KUŞUMUN NEYİ VAR

Sevgili arkadaşım sizde benim gibi panik olup,kafası karışıp onuda versem,bunuda versem bir an önce iyileşsin diyenlerdenseniz.İlk öncelikle sizden sakin olmanızı ve derin bir nefes almanızı rica ediyorum.Panik yaptığımız zaman maalesef birşeyleri atlıyoruz.(Aynı hataları bende yaptım)
*İlk öncelikle elinize bir kağıt kalem alın ve şimdiye kadar hangi ilacı kaç gün,kaç ml su,kaç suluk,ağzamı damlattınız yazın.
*Başta ne gibi şikayetleri vardı,ilaç takviye kullanımından sonra artı eksi neler oldu onları yazın.
*Elinizde olan vitamin,probiyotik,mineral,kum v.s.neler var onlarıda yazın.
*Yem olarak ne kullanıyorsunuz?Beslenmesine meyve,sebze ekliyor musunuz,ya da eklediniz mı?Onlarıda yazın.Kağıda yazdıklarınız gözünüzün önünde olacağı için kafanızda karışmayacaktır.
*Sonra onları buraya formunuza yazın böylelikle durum daha net olacaktır,tek bir mesaj şeklinde yazarsanız iyi olur.(Hepsinin bir arada olması forum takibi için kolaylık sağlar.)
Siz @Selçuk YÜKSEL ve @BeautiBird işbirliğiyle güzel gelismeler elde edeceğinize inanıyorum.Geçmiş olsun,
Her şey dişi muhabbet kuşumun geçen yıl haziran ayında vik vik sesler çıkarması ile başladı üst solunum enfeksiyonu olduğunu zannettim internetten röhnferied ataferia kullandım ama fayda etmedi sonra veterinere gittim Doksisiklin etken maddeli vdm doks kullandım sanki birtık azalır gibi oldu sonra yine tekrarladı bu sefer normal vitamin probiyotik B vitamini akciğerleri için akciğer destekleyici vitaminler kullandım kursak mantarı olabileceğini düşündüm tırflucan verdim a deve dikeni tohumu kullandım biraz kilolu olduğu için zayıflattım eskiden uçamayan kuşum artık uçabiliyor fayda etmedi kullandığım ilaçlar en son Selçuk Bey’in tavsiyesiyle iyot verdim ve gerçekten bu nefes verirken çıkardığı ses geçti buna ben de şaşırdım dünden beri kusma hareketi tekrarladı ama sesler yok iki gündür iyot veriyorum bu sabah yeniden trıflıcan verdim kuşum iyot içti ve faydasını gördük ama bu kusma hareketleri ve sürekli uyuma hali acaba kursak mantarı mı diye düşündüğüm için Trıflucan vermek istedim elimdeki ilaçları söyleyeyim
Röhnfred ataferia
ornıplus
röhnfied gereit b vit
med toylır
calsium
röhnfired bağışıklık güçlendirici siyah toz şeklinde
röhfried probiyotik
röhnfired yag yakıcı
röhnfired sedechol
vdm doks
iyot solisyon
trıflucan
İyot solüsyonu iki gündür veriyorum bence yeterince verdiğimi düşünüyorum ama şimdi bu kusma ve uyku hali için ne yapacağım bilmiyorum iştahı azaldı bunun farkını görebiliyorum

En son ne zaman kullandınız? Aradan zaman geçti mi?
Tekrar başlayın triflucana. 10 gün kullanın. Sabah akşam ağzına 1 damla verin.
Yem olarak ŞOK marketten paketlenmiş yem alıyorum kum olarak giritli kum kullanıyorum gaga taşı kullanıyorum kalamar kemiği kullanıyorum meyve sebze olarak havuç marul elma sadece bunları yiyor diğer verdiğim meyveleri ya da sebzeleri yemiyor arasıra suyuna limon damlatıyorum ama günlük olarak beslenmesi iki yemlik var bir yemlik de sağlık tohumu yulaf Pelet yem karışımı diğer yemlikte normal şok marketten aldığım vitaminli yem ek olarak bugün yem yemedi için dal darısı aldım onu yedi

ağızdan vermek gerçekten çok zor çünkü korkuyor korkunca kalbi çarpıyor nefes nefese kalıyor suya katsam fayda eder mi

ağızdan vermek gerçekten çok zor çünkü korkuyor korkunca kalbi çarpıyor nefes nefese kalıyor suya katsam fayda eder mi
Suyundan içiyorsa 50 ml suya 6 damla katın o zaman ilaçtan.

En son yaklaşık bir ay önce kullandım kusma oranı biraz geçmişti sonra iyot kullandım şimdi yeniden trıflucana kullanayım

En son yaklaşık bir ay önce kullandım kusma oranı biraz geçmişti sonra iyot kullandım şimdi yeniden trıflucana kullanayım
Evet kullanın en az 7 gün kullanın. Gerekirse 2 hafta bile kullanmak durumunda olabiliriz. Gelişmelerden haberdar edin.

Suyundan içiyorsa 50 ml suya 6 damla katın o zaman ilaçtan.
bugün suyuna damlattım trıfluca içti baya
kaç gün vereyim verdiğimde tüm gün mü kalsın gün içerisinde zaten suyunu tazeliyorum belki beş 6 saatte 1 tazeliyorum bu tedaviyi on gün boyunca suyuna mı katayım başka herhangi bir vitamin ya da normal su vermeyeyim mi

Her şey dişi muhabbet kuşumun geçen yıl haziran ayında vik vik sesler çıkarması ile başladı üst solunum enfeksiyonu olduğunu zannettim internetten röhnferied ataferia kullandım ama fayda etmedi sonra veterinere gittim Doksisiklin etken maddeli vdm doks kullandım sanki birtık azalır gibi oldu sonra yine tekrarladı bu sefer normal vitamin probiyotik B vitamini akciğerleri için akciğer destekleyici vitaminler kullandım kursak mantarı olabileceğini düşündüm tırflucan verdim a deve dikeni tohumu kullandım biraz kilolu olduğu için zayıflattım eskiden uçamayan kuşum artık uçabiliyor fayda etmedi kullandığım ilaçlar en son Selçuk Bey’in tavsiyesiyle iyot verdim ve gerçekten bu nefes verirken çıkardığı ses geçti buna ben de şaşırdım dünden beri kusma hareketi tekrarladı ama sesler yok iki gündür iyot veriyorum bu sabah yeniden trıflıcan verdim kuşum iyot içti ve faydasını gördük ama bu kusma hareketleri ve sürekli uyuma hali acaba kursak mantarı mı diye düşündüğüm için Trıflucan vermek istedim elimdeki ilaçları söyleyeyim
Röhnfred ataferia
ornıplus
röhnfied gereit b vit
med toylır
calsium
röhnfired bağışıklık güçlendirici siyah toz şeklinde
röhfried probiyotik
röhnfired yag yakıcı
röhnfired sedechol
vdm doks
iyot solisyon
trıflucan
İyot solüsyonu iki gündür veriyorum bence yeterince verdiğimi düşünüyorum ama şimdi bu kusma ve uyku hali için ne yapacağım bilmiyorum iştahı azaldı bunun farkını görebiliyorum
Bir yerde sabah triflucan verdim demişsiniz bir yerde triflucan hangisi doğru ? Kuş boğulmaktan kurtulduğu halde hala kuşun iyot eksikliği yaşadığına ikna olmamışsınız. İkna olmanız için ne yapalım ?
Size antibiyotik önersem mutlu olurdunuz eminim ama kuş boğularak ölürdü. Dediklerimi bi doğru düzgün yapmadınız hala da kafanıza göre takılıyorsunuz. Kafanıza göre takılacaksanız burdan beklentiniz nedir kendinize bu soruyu sorun lütfen.

Bir yerde sabah triflucan verdim demişsiniz bir yerde triflucan hangisi doğru ? Kuş boğulmaktan kurtulduğu halde hala kuşun iyot eksikliği yaşadığına ikna olmamışsınız. İkna olmanız için ne yapalım ?
Size antibiyotik önersem mutlu olurdunuz eminim ama kuş boğularak ölürdü. Dediklerimi bi doğru düzgün yapmadınız hala da kafanıza göre takılıyorsunuz. Kafanıza göre takılacaksanız burdan beklentiniz nedir kendinize bu soruyu sorun lütfen.
daha önce trıflucan verdim 1 ay önce dedim bugün yeniden vermeye başladım demek istedim
2 gündür de iyot veriyorum

kafama göre takılmıyorum sizin dediklerinizi yapıyorum siz bana iyot alın 2 gün verin 4 saat susuz kalsın dediniz bende iyot aldım önce susuz kaldı sonra 2 damla iyotu suyu verdim içti bunu 2 gün tekrarladım ve iyi geldi nefes sorunu kesildi
şimdi yeni sorunumuz kusma bunun için de trıflucan kullanın demiştiniz eskiden bende ondan dolayı kullanayım dedim

kafama göre takılmıyorum sizin dediklerinizi yapıyorum siz bana iyot alın 2 gün verin 4 saat susuz kalsın dediniz bende iyot aldım önce susuz kaldı sonra 2 damla iyotu suyu verdim içti bunu 2 gün tekrarladım ve iyi geldi nefes sorunu kesildi
şimdi yeni sorunumuz kusma bunun için de trıflucan kullanın demiştiniz eskiden bende ondan dolayı kullanayım dedim
Neyse sorun yok. Ben kuş için mücadele ediyorum. Siz dediğim gibi ilerleyin ve net olarak neyi ne zaman ne oranda verdiğinizi söyleyin ki tedavi aşamalarını takip edebileyim. Çünkü hala kafamda iyotu yeterli aldı mı almadı mı sorusunun cebabı net değil.

Neyse siz yarın yarım suluk ( 50 ml ) suya teiflucan ve flagyle her birinden 6 damla 7 gün verin. 8. Gün sadece triflucanla devam edin 7 gün daha. Gelişmeleri her gün paylaşın güncel videoyla birlikte.

Neyse sorun yok. Ben kuş için mücadele ediyorum. Siz dediğim gibi ilerleyin ve net olarak neyi ne zaman ne oranda verdiğinizi söyleyin ki tedavi aşamalarını takip edebileyim. Çünkü hala kafamda iyotu yeterli aldı mı almadı mı sorusunun cebabı net değil.

Neyse siz yarın yarım suluk ( 50 ml ) suya teiflucan ve flagyle her birinden 6 damla 7 gün verin. 8. Gün sadece triflucanla devam edin 7 gün daha. Gelişmeleri her gün paylaşın güncel videoyla birlikte.
Selçuk hocam peki bu süre zarfında iyot da kullanamaz mı? Mesela gece yatmadan evvel yeni suya hazırlayıp şırınga ile birkaç yudum içirse?

peki gece iyot içse sabah triflucan

trıflucaln ile flagyle aynı suluğa mı damlatayım her birinden 6 damla katarak

erkek kuş sesine tepkisi böyle
ek olarak yemden çok dal darısı yiyor bu doyurucu olur mu dal darısı havuç marul bazen yulaf yiyor ama yeme karşı bi isteksizlik var yemi tazeledim hala aynı

Gece yatmadan önce 1 damla iyotu 2 ml (20 damla ) su ile karıştırıp bir damlasını içirebilirsiniz.

Geri