miyiz dişi olduğunaKuşunuz dişi gozukuyor. Kesinlikle 6 ay değil. Yavru henüz.
Son gönderdiğiniz fotoda da erkek gibi çıkmış başını arkasına döndürüp bakan foto da ilk gonderdiginiz fotoğraflarda da cere kenarı beyazlığı gördüm. Cere kenarı beyazsa dişidir. Son fotoda emin olamadımBana erkek olarak sattılar kesin emin miyiz dişi olduğuna
Anladım. Elime alıp daha iyi bir görüş açısı sunmak isterdim ancak en son elime aldığımda ağzında dışkısı vardı onu yemesin diye almıştım ve kendini öyle bir yırttı ki üzüldüm bir daha elime almadım. Şuan sadece uykusu geldiğinde sevebiliyorum onun harici yaklaştırmıyor. Yine de zamanınızı ayırıp baktığınız için teşekkür ederim.Son gönderdiğiniz fotoda da erkek gibi çıkmış başını arkasına döndürüp bakan foto da ilk gonderdiginiz fotoğraflarda da cere kenarı beyazlığı gördüm. Cere kenarı beyazsa dişidir. Son fotoda emin olamadım
Yok haklısınız şu zamanda korkutmayin. Baska arkadaşlar da gördüklerinde yorumunu beyan ederler. Farklı yorum her zaman iyidir sağlıklı uzun ömrü olsunAnladım. Elime alıp daha iyi bir görüş açısı sunmak isterdim ancak en son elime aldığımda ağzında dışkısı vardı onu yemesin diye almıştım ve kendini öyle bir yırttı ki üzüldüm bir daha elime almadım. Şuan sadece uykusu geldiğinde sevebiliyorum onun harici yaklaştırmıyor. Yine de zamanınızı ayırıp baktığınız için teşekkür ederim.
Amin. Dişi olsa şimdiye yumurtlamaya başlamaz mıydı acaba ?Yok haklısınız şu zamanda korkutmayin. Baska arkadaşlar da gördüklerinde yorumunu beyan ederler. Farklı yorum her zaman iyidir sağlıklı uzun ömrü olsun
Yok hayır daha çok yavru. Kızgınlık yumurtası olabilir. O da her dişi kuş yapmıyor.Amin. Dişi olsa şimdiye yumurtlamaya başlamaz mıydı acaba ?
Diğer kuşun başka açıdan fotoğrafları. Bu arada beyaz mavi olan kuş kanatlarını geriyor sanırım kırık çıkık yok ama uçamıyor sadece zıplıyor. Kafeste tırmanıyor. Hareketli hastalığı yok. Kanadı biraz düşük duruyor sebebi ne olabilir?Beyaz- mavi olan dişi. Ama 2-3 aylık. Diğerinden emin olamadim cinsiyet konusunda erkek gibi gözüküyor. Yas olarak hemen hemen aynı. Ama başka bir açıdan foto yüklerseniz daha iyi olur.
Erkek gördüm ben maşallah. Kırık çıkık yoksa tüy kaynaklı sorun olabilir. B vitamini BT amin forte veya nekton biotin takviyesi yapın. Tüy gelişimi için.Diğer kuşun başka açıdan fotoğrafları. Bu arada beyaz mavi olan kuş kanatlarını geriyor sanırım kırık çıkık yok ama uçamıyor sadece zıplıyor. Kafeste tırmanıyor. Hareketli hastalığı yok. Kanadı biraz düşük duruyor sebebi ne olabilir?