Kuşum uzun süredir az hareketli ve dışkıda koku.

CazadoR1717

Paylaşımcı Üye
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir foruma girmiyorum. Daha önceki konularımda burada çok yardımcı olundu ve şuan bana yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
Uzun süredir daha doğrusu ilk sahiplendiğim günden beri kuşum çok ağır hareket ediyor ve şişkinliği bir türlü geçmiyor. Yem yemesi su içmesi normal fakat hareketleri hiç normal olmadı ve halada aynı durum devam etmektedir. Tüneğinde kursağı kabarık olarak durmakta ve egzersizler yapturmama rağmen hala formunu bulmuş değil ve düzelmemektedir. Uçuş formu zayıf ve her uçuş sonrası kanatları açık vaziyette durmaktadır. Dengesizliği var ve güç olarak zayıf kalmaktadır. Kavrama, uçma, davranışlar hep en ağır şekilde yavaş hantal vaziyette olmaktadır. Enerji olarak zayıf, bir kuşa göre fazlasıyla hareketsiz. Hareket ettirmekte zorlanıyorum salsam bile kafes dışına çok kolay vaziyette kaçamamaktadır. Resimleri ekleyeceğim bir adette videom mevcut. Son zamanlarda dışkısında koku olmaya başladı. Probiyotik takviyesi ne yazıkki işe yaramamaktadır. Bu hareketsizlik ve form durumu yakın zamanda olmadı ve uzun süredir devam etmektedir. Ustalarımızdan cevaplar beklemekteyim. Bilgisi olmayan arkadaşlar lütfen konuyu meşgul etmesin.

Kursak şişmiş. Koku da var diyorsunuz kursak mantarı ihtimali var. Kuşun son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Öğürme,kusma var mı? Ağzının içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar var mı? Kusmuğunda ağzının içinde kötü koku var mı? Kuş kaç gram? Kuşunuz hasta bu arada.

Kursak şişmiş. Koku da var diyorsunuz kursak mantarı ihtimali var. Kuşun son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Öğürme,kusma var mı? Ağzının içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar var mı? Kusmuğunda ağzının içinde kötü koku var mı? Kuş kaç gram? Kuşunuz hasta bu arada.
Dostum cevabın için teşekkürler. Kusma vs hiçbirşeyi yok koku dışkıda sadece ama durgunluk ve hareletsizlik uzun süredir mevcut

Dostum cevabın için teşekkürler. Kusma vs hiçbirşeyi yok koku dışkıda sadece ama durgunluk ve hareletsizlik uzun süredir mevcut

Dışkıda da koku var mı? Kuşta boyun dönmesi düşmesi kafasını sabit tutamama,yamuk yürüme var mı? Salmonella dışkısına benzettim dışkıyı. İmkanın varsa vakit kaybetmeden kanatlı kliniğine gidin. Kuşunuzun durumu ciddi. Yemek yemiyorsa da elle besleme yapılması lazım sıvı mama verilmeli bilen birileri tarafından.

Dışkıda da koku var mı? Kuşta boyun dönmesi düşmesi kafasını sabit tutamama,yamuk yürüme var mı? Salmonella dışkısına benzettim dışkıyı. İmkanın varsa vakit kaybetmeden kanatlı kliniğine gidin. Kuşunuzun durumu ciddi. Yemek yemiyorsa da elle besleme yapılması lazım sıvı mama verilmeli bilen birileri tarafından.

Yemini yemekte ve suyunu içmektedir. Dengesizlik mevcut hocam. Hareket çok zayıf

Yemini yemekte ve suyunu içmektedir. Dengesizlik mevcut hocam. Hareket çok zayıf

Evet salmonella belirtisi gösteriyor denge sorunu mevcut. Çok fazla da zamanı kalmamış hastalık son seviyede. Müdahale yapılması ve bir an evvel ilaç kullanmaya başlamak gerek. İlaç önerisini genellikle Selçuk bey yapıyor. Foruma girince o da bakar. @Selçuk YÜKSEL

Siz kuşu kafese koyun ve kursaktan besleme yapılsın. Diğer kuş temas etmesin. Kuşu öpmeyin.

Evet salmonella belirtisi gösteriyor denge sorunu mevcut. Çok fazla da zamanı kalmamış hastalık son seviyede. Müdahale yapılması ve bir an evvel ilaç kullanmaya başlamak gerek. İlaç önerisini genellikle Selçuk bey yapıyor. Foruma girince o da bakar. @Selçuk YÜKSEL

Siz kuşu kafese koyun ve kursaktan besleme yapılsın. Diğer kuş temas etmesin. Kuşu öpmeyin.
Teşekkürler cevabınız için hocam. Bu tedaviyi evde kendimde uygulayabilirsem yapmsk isterim @Selçuk YÜKSEL

Fakat veteriner gerekiyorsa, avrupa yakasında veteriner öresini alabilirim sizden istanbul içi

Fakat kapanmak üzere imiş. Yakınsa hemen götürün. Değilse başka kuş kliniğine götürün İstanbulda kanatlı klinikleri bolca var.
Googleye İstanbul kanatlı kuş veteriner kliniği diye yazın çıkıyor,yorumlara göz atın.
Şirinvet iyi klinik ama o da kapanmak üzere maalesef.

İlk yapmanız gereken şey eczaneden mikostatin veya trifuculan alarak kullanmaya başlamanızdır. Yarım suluğa 8 damla kadar. Ayrıca veterinerden tetramezatin alıp ikili tedaviyi eş zamanlı yürütmek gerekiyor. Mikostatinli suya mercimek tanesinden bir tık fazla tetramezatin de katarak tetra 7 gün mikostatin toplamda 10 gün kullanılmalı.

Daha önceki konunuzu da güncellerseniz kuşun öyküsünü de görmüş oluruz.

Daha önceki konunuzu da güncellerseniz kuşun öyküsünü de görmüş oluruz.
Hocam bilgilerin için sagol. Bu kuşum için daha once hiç konus açmadım. Şimdi veterinere gidiyorum. Sadece dediğçniz ilacımı alıyım yoksa ordaki tedavi yönteminimi uygulayayım size veterinerden daha cok güveniyorum

Hocam bilgilerin için sagol. Bu kuşum için daha once hiç konus açmadım. Şimdi veterinere gidiyorum. Sadece dediğçniz ilacımı alıyım yoksa ordaki tedavi yönteminimi uygulayayım size veterinerden daha cok güveniyorum
Ben önerimi yaptım. Tercih sizin. Bana göre söylediğim ikili tedavi işe yarayacaktır. Tetra bulursanız iyi olur. Bulamazsanız sulpha alırsınız.

Benimle aşağı yukarı aynı yöntem seçmiş ama antibiyotik yerine bitkisel yöntemle ilerlemeyi seçmiş. Eğer alıp geldiyseniz ilaçları birkaç gün böyle devam edin. Ama nistatin için 3 gün çok çok az bir süre. En az 7 gün kullanılmalı bana göre.

Geri