sudesyn1
Yeni Üye
Her şey dişi muhabbet kuşumun geçen yıl haziran ayında vik vik sesler çıkarması ile başladı üst solunum enfeksiyonu olduğunu zannettim internetten röhnferied ataferia kullandım ama fayda etmedi sonra veterinere gittim Doksisiklin etken maddeli vdm doks kullandım sanki birtık azalır gibi oldu sonra yine tekrarladı bu sefer normal vitamin probiyotik B vitamini akciğerleri için akciğer destekleyici vitaminler kullandım kursak mantarı olabileceğini düşündüm tırflucan verdim a deve dikeni tohumu kullandım biraz kilolu olduğu için zayıflattım eskiden uçamayan kuşum artık uçabiliyor fayda etmedi kullandığım ilaçlar en son Selçuk Bey’in tavsiyesiyle iyot verdim ve gerçekten bu nefes verirken çıkardığı ses geçti buna ben de şaşırdım dünden beri kusma hareketi tekrarladı ama sesler yok iki gündür iyot veriyorum bu sabah yeniden trıflıcan verdim kuşum iyot içti ve faydasını gördük ama bu kusma hareketleri ve sürekli uyuma hali acaba kursak mantarı mı diye düşündüğüm için Trıflucan vermek istedim elimdeki ilaçları söyleyeyimSevgili arkadaşım sizde benim gibi panik olup,kafası karışıp onuda versem,bunuda versem bir an önce iyileşsin diyenlerdenseniz.İlk öncelikle sizden sakin olmanızı ve derin bir nefes almanızı rica ediyorum.Panik yaptığımız zaman maalesef birşeyleri atlıyoruz.(Aynı hataları bende yaptım)
*İlk öncelikle elinize bir kağıt kalem alın ve şimdiye kadar hangi ilacı kaç gün,kaç ml su,kaç suluk,ağzamı damlattınız yazın.
*Başta ne gibi şikayetleri vardı,ilaç takviye kullanımından sonra artı eksi neler oldu onları yazın.
*Elinizde olan vitamin,probiyotik,mineral,kum v.s.neler var onlarıda yazın.
*Yem olarak ne kullanıyorsunuz?Beslenmesine meyve,sebze ekliyor musunuz,ya da eklediniz mı?Onlarıda yazın.Kağıda yazdıklarınız gözünüzün önünde olacağı için kafanızda karışmayacaktır.
*Sonra onları buraya formunuza yazın böylelikle durum daha net olacaktır,tek bir mesaj şeklinde yazarsanız iyi olur.(Hepsinin bir arada olması forum takibi için kolaylık sağlar.)
Siz @Selçuk YÜKSEL ve @BeautiBird işbirliğiyle güzel gelismeler elde edeceğinize inanıyorum.Geçmiş olsun,
Röhnfred ataferia
ornıplus
röhnfied gereit b vit
med toylır
calsium
röhnfired bağışıklık güçlendirici siyah toz şeklinde
röhfried probiyotik
röhnfired yag yakıcı
röhnfired sedechol
vdm doks
iyot solisyon
trıflucan
İyot solüsyonu iki gündür veriyorum bence yeterince verdiğimi düşünüyorum ama şimdi bu kusma ve uyku hali için ne yapacağım bilmiyorum iştahı azaldı bunun farkını görebiliyorum