Kuşun popo kısminda şişlik var ve buyumeye basladi

Hayır hemen telaşlanmayın. Şuan antibiyotik devam ediyor musunuz ? Probiyotik de verin mutlaka. Ayrıca bir videosunu paylaşın.
Veriyorum hocam sizin dediginiz sekildee suan uyuyor yarin ilk firsatta paylaşacağım fotografini ve videosunu :((

Hocam neden ısrarla soruma cevap veröiyorsunuz ? 3 defa antibiyotik kullanıyor musunuz diye sordum. Probiyotik kullanıyor musunuz ? Videoya göre kuş canlı. Hasta değil.
Yok hocam dedim ya kullaniyorum sizin dediginiz şekilde hem antibiyotik hemde probiyotik. Bactirim kullanıyorum antibiyotik olarak

Kistlerin tekrar etmesinin birkaç nedeni olabilir:

1. Tam Temizlenmemiş Kist: Ameliyat sırasında kistin tüm dokusu tam olarak alınmamışsa, geri kalmış bir parça yeni bir kist oluşumuna yol açabilir.
  2. Hormonal Dengesizlik: Kuşlarda hormonel dengesizlikler, kistlerin tekrar oluşmasına neden olabilir. Özellikle yumurtlama problemi ya da üreme organlarına bağlı sorunlar, kist oluşumunu tetikleyebilir.
  3. Genetik Yatkınlık: Bazı kuş türlerinde, genetik faktörler kist oluşumuna yatkınlık yaratabilir. Eğer kuşun ailesinde daha önce kist problemi yaşanmışsa, bu durum tekrar oluşma olasılığını artırabilir.
  4. Bağışıklık Sistemi Sorunları: Zayıf bağışıklık sistemi, vücutta anormal hücre büyümelerine neden olabilir, bu da kistlerin tekrarlamasına yol açabilir.
  5. Çevresel Faktörler: Yanlış beslenme, stres ya da uygun olmayan yaşam koşulları da kuşun sağlığını etkileyebilir ve kist oluşumunu tetikleyebilir.

Bu yüzden, kistin tekrar etmesi durumunda, veterinerin kuşun genel sağlık durumu, beslenme düzeni ve yaşam koşullarını gözden geçirebilir.

Kistlerin tekrar etmesinin birkaç nedeni olabilir:

1. Tam Temizlenmemiş Kist: Ameliyat sırasında kistin tüm dokusu tam olarak alınmamışsa, geri kalmış bir parça yeni bir kist oluşumuna yol açabilir.
  2. Hormonal Dengesizlik: Kuşlarda hormonel dengesizlikler, kistlerin tekrar oluşmasına neden olabilir. Özellikle yumurtlama problemi ya da üreme organlarına bağlı sorunlar, kist oluşumunu tetikleyebilir.
  3. Genetik Yatkınlık: Bazı kuş türlerinde, genetik faktörler kist oluşumuna yatkınlık yaratabilir. Eğer kuşun ailesinde daha önce kist problemi yaşanmışsa, bu durum tekrar oluşma olasılığını artırabilir.
  4. Bağışıklık Sistemi Sorunları: Zayıf bağışıklık sistemi, vücutta anormal hücre büyümelerine neden olabilir, bu da kistlerin tekrarlamasına yol açabilir.
  5. Çevresel Faktörler: Yanlış beslenme, stres ya da uygun olmayan yaşam koşulları da kuşun sağlığını etkileyebilir ve kist oluşumunu tetikleyebilir.

Bu yüzden, kistin tekrar etmesi durumunda, veterinerin kuşun genel sağlık durumu, beslenme düzeni ve yaşam koşullarını gözden geçirebilir.
Off kafayi yicem ben :(

Yok sadece tümör dendi ve iki fındık büyüklüğünde cikarildi dendi

Apse de olabilir enfeksiyon kapmış olabilir. Ameliyat eden veterinerle irtibata geçin. Belki yeniden büyümüyordur ama iltihap gelişmiş olabilir.

Umarım nüksetmemiştir. Antibiyotiğe devam edin bu arada.

Geri