Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Onu söylemeyi unuttum. Ona da devam edelim. Kuvvetle muhtemel onlar bitkisel takviyelerdir.
Onu söylemeyi unuttum. Ona da devam edelim. Kuvvetle muhtemel onlar bitkisel takviyelerdir
Streamablr.com dan yükleyip linki buraya kopyalayınVideo yüklemesi nasıl yapılacak
Streamablr.com dan yükleyip linki buraya kopyalayın
Hocam video istemem sırt tüylerini görmek için değildi. Kuş kafesteyken hareket halindeyken falan çekin ki durumunu analiz e
Bayağı hareketli ve enerjik. Dediğim gibi devam edin. Antibiyotiğe gerek yok artık. Antifungale de 5 gün daha devam edip onu da kesin. Karışıma bir süre daha devam edin. Antifungalin bitmesinden itibaren 1 hafta kadar devam. Sonrasında haftada 1-2 kez karışımdan vermeye
@Selçuk YÜKSEL Size ne kadar teşekkür etsem azdır sizin bilginiz sayesinde kuşumun antibiyotiğimi kullanmayı bıraktım siz demeseniz ben 2 ay kullanacaktım veteriner öyle söyledi diye kaç gündür kafamda deli sorular hangisinin dediği doğru acaba derken bu gün başka bir veterinere gittim oda şaşırdı antibiyptiğin 2 ay kullanılmasına bende diğer veterinerin yazdığı kağıdı gösterdim iyiki bırakmışsınız yoksa antibiyotik ten ölecek dedi antibiyotiğin fazla kullanılmasından ötürü bir toz verdi soluğa koyup içilecek birde vitamin şuan kuşumun dırumu iyiye gidiyor
Teşekkür ederim biraz önce ilk kez Kakada 2 adet sindirilmemiş yem gördüm bunun sebebi ne olabilir sizceRica ederim geçmiş olsun. O verdiği toz probiyotiktir kuvvetle muhtemel.
Doğru söylüyorsunuz da bizde veterinere güvenerek devam ediyorduk iyiki sizin sayfayı görmüşüm yoksa kuşumun başına neler gelecektiAntibiyotik gereksiz yere ve bilinçsizce kullanılmamalıdır. Antibiyotikler zararlı bakterilerin tedavisinde kullanılır fakat antibiyotik aynı zamanda vücuttaki faydalı bakterileri de öldürür. Antibiyotik kullanırken probiyotik de kullanılmalıdır ayrıca. Ama 2 ay boyunca antibiyotik kullanmak da neymiş öyle.. Vücutta yararlı bakteri kalmaz ve bağışıklık çöker ve bağışıklığı çöken kuş da ya büyük hastalıklara yakalanır ya da ölür..
Vücuttaki prebiyotikler (yararlı bakteriler) bağışıklık için önemlidir. Sayısında azalma veya tamamen yok olma olursa ölümcül sonuçlar yaşanabilir.
Kulun hastalık ve tedavi dolayısıyla sindirimi sıkıntılı olduğundan tam sindirememiş olabilir. Bu durum geçici nitelikte olursa sorun yok. Devam ederse üzerinde dururuz.Teşekkür ederim biraz önce ilk kez Kakada 2 adet sindirilmemiş yem gördüm bunun sebebi ne olabilir sizce